Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Sovremenny
 | | Član od: 29 Sij 2009 | | Poruke: 951 | | Mjesto: Istra |
|
Upisano: Pet Sij 30, 2009 8:09 pm Naslov poruke: SMS Konig |
|
|
Kao što sam vec spomenuo u rubrici "Tko je to na forumu" trenutno radim scratchbuild S.M.S Konig u mjerilu 1/148 pa bih molio vašu pomoć:
1) pošto imam nacrte za Kronprinza a ne za Koniga da li bi mi netko mogao reć koje su bile neke veće razlike na njima jer nisam baš neki stručnjak
2)Da li netko ima neke detaljne nacrte tog broda (pogotovo palube)u bilo kojem mjerilu da mi ih pošalje
Hvala unaprijed |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Sij 30, 2009 8:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| Razlike između KÖNIGA i KRONPRINZA su dosta velike, dovoljno je samo pogledati njihove slike. KÖNIG je jedini od klase od samog početka zamišljen i dovršen kao admiralski brod, što je značilo da je na pramčanom nadgrađu imao dodatnu palubu za smještaj admirala i njegovog stožera. MARKGRAF je sličnu palubu dobio tijekom preinake 1917. GROßER KURFÜRST i KRONPRINZ nikada je nisu dobili, iako je KRONPRINZ 1917. dobio platformu oko svog cjevastog jarbola. Kako je bio posljednji dovršen iz klase, KRONPRINZ je jedini od samog početka dobio taj teški cjevasti jarbol (preostali su dovršeni s laganim Fockmastom). To su glavne razlike. Ima još. Da li ga radiš prije ili poslije Jyllanda? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sovremenny
|
Upisano: Sub Sij 31, 2009 11:48 am Naslov poruke: |
|
|
| Hvala na obješnjenju...kad sam bolje usporedio slike vidio sam razliku.......ja bi ga napravio ili tijekom ili poslije bitke ovisno kakve nacrte uspijem naći jer moji nisu jako detaljni ( pogotovo paluba i nadgrađe su katastrofalni ) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Sij 31, 2009 2:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Kao najjači njemački bojni brodovi kod Jyllanda, Könizi su plovili u sastavu Behnckeove 5. Division, 3. Linienschiffgeschwader na samom čelu njemačke flote. KÖNIG je bio prvi u liniji i pretrpio je teška oštećenja tijekom bitke. U popravcima nakon bitke uklonjene su mu protutorpedne mreže s bokova (studeni/prosinac 1916.). Spomenuta preinaka 1917. bila je drastičnija: pramčani Pfahlmast je zamijenjen teškim jarbolom s dva Leitstanda na vrhu, uklonjeni su svi 8,8 cm topovi za borbu protiv torpiljarki i njihovi kazemati su zatvoreni dodatnim čeličnim pločama, sve palube na nadgrađu i reflektorske platforme dobile su antisplinter štitove, PZ topništvo pojačano je s još dva 8,8 cm flaka, splavi za spašavanje postavljene su na bočnim stranicama 305 mm kula... U toj konfiguraciji brod je sudjelovao u operaciji "Albion" protiv ruskih snaga na Baltiku, tijekom koje je, zajedno s KRONPRINZOM, u tjesnacu Muhu (Moon) potopio ruski bojni brod SLAVA.
Zaboravio sam napomenuti da, ukoliko ga radiš tijekom Jyllanda, ne zaboraviš krmeni dimnjak opiturati Karminrot.
Evo ti nešto 1/200 nacrta KÖNIGA

|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sovremenny
|
Upisano: Sub Sij 31, 2009 3:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| Velikooooooo hvala na nacrtima i objašnjenju .....sad cu ga moć napravit preciznije i valjda ce bolje izgledat....... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sovremenny
|
Upisano: Sri Velj 18, 2009 8:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo i par slika broda( nadam se da se vide)........znam da su slike grozne jer sam morao slikati s mobitelom.
Paluba sa slike je zamijenjena.
Ima netko možda nacrte bojnog broda Slave( ili klase Borodino) po kojima bi se mogao napraviti taj brod? Essex mi je dao ideju ("U toj konfiguraciji brod je sudjelovao u operaciji "Albion" protiv ruskih snaga na Baltiku, tijekom koje je, zajedno s KRONPRINZOM, u tjesnacu Muhu (Moon) potopio ruski bojni brod SLAVA. ") da bi mogao napravidi dioramu s Konigom i Slavom. Komentari dobrodošli. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
| | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 450 | | Mjesto: Njemacka |
|
Upisano: Sri Velj 18, 2009 11:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Sto se tice bb SLAVA, imam fotokopiju neke opskurne ruske knjizice o bojnim brodovima (bronenoscima) klase BORODINO, gdje ima crteza, presjeka, slika, uglavnom prva cetiri broda iz klase, ali i pregled izgleda (bokocrta) bb SLAVA. U drugoj ruskoj knjizi (Rossijskij flot), ruska flota iz doba rusko-japanskog rata opet postoje lijepi crtezi (bokocrti i tlocrti) nekoliko brodova klase BORODINO. Cini mi se i da su neki ceski autori radili nacrte klase BORODINO u 1:100 ili 1:50, moram provjeriti, pa cu se opet javiti. Ove spomenute mogu skenirati i pokusati staviti u forum. _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
| | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 450 | | Mjesto: Njemacka |
|
Upisano: Čet Velj 19, 2009 12:09 am Naslov poruke: |
|
|
Evo, sad sam nasao popis: nacrte bb BORODINO (iz doba rusko-japanskog rata) radili su Stanislav Supik i Zdenek Tolar, a adresa gdje se moze nabaviti glasi Stanislav Supik (=Shupik), Sedlec 229, CZ-28403 Kútna Hora. Cijena je nekih desetak EUR i postarina, nacrti u 1:100, cini mi se dva ili tri lista u formatu A2. _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Velj 20, 2009 2:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mislim da ja imam nacrte Garmaševa u 1:200, nisam siguran samo za koji brod. Kod Rusa je klasa uvik bila relativan pojam i brodovi unutar istog razreda često su se jako razlikovali. Ni klasa Borodino nije bila iznimka i brodovi građeni u Baltijsku (KNJAZ SUVOROV, IMPERATOR ALEKSANDR III i SLAVA) razlikovali su se od onih građeni u Admiralitetskom škveru (BORODINO i OREL). Kad ih pronađem, pogledat ću ti pa ti javim |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sovremenny
|
Upisano: Ned Velj 22, 2009 3:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hvala na informacijama........znam da dosađujem s mojim pitanjima ali zna netko gdje su se točno nalazile podvodne torpedne cijevi na Konigu i kako su izgledale?+ ima netko detaljnu shemu bojanja? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Velj 23, 2009 12:27 am Naslov poruke: |
|
|
| Sovremenny Napisao/la: | | Hvala na informacijama........znam da dosađujem s mojim pitanjima ali zna netko gdje su se točno nalazile podvodne torpedne cijevi na Konigu i kako su izgledale? |
KÖNIG je nosio ukupno 5 podvodnih torpednih cijevi: 1 pramčanu i po 2 na svakom boku. Sutra ti pošaljem točne "koordinate" (imam ih ali ih moram, naravno, prvo pronać...)
Ovo su torpedne cijevi s bojnog broda OSTFRIESLAND - njihov izgled i razmještaj bio je identičan na svim njemačkim kapitalnim brodovima toga vremena pa tako i na KÖNIGU
pramčana
bočne
| Sovremenny Napisao/la: | | ima netko detaljnu shemu bojanja? |
Ovo je MARKGRAF negdje u zimi 1917/18. Shema je standardna Kaiserliche Marine/Kriegsmarine dvobojna - znači tamniji trup a sve iznad kazematskih 150 mm topova svijetlije. E sad, na početku rata ta kombinacija je bila RAL 7038/7035 tj. Achatgrau/Lichtgrau, da bi kasnije sve više evoluirala u RAL 7000/7001 tj. Dunkelgrau/Hellgrau |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TISO
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 340 | | Mjesto: Kujnce vojvodina Štajerska |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Velj 26, 2009 11:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo ti "koordinate" podvodnih torpednih cijevi iz sastavnice GMM-ovog König PE seta. Mjerilo u ovom slučaju je 1/350 pa ćeš se morat malo bavit preračunavanjem
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sovremenny
|
Upisano: Pon Ožu 02, 2009 4:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hvala na slikama.........znam da je pitanje malo glupo ali koji bi PE set nekog drugog broda mogao iskoristit za koniga ( moze i u mjerilu 1/200 pa cu ga malo preuredit, jer ne vjerujem da netko proizvodi za njega u 1/148)...najbitnije su mi ograde |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Ožu 03, 2009 12:05 am Naslov poruke: |
|
|
| Aber ti ima čudo ogradica u 1/150 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|