Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Pon Ožu 16, 2009 4:12 pm Naslov poruke: |
|
|
350??? Borise??? Pa Iruda mu...pa kako ćemo s time na pecanje???
Jedina prednost je to što ti Šermančići mogu poslužiti kao mamac za somove.
Helem...poštovani kolega Aarnza...dobar si maketar...brod je lijep...i ja uopće ne sumnjam u rezultat. Spoj starog ratnika sa skalpelom...i makete starog ratnika na stolu pred njim. To ne može omanuti.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ožu 16, 2009 4:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Aranza Napisao/la: | | Ovim putem bih se odmah i zahvalio gospodinu Essex-u na linku koji mi je poslao za osnovni set (ograde, dizalica, podovi za nadgrađe) koji sam naručio. |
Bitno da sam ja gospodin
Molit ću adresu na PM pa da pošaljem vinil s referencama. Tribat će vam!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 6:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo, ako koga zanima.....
..u kompletu donji dio sa kobilicom izliven je sa oklopljenim unutrašnjim osovinama. Potvrđeno je da nisu bile oklopljene.
Osim toga vanjske osovine (ulazi) izbušeni su tvornički tako da osovine izlaze izvan trupa u široki konus tako da kad bi gledali brod odozgo, virile bi izvan bokova. I ne samo to....Idu i u koso prema dole pod nekim kutem od 20 stupnjeva. To je namjenjeno za RC model. Sada sam sve to morao doslovce izpočetka uraditi kako spada.....
Visina oklopljenog dijela je oko 1 centimetar i dužine 11 cm, širina oko 3.
U nastavku to je izgledalo ovako.....
...zapunjeni su kanali iznutra sa komadima stirena, no svejedno je bilo duboko.....
...napravio sam nove uvodnike osovina....
...kormilo je virilo oko 4 mm ispod kobilice a u stvari mora biti u ravnini. Rezervno sam skračivao na pravu mjeru i dodatno mu obradio napadne i izlazne ivice....
..nakon primera sloj IMPA-e jer Tamijin kit gricne plastiku....
...cijeli nosač osovine je trebalo doraditi na leptiru jer su dati predugi zbog RC modela...
...postavljeni unutarnji uvodnici...
....rubovi unutarnjih uvodnika su pokitani i postavljena je prva unutarnja osovina. Cilj je bio da osovine stoje i paralelno i vodoravno sa kobilicom....
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 6:25 pm Naslov poruke: |
|
|
...još treba uraditi drugu stranu da bude bez odstupanja. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4107 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 6:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Bože mili, pa ovo je stvarno perfektno Stvarno si se naradio, ali je urodilo plodom. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 6:46 pm Naslov poruke: |
|
|
vidim li ja to neki update ovdje?  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vine
 | | Član od: 31 Lis 2008 | | Poruke: 31 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 8:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| Stvarno svaka cast.Za sad vec puno truda ulozeno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 11:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| Aranza Napisao/la: | | ...kormilo je virilo oko 4 mm ispod kobilice a u stvari mora biti u ravnini. Rezervno sam skračivao na pravu mjeru i dodatno mu obradio napadne i izlazne ivice.... |
Rezervno? Klasa King George V nije imala tandemska kormila već jedno, glavno kormilo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Sub Ožu 21, 2009 9:02 am Naslov poruke: |
|
|
| Essex Napisao/la: | | Aranza Napisao/la: | | ...kormilo je virilo oko 4 mm ispod kobilice a u stvari mora biti u ravnini. Rezervno sam skračivao na pravu mjeru i dodatno mu obradio napadne i izlazne ivice.... |
Rezervno? Klasa King George V nije imala tandemska kormila već jedno, glavno kormilo |
....u pravu ste. Ima samo jedno u ravnini sa kobilicom. No u kutiji su dali dva komada - ista. Ne znam zašto, vjerojatno takav kalup. Jedno od njih sam doradio. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Sub Ožu 21, 2009 11:25 am Naslov poruke: |
|
|
...70% samogradnja. Propeleri su izliveni u mjerilu ali izgleda da je korito nešto pliće. Morao sam paziti da propeleri ne dodiruju oplatu a da opet budu u ravnini i paralelni....nije bilo nimalo lako....(bar meni..)
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Sub Ožu 21, 2009 11:36 am Naslov poruke: |
|
|
uh,svaka čast  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Ožu 21, 2009 11:49 am Naslov poruke: |
|
|
| Aranza Napisao/la: | | Essex Napisao/la: | | Aranza Napisao/la: | | ...kormilo je virilo oko 4 mm ispod kobilice a u stvari mora biti u ravnini. Rezervno sam skračivao na pravu mjeru i dodatno mu obradio napadne i izlazne ivice.... |
....u pravu ste. Ima samo jedno u ravnini sa kobilicom. No u kutiji su dali dva komada - ista. Ne znam zašto, vjerojatno takav kalup. Jedno od njih sam doradio. |
Jedno je fiksno. Drugo je vjerojatno služilo za upravljanje RC modelom. Zato ovo manje bacite ća. Znam da sam malo grintav, ali drugi dan prolića a ovdi škura bura dere na refule oko 100 na sat, more jako valovito pa nemoš maknit s kraja. Moglo je bit i lipše vrime kad već danas ne radim. Eto vi guštajte, a kako je vanka loše vrime odoh ja provodit struju po konobi. A zna se šta sve ima u konobi  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Sub Ožu 21, 2009 1:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Essex Napisao/la: |
Jedno je fiksno. Drugo je vjerojatno služilo za upravljanje RC modelom. Zato ovo manje bacite ća. Znam da sam malo grintav, ali drugi dan prolića a ovdi škura bura dere na refule oko 100 na sat, more jako valovito pa nemoš maknit s kraja. Moglo je bit i lipše vrime kad već danas ne radim. Eto vi guštajte, a kako je vanka loše vrime odoh ja provodit struju po konobi. A zna se šta sve ima u konobi  |
...i ovdje dere bura. I to dobro. Uživajte u konobi
PS
.... ne zaboravite mi poslati kolika je svota i broj računa. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Ožu 21, 2009 10:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa možemo uživat unutra skupa ako se jednog dana zaletite do Splita
Ima svega, za marendu će bit tko šta uvati. Ja ću probat susidu
Inače, posao u konobi je ipak odgođen zbog nemogućih uvjeta za rad i ostavljen za neki drugi dan - prevelika je bila koncentracija alkoholnih para
Znam da upadam kao padobranac u temu ali u posljednje vrime sam jako kratak sa slobodnim vrimenom i ne stignem sve na forumu detaljno popratit, pa ovim putem samo da ispravim uvaženog kolegu Borisa
| Boris G. Napisao/la: | Vidim da na maketi postoji "bulb" (ona mala izbočina u podvodnom dijelu pramca). "Prince Of Wales" to nije imao, tako da ćeš to morat oturpijat!
 |
Zapravo je imao. To je tzv. "paravane plate", dio opreme karakterističan upravo za klasu KGV, koji se nalazio na samom vrhu pramčane statve i za koji su se vezali lanci paravana za protuminsku borbu (ne pitaj - i meni je nepojmljivo da nekome uopće može past na pamet da se teškaš od 40.000 t koristi u protuminskoj borbi!). Pogledaj istu sliku njegovog porinuća snimljenu iz malo drukčijeg kuta
Vidi se da je ostavljeno misto za njegovu naknadnu ugradnju. A sad pogledaj ovu njegovu sliku snimljenu prilikom uplovljavanja u Singapur u prosincu 1941.
Lanci paravana koji se vide kako s prove idu u more završavaju upravo na tom "paravane plate-u".
Zato šjor Ivice ništa turpijat! Ta maketa je kopija Tamiyine iz vrimena dok je Trumpeter još učio zanat. Ja imam Tamiyinog POW i planiram radit backdate kako je izgleda tijekom lova na Bismarcka i znam da ta stvar nije jedna od onih na maketi po kojima će se morat prčkat |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Ned Ožu 22, 2009 10:33 am Naslov poruke: |
|
|
U redu, primljeno. Ende!  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|