Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Dragon - King Tiger Henschel 1:35

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Pon Velj 02, 2009 12:53 pm    Naslov poruke: Dragon - King Tiger Henschel 1:35 Citiraj ovaj komentar

E sad.... Ova maketa nikako da se završi. Vučem je još od kraja lita (mislim na ovo 2008. Very Happy ). Trenutno se nalazi u ovoj fazi..a posla ima još ohohooo. Alat, sajle i ostali dodaci su skinuti i stavit će se naknadno. Putni kotaći nisu zaljepljeni nego samo postavljeni radi slikanja. Gusjenice...paaa gusjenice koje sam dobio su veće bile zaljepljene i to katastrofalno, pa sam još u nedoumici da li stavit Magic track koje su mi cijele ostale od jednog, sada već u vječnim lovištima Jagdtiger (kupljena je adekvatna zamjena Very Happy ..zapravo isti) ili pričekat od Jadara naručene Modelkastenke koje bi trebale doć svaki dan.
Maketa je rađena OOB bez ikakvih, trenutno ikakvih, dodataka.
Shema je free hand. Bojano Tamiya akrilima.

I opet sorry na lošem osvjetljenu....ista stvar. Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
T34
Gost
PorukaUpisano: Pon Velj 02, 2009 1:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izvrsna maketa i lipi rad - možda mrvicu da je svjetliji? Kako kažeš moguće i da je do osvjetljenja...
Very Happy
Natrag na vrh
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 02, 2009 1:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ovo je neka hiperinflacija koenigstigera Laughing ....ljep rad za sad, samo tako naprijed...
barakuda

PorukaUpisano: Pon Velj 02, 2009 1:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tnx Andro. Ma do osvjeljenja je, ali ako su boje sad malo i tamnije do završetka makete to će se definitivno izgubiti.
Jednim dijelom kroz filtriranje a drugim kroz weathering.
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Pon Velj 02, 2009 1:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da,izgleda ako dobro,a shema mi se posebno svidja! Wink

nesto u zadnje vrime ima tigera II po forumu,sta mi je drago...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 02, 2009 2:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično izgleda Very Happy
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Pon Velj 02, 2009 2:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stvarno navala tigera u zadnje vrijeme Very Happy

Ovaj mi se čini isto odličan,osobno više volim freehand camo nego maskiranje Smile
Natrag na vrh
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pon Velj 02, 2009 2:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lipa opaka maketa.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
flick

Član od: 24 Ruj 2007
Mjesto: mjesno
PorukaUpisano: Pon Velj 02, 2009 2:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

covjece... veca produkcija nego kod speera Laughing

ovaj mi je zasad od tvojih maketa najbolji, jedino mi se cini da ti se na nekim mjestima boja nije fino atomizirala (moze bit zbog tlaka ili nerazrijedjenosti) pa nemas one fine prijelaze nego je su ove tamnije malo uprskale dunkelgelb
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
barakuda

PorukaUpisano: Pon Velj 02, 2009 2:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije mi ga se dalo maskirati prije bojanja...samo zato je shema rađena freehand. Ljen sam. Very Happy Ne, zapravo uz to šta sam ljen ovoga sam i želio napraviti freehand. Sljedeći KT će biti bojan uz pomoć maskola i maskirne trake.

@Flick
To je i zbog tlaka, a i zbog slabe razrjeđenosti. Sad sam pametniji. Wink
Ali sve će se to dobro stopiti nakon sljedećih tretmana, tako da se ti sitni nedostaci neće niti vidjeti. Ili se bar neće zamjetiti.

Nije da sam baš zadovoljan kako je shema ispala, moglo je to i puno bolje, čak sam ga mislio upoznati s Mr.Muscolom pa sve iz početka, ali eto...odlučija sam ga ostaviti ovakvog kakav je pa s njim do kraja.
Inaće sam u rezervi već imao novu shemu bojanja (dvobojna) + gusjenice za late verziju. Što znaći da bi ga radija unknown, te ne bi imao oznake jedinice, već samo osnovne.
Natrag na vrh
Markus

Član od: 18 Kol 2008
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Pon Velj 02, 2009 5:17 pm    Naslov poruke: Re: Dragon - King Tiger Henschel 1:35 Citiraj ovaj komentar

Usput, vezano za ovaj problem:
barakuda Napisao/la:
I opet sorry na lošem osvjetljenu....ista stvar. Wink

Ja protiv toga koristim "Exposure" na ACDSee9.

Neznam koji photo editor koristiš, ali siguran sam da ima nešto slično ovome. U par sekundi možeš posvijetlit sliku, a da ne oštećuješ kvalitetu. Na nekim photo editorima taj alat je manje kvalitetan i skida kvalitetu. Ako želiš saznat više o ACDSee i tome, javi se na PM da više ovdje ne offtopicam.

Uživaj i sretno s maketom, zanima me rezultat.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Minesweeper

Član od: 21 Sij 2007
PorukaUpisano: Pon Velj 02, 2009 5:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan Very Happy jedva čekam sljedeći update
Natrag na vrh
Dario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Velj 04, 2009 11:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo ofarbano...

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
Majkel

Član od: 01 Velj 2009
PorukaUpisano: Čet Velj 05, 2009 12:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

prelijepo, nastavi tako
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma