Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Turbina
| | Član od: 03 Sij 2009 | | Poruke: 9 | |
|
Upisano: Sri Sij 21, 2009 12:09 am Naslov poruke: PITANJA ZA AUTOMAKETARSTVO |
|
|
e ovako.Ipak sam se odlucio da pravim automakete.Naime neznam koji mi alat treba konkretno da napravim finu maketu.Vi se u to razumjete jer sam pocetnik automaketa .Neznam zasta sluzi washanje za auto i kitovanje i jos mnogo toga oko alata molim pomoc.Trebao bi kupit maketu dodge viper 2005 cabrio Revell.Pa me interesuje jel dobra maketa auta jel fale neki djelovi u kutiji i tako. UNAPRJED HVALA  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Sij 21, 2009 12:20 am Naslov poruke: |
|
|
Za pocetak, molim te da ne pises iskljucivo velikim slovima i da pripazis gdje postas pitanja...premjestio sam ti ovu temu iz Build Off rubrike ovdje u "rasprave"...
Dalje, prouci malo rubrike po forumu jer puno je korisnih informacija vec na njemu, ali za pocetak ne brini o tehnikama tipa wash i sl...
Bitno je da imas malo finog brus papira, maketarske boje i ljepilo, dobar kist, eventualno nekakav putty (kit) te nekoliko maketarskih sprejeva za farbanje karoserije...
Za ozbiljno bavljenje maketarstvom su potrebni airbrush, kompresor i razne ostale stvarcice koje nisu jeftine...ali to bude s vremenom...tek pocinjes i ovo sto sam naveo bit ce ti sasvim dovoljno za sada...isto tako i maketa...pretpostavljam da nije fantasticna ali za pocetnika je taman...dijelovi ne bi smjeli faliti, bez brige
Kad kupis Vipera i pocnes ga slagati slobodno stavi slike u projekte u radu pa cemo pomagati ili ti dati poneki savjet ako negdje zapnes
Samo hrabro naprijed...sve je u praksi  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Sri Sij 21, 2009 10:02 am Naslov poruke: |
|
|
Bas kako tij e powr reko. Za prvu maketu ti netreba puno nego ljepilo, kist, boje, sprej i brus papir.
Nakon dužeg vremena ćeš vidjet što ti treba i koje tehnike bojanja ti više paše (AB ili sprejevi).  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Turbina
| | Član od: 03 Sij 2009 | | Poruke: 9 | |
|
Upisano: Sri Sij 21, 2009 3:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| e samo nez..... koji sprej najbolje za koristit |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Sij 21, 2009 3:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Preporucam Tamiyine proizvode...trenutno ima crveni i crni u Balisti a mozda ce se i kod njih uskoro prosiriti asortiman boja u sprejevima...
Evo ti link pa baci oko:
www.balista.hr _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|