Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Vine
 | | Član od: 31 Lis 2008 | | Poruke: 31 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Ožu 24, 2009 11:45 am Naslov poruke: Problem s decalima |
|
|
| Radi se o Hasagewinim decalima.Sad meni maketa stoji vec vise od godinu dana doma skupa s decalima.Trenutno radim na kokpitu.Odrezem decal.Stavim u vodu na nekih 30-50 sek i decal se nece odlijepit od papira.Unistio sam vec dva decala.Ako ima tko kakvo rijesenje neka kaze. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 24, 2009 12:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako se dekal neće odvojiti od papira ni nakon minute, onda su tvoji dekali vjerojatno bili izloženi vlazi i "odreagirali", pa se zalijepili za papir. Jedino rješenje je u tom slučaju nabaviti nove dekale. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vine
|
Upisano: Uto Ožu 24, 2009 12:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| Moguce jer stoje u kutiji vec vise od godinu,bez ikakve zastite.Je postoji kakvo sredstvo za skidanje dekala osim vode? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 24, 2009 1:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vine Napisao/la: | | Moguce jer stoje u kutiji vec vise od godinu,bez ikakve zastite.Je postoji kakvo sredstvo za skidanje dekala osim vode? | Zaboravljaš da su dekali mogli zajedno sa maketom biti u vlazi u nekom skladištu i više godina. Meni dekali u kutiji nisu nikad toliko propali. jedino ako držiš makete u vlažnom podrumu onda se to može dogoditi. Nažalost nema spasa. Morat ćeš nabaviti nove dekale. Hasegawini su i tako često netočni i predebeli. Zanima me gdje si kupio maketu i koja je, u kojem mjerilu...? Ja sam npr. tako kupio maketu koja je imala ispucane dekale kao blato sa dna jezera kad presuši...Box art je bio prilično izblijedio, pa je očiti uzrok bio to što se maketa "sunčala" dugo vremena u nekom izlogu... Za dekale nikako nevalja ni da su na velikoj hladnoći. Ako su uskladišteni negdje gdje su godišnje oscilacije temperature i vlage velike-od 40 ljeti do 0 zimi ili su kutije naslagane na pod skladišta koji je vlažan, onda dolazi do propadanja... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vine
|
Upisano: Uto Ožu 24, 2009 2:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| A dobio sam je za rodendan jos pretproslo ljeto.Stoji jer je nisam htio obicnim ksitom farbat.Do sad sam napravio par maketa sa obicnim ksitom al nisam zadovoljan.Sad sav sretan nabavio AB,kompresor,boje,ljepilo i kit i onda me decali zaj.Radi se o P-3C Orionu update II/III.Dobio sam kanadske i americke decale.Dijelovi se bas ne poklapaju.Bit ce dosta kitanja.al OK. Slozit cu je i ofarbat,pa cu decale stavit kad ih nabavim.Ako imas kakvu dobru stranicu di prodaju decale posalji posalji. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Uto Ožu 24, 2009 4:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ima jos jedna mogucnost - skeniraj dekale koje imas i printaj ponovo sam. Naravno, ako si u mogucnosti (mislim- skener, printer,odgovarajuci papir za dekale...) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|