Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Sub Ožu 07, 2009 12:52 pm Naslov poruke: |
|
|
e,daj mi samo pojasni ono sa patafixom kao blastbagovi...u njih si samo utaknuo topove i spoj prešao sa cijanofixom? pitam,jer se patafix deformira i "topi". ili sam ja sve krivo shvatio i to je samo privremeno?
inaće,super ti ide,svaka čast _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sub Ožu 07, 2009 1:43 pm Naslov poruke: |
|
|
znaci, unutra je rupa velika, i tamo sam stavio oko jedan i pol onih kvadratica pattafixa, malo ih omeksao i gurao dok visak nije isao kroz rupe gdje cijevi izlaze. onda sam ih sa cackalicom sredio po nacrtu, dakle da malo vise dole a gore da su ravni, nakon toga sam stavio cijevi u njih, samo sam ugurao. centrirao sam cijevi da budu u istoj visini, i u istoj sirini . nakon toga sam uzao CA ljepilo, i lagano par kapi stavio na blast begovi, ali sam isto tako stavio na spoj izmedu pattafixa i cijevi, tak da ljepilo to drzi sve skupa gore, dakle dobio sam pattafix koji je jako krut, i eto vec 2 dana stoji tako i fala bogu nisu se pomaknuli ni malo.
Druge ideje za blast begove nisam imao, pa sam se sjetio toga, inace ljudi znaju radit od vrha prsta one med. rukavice, ali to u mjerili 1/72 ili slicno. _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Ožu 07, 2009 3:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Miliput..? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Sub Ožu 07, 2009 4:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Patafix se vremenom razbalavi i počne puštat nekakvu masnoću van.
Ako nije kasno izvadi i zamjeni nećim drugim. Ono što je sigurno dostupno je ProCreate modeling putty kod Baliste...
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2542 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sub Ožu 07, 2009 4:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako se mogu umiješati, ni cijanofiks nije dobar na duge staze. Već mi se na žalost desilo da se dijelovi spojeni cijanofiksom nakon par godina odlijepe.Navodno dolazi do kristalizacije i cianoakrilat gubi sva nosiva svojstva.
Ja bih ti predložio eventualno neku od dvokomponentnih kit masa. Usput čini mi se da je ona patex -ova jeftinija od modelarskih.
Leo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Sub Ožu 07, 2009 4:32 pm Naslov poruke: |
|
|
hmm..neznam kak ce to izlgedat ak idem vadit van, vidjet cu pa cu vam rec. _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Ned Ožu 08, 2009 10:14 pm Naslov poruke: |
|
|
evo jedan update za danas. Dodao sam vecinu plehovine, jos ima za radit radara, ogradice neke, dalekozori kad dodu itd itd. Za sada ima tu oko 70 djelova, a bude prek 100 bilo mislim.
Imao sam vecih problema kod stepenicama, posto ova zadnja nekako nije htjela uc kak treba, a i smeta jednom fire controleru. Iz daleka jos kad bude farbano nece biti neka prevelika greska nadam se. Cujemo se!!
**Potroseno vrijeme: 130:00h**
**Potroseno novaca: 1800KN** _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 09, 2009 1:36 am Naslov poruke: |
|
|
koji detalji ..odlicno!  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Uto Ožu 10, 2009 3:20 am Naslov poruke: |
|
|
hvala Torax!
evo sto sam radio jos prek weekenda. Dodao sam skoro sve mreze na ventilaciji, i uhvatio sam se danas prove. dodan je sidreni lanac, posto nije realno izgledalo, morao sam rupe busit da ''ubacim'' unutra kraj lanca. Dobro je ispalo, al LR je mogao stavit koji centimetar vise lanca, jer ovako je bas na knap knap uslo. Nisam ravno postavio lanac jer po slikama koje sam vidio (i original ne stoji tako)
dodane su jos neke sitnice koje LR isporucuje, na onom ''trapezu'' su dodana mala kruzica (skinuti sa PE seta dragonovog Tiger I, hvala Vine )
uglavnom nije gotovo jer moram jos postavit lancice koje drze veliki lanac, postavit jos par bita itd itd
**Potroseno vrijeme: 134:00h**
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Uto Ožu 10, 2009 7:05 pm Naslov poruke: |
|
|
evo da vam nebude dosadno
uglavnom stavljen je demagnetizirajuci kabel sa jedne strane, sada jos druga. I dodani ju jos detalji na samoj palubi broda. pozz
**Potroseno vrijeme: 137:00h**
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Ožu 10, 2009 9:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Leo - zd Napisao/la: | Ako se mogu umiješati, ni cijanofiks nije dobar na duge staze. Već mi se na žalost desilo da se dijelovi spojeni cijanofiksom nakon par godina odlijepe.Navodno dolazi do kristalizacije i cianoakrilat gubi sva nosiva svojstva.
|
To je točno, međutim u "plastičnom" maketarstvu cijanofix (ili neko drugo slično cijano- ljepilo) je samo jedno od veziva. Obično preko metalnog PE dijela zalijepljenog cijanofixom dođe još jedan do dva sloja boje pa onda jedan do dva sloja laka, a to sve skupa može držat skoro pa vječno. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Prigorje |
|
Upisano: Uto Ožu 10, 2009 10:36 pm Naslov poruke: |
|
|
svaka čast.. sa zadovoljstvom pratim ovaakav projekat. volio bih i ja imat bar nešto vremena da se neeg pošteno uhvatim i da odradim do kraja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vine
 | | Član od: 31 Lis 2008 | | Poruke: 31 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Ožu 16, 2009 4:14 pm Naslov poruke: |
|
|
O pa napredujes ti...jos kad ti stigne kompresor i drago mi je sto si iskoristio set ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Sub Tra 25, 2009 5:07 pm Naslov poruke: |
|
|
oooo pozdrav svima. Eto nakon pauze sam se vratio malo...razlog? nakon skoro 2 mj je stigao paket sa WEM-a kojeg sam mislio da niti nece biti poslan. uglavnom evo sto je bilo unutra
oprostite za kvalitetu slika, ali oba digitalca su mi se ''pokvarila'' i sada moram sa mobitelom slikat. Nadam se da ovih dana cu se bacit opet na posao.
pozz svima _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Sub Tra 25, 2009 5:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo od veterana je odlicno, ja sam se isto nakrcao sa time, razlika u detaljima je velika i u odnosu na novije makete u 350, a kamoli u odnosu na ovakve starije. _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|