Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

IJN Interior Green?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Sri Tra 01, 2009 9:03 pm    Naslov poruke: IJN Interior Green? Citiraj ovaj komentar

Ima li tko kakvu ideju di da ovu boju nabavim

Dali je možda to Cromate green?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
viper

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Čet Tra 02, 2009 8:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za Zeroa jasam koristio ovu boju od Tamiye XF-71 COCKPIT GREEN(IJN)
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Tra 02, 2009 9:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da postoji ta boja, osim Tamiye i od Gunze-a. Možda imaju u Balisti? Ako radiš Misubishi Zero, onda bi ti boja odgovarala, ali ako radiš npr. avione proizvedene u tvornicama Kawanishi ili Nakajima, onda su to druge boje. Japanci nisu imali unificiranu boju kokpita. Ako baš hoćeš najtočnije tonove, onda nabavi odgovarajuće WEM boje za svoju maketu...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Čet Tra 02, 2009 10:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Miješaj plavu, žutu i sivu dok ne dobiješ odgovarajuću nijansu.

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Andrej

PorukaUpisano: Čet Tra 02, 2009 1:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Mislim da postoji ta boja, osim Tamiye i od Gunze-a. Možda imaju u Balisti? Ako radiš Misubishi Zero, onda bi ti boja odgovarala, ali ako radiš npr. avione proizvedene u tvornicama Kawanishi ili Nakajima, onda su to druge boje. Japanci nisu imali unificiranu boju kokpita. Ako baš hoćeš najtočnije tonove, onda nabavi odgovarajuće WEM boje za svoju maketu...
Eh da to me podsjetilo.Koliko se sječam netko je na forumu rekao da tamiya ima krive nijanse IJN boja?
Natrag na vrh
Night Hawk

Član od: 03 Svi 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Čet Tra 02, 2009 2:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Previše se brineš oko točnosti boje po mom mišljenju. Smiješaj nešto odokativno. Very Happy
Natrag na vrh
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pet Tra 03, 2009 11:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Night Hawk Napisao/la:
Previše se brineš oko točnosti boje po mom mišljenju. Smiješaj nešto odokativno. Very Happy

U potpunosti se slažem, i usput, čisto sumnjam da Tamiya ima krive IJN boje, valjda ako netko zna kakve boje su im bili avioni onda su to Japanci

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pet Tra 03, 2009 1:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tole Napisao/la:

U potpunosti se slažem, i usput, čisto sumnjam da Tamiya ima krive IJN boje, valjda ako netko zna kakve boje su im bili avioni onda su to Japanci

Po toj logici bi i Zvezda trebala proizvodit najbolje makete ruskog oklopa i zrakoplova, jer ako netko zna kako izgleda Flanker ili T-34 onda su to Rusi! Wink

I ja sam pobornik ležernog pristupa nijansama boja, ne treba se previše opterećivat! Cool
Andrej

PorukaUpisano: Pet Tra 03, 2009 2:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ok,odlučio sam se za gunze jer mi je najbliže a mislim da nemrem fulat

O tome kako ko boja neću raspravljat,ja samo znam da mi je ovo uz onog fokkera prvi ozbiljni leteči projek pa samo želim isti pristup kao da je rijeć o oklopu Smile

Pa onda neću obojat tigra u sand yellow ako je točna boja dunkelgelb Wink
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Tra 03, 2009 6:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tole Napisao/la:
Night Hawk Napisao/la:

Tu se varaš. Neki tonovi vrijede, a neki ne. Te su boje rađene prema saznanjima od prije 20 god. Gunze ima točnije tonove. Kad bi Andrej napisao koji avion radi svima bi bilo lakše. Ja osobno nisam za pristup-obojaj kako ti se sviđa. Confused Ovo je ipak maketarstvo a ne igranje, pa bi trebalo pripaziti na povijesnu točnost kad se već mogu dobiti informacije... Idea

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Pet Tra 03, 2009 6:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Radim Zero od hasegawe i prastari Raiden od Tamiye

EDIT:Evo da vam bude lakše,za Zero mi piše Mitsubishi zelena i mitsubishi copkit
Natrag na vrh
Boris G.

PorukaUpisano: Pet Tra 03, 2009 7:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Andrej Napisao/la:

EDIT:Evo da vam bude lakše,za Zero mi piše Mitsubishi zelena i mitsubishi copkit

Nama jest lakše, al' tebi nije! Very Happy

Piši Mitsubishiju, možda imaju još koju kanticu na lageru! Cool
Boris G.

PorukaUpisano: Pet Tra 03, 2009 7:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Ja osobno nisam za pristup-obojaj kako ti se sviđa. Confused Ovo je ipak maketarstvo a ne igranje, pa bi trebalo pripaziti na povijesnu točnost kad se već mogu dobiti informacije... Idea

Igranje bi bilo da umjesto nijansom kojom su bili obojani pravi Japanski avioni on upotrijebi boju kojom su bili obojani Britanski, Američki ili neki treći. Korištenje ekvivalenta od dostupnog proizvođača boje zato jer ona točnija nijansa od drugog proizvođača (ista boja) nije dostupna nije igranje nego prilagođavanje situaciji. Wink
Darth Maul

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Pretetinec
PorukaUpisano: Pet Tra 03, 2009 10:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Andrej Napisao/la:
Radim Zero od hasegawe i prastari Raiden od Tamiye

Super, ali je Nakajima izradila licencno više Zeroa nego Mitsubishi, jesi li siguran da je tvoj baš Mitsubishi Vrag na vatri

Šalu na stranu:

Mitsubishi: Tamiya Cockpit Green XF-71 ili Gunze Interior Green H-58 ili čak MM 1786

Nakajima: Gunze Sangyo Lime Green H-50 za A6M5, njihovi A6M2 imaju kokpit sličan Mitsubishijima. (Nakajima nije radila A6M3)

Proud to be Međimurec...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
Andrej

PorukaUpisano: Pon Tra 06, 2009 10:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovako sam odlučio,za Zeroa koji A6M3 upotrijebit ću h58 a za površinu h60 ili h59

Što se tiće raidena njemu ću puknut cromate green + par kapi crne ili bijele vidjet ću još.

No nažalost imam još jedan problem:To je podnica,dali je ok upotrijebit h61?
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma