Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

TOYTA TOM"s C84 dome

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
bugy1

Član od: 23 Pro 2006
Mjesto: Ljubljana-Split
PorukaUpisano: Pon Sij 01, 2007 11:33 pm    Naslov poruke: TOYTA TOM"s C84 dome Citiraj ovaj komentar

Toyotin prototip iz 1982 godime kojega je tunirao Tom"s. Na maketu če doči i PE djelovi koje ču prvi puta ugrađivati pa ču vidjeti kako mi idu te stvari.

PE djelovi.

Motor u djelovima.

Djelovi sortirani u kesice po oznaki boje u koju če biti obojani.

Prajmer sivi.

Prajmer bjeli.

Obojan sa Tamiya bojom TS-26.

Nacrt za PE djelove.

invisible
Gost
PorukaUpisano: Uto Sij 02, 2007 1:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nice
Natrag na vrh
bugy1

PorukaUpisano: Sub Velj 07, 2009 10:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Napredak nakon velike stanke. Stavljene naljepnice, lakiran sa 2K lakom od Mobihela (Helios). To je inače lak za lakiranje auta u mjerilu 1/1.

Ovako izgleda naljepnica kad je nanešen omehčivač naljepnica.

Lakiran sa 2K lakom.

Shmeegy

Član od: 09 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Velj 07, 2009 11:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja mislim da bi se rasplako kad bi mi se zguzvale naljepnice ovako....
Koje decal tekućine koristis?

PorukaUpisano: Ned Velj 08, 2009 12:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

TIGER ACE Napisao/la:
Koje decal tekućine koristis?

Micro SOL
Emir

Član od: 20 Sij 2006
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Ned Velj 08, 2009 1:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Do sada sam uvijek koristio Tamiyin glos lak u spreju, ali mi se cini da je ovaj tvoj odlican. Gdje i kako ga nabavljas kako se koristi?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Ned Velj 08, 2009 1:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Skidam kapu. Uvijek zazirem od bijelih vozila ali tebi to ide bez pol muke Wink A i mene zanima boje i lakove koje koristis, kupujes ih na kilu pa mjesas sam ili?
bugy1

PorukaUpisano: Ned Velj 08, 2009 1:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shinobi Napisao/la:
A i mene zanima boje i lakove koje koristis, kupujes ih na kilu pa mjesas sam ili?

Makete bojam sa raznoraznim bojama od org. Toyotinih, Zero te Tamiyinih boja na bazi akrila. Lak sam do sada kupovao kod Hiroboya 2K od Zerota koji je jako dobar ali je postao malo skup. Odlučija sam s emalo poraspitati naokolo o laku 2K. Došao sam do spoznanja, da je to nekako isti lak kao za prave aute. Pozitivna strana toga je, da ne uništava naljepnice što je kod nas maketara to dobrodošlo. Tako sam kupija 1l laka, 05l otveđicača te 0,5l razređivača što ukupno nanese 1,5 litre laka. Pakiranje nije moguče od 0,5 litre po laku. Mene je to došlo 32€ a kod Hiroboja me 0,60 košta 22€ tu negdje. Kod otvrđivača imaš tri opcije po stepenima vanjskog zraka 5-18, 18-28 te od 38-35 stupnjeva na kojeme lakiraš površinu. Nadam se, da sam malo pomogao oko laka za makete.

to-mek

Član od: 21 Ožu 2008
Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje
PorukaUpisano: Ned Velj 08, 2009 2:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Taj lak koristim i ja.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Ned Velj 08, 2009 2:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije moje područje ali rekoh, da pogledam malo.. Smile
Ovdje stvarno ne smije biti greške. Divim se kako su površine fantastično obojane i lakirane. Površine su savršene, decali kao da su bojani. Svaka čast...

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
bugy1

PorukaUpisano: Ned Velj 08, 2009 2:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Momci hvala na pohvalama. A tebi Aranza savjetujem , da pogledaš meje Ducatije koje sam zaista fantastično obojao.
D

Član od: 25 Kol 2008
Mjesto: Šibenik
PorukaUpisano: Ned Velj 08, 2009 4:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odličan je, samo naprid...
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma