Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

1:72 J-22 ORAO aeropoxy
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Sub Velj 21, 2009 6:28 pm    Naslov poruke: 1:72 J-22 ORAO aeropoxy Citiraj ovaj komentar

evo odlucio sam da pocem da radim na jedan orao.imam ih 3 pa hteo sam da napravim jedan.poceo sam da polako detaljisem kokpit da bi izglea malo zauzeto.nije nista posebno ali ipak je to bolje nego nista...ovo mi je prva resisnska maketa i moram da kazem da nisam naviknut na toliko smirglanja ali uskoro planiram da maketu skopim i kitiram...najveci problem bice postavljanje poklopac kabine i prednje staklo jer je plastika jako nezna i tanka i valjda bice sve ok Very Happy

Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Velj 21, 2009 6:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sretno s maketom Dva prsta gore
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
kru65mi

Član od: 28 Lis 2007
PorukaUpisano: Sub Velj 21, 2009 6:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bice to dobro Dragane, kao i uvijek.
kruno
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
dragan_mig31

PorukaUpisano: Pon Velj 23, 2009 2:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kokpit je gotov.kad se zatvori nista nece da se vidi

to-mek

Član od: 21 Ožu 2008
Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje
PorukaUpisano: Pon Velj 23, 2009 10:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kolko olova. Shocked
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Tasma

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Prigorje
PorukaUpisano: Pon Velj 23, 2009 10:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Very Happy sretno sa maketom...
Nego ova maketa će sigurno da potone Wink
Nije valjda toliko lagana da ne može bez toliko olova....
Natrag na vrh
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Uto Velj 24, 2009 8:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ko god je radio sa resinom zna koliko je tezak...zato me ne cudi koliko je olova Wink
Praticu ovaj rad sa zanimanjem jer me ceka isti takav kad pozavrsavam ove stvari sto sam zapoceo.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Velj 24, 2009 10:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sjedište je odlično. Nadam se da ti je stajni trap dovoljno čvrst kako bi podnio težinu olova. Kod Pilatusa PC-9 od L&M Resina su u noge stajnog trapa zalivena metalna ojačanja. Nadam se da je kod Orla barem prednja noga takva...Koje oznake planiraš za ovog Orla? Ako imaš 3 komada, očito se ne možeš odlučiti za samo jednu varijantu bojenja... Cool To je kod mene čest slučaj, pa te sasvim razumijem...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
dragan_mig31

PorukaUpisano: Uto Velj 24, 2009 4:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odlucio sam se za varijantu iz 99te godine.jedini orao ko je pao na borbenom zadatku 25104.sad se nemogu odluciti oko naoruzanja Very Happy ili bl775 ili agm-65.noge cu da koristim plasticne za zadnje dve zbog tezine.imam nekoliko komada od jaguara....
dragan_mig31

PorukaUpisano: Uto Velj 24, 2009 5:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nakon 2 dana smirglanja i kitiranja danas opet isto.jos ovaj put i mislim da cu moci da urezem izgubljene panelne linije i da montiram horizontalac i vertikalce....

dragan_mig31

PorukaUpisano: Sri Velj 25, 2009 1:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nakon smirglanja urezao sam linije ali zeznuo sam na nekoliko mesta.sad sam kitirao opet i sutra cu da ispravim te greske...

dragan_mig31

PorukaUpisano: Sri Velj 25, 2009 6:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

danas sam uspeo da odlomim jedno krilo pa da ga opet zalepim i kitiram + smirglam i urezem panele...montirao sam i neke sitnice i sad ostaje jos da mu zalepim poklopac koji me najvise plasi jer nikad dosad nisam imao posla sa nesto slicno ovome.....

p.s. napravio sam i dispenzeri za IC mamci...

Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sri Velj 25, 2009 6:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Puno muke i posla, ali mislim da ce to biti odlicno......

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Sri Velj 25, 2009 6:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepi napredak Very Happy
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Velj 26, 2009 10:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izgleda dosta prljavo, ali dobro. Ionako će se dobro vidjeti sve tek kad dođe primer. Za ljepljenje poklopca kabine ti preporučam 2-komponentni fast epoxy. Ostaje proziran, a imaš dovoljno vremen za namještanje kabine u pravi položaj.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma