Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

revell - ghost ship

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Fraps

Član od: 07 Sij 2009
PorukaUpisano: Pon Sij 19, 2009 4:33 pm    Naslov poruke: revell - ghost ship Citiraj ovaj komentar

Poštovanje ljudi. Ovo mi je prvi post na forumu, ali i prije registracije sam satima pregledavao teme i nisam mogao vjerovati da je forum toliko aktivan i živ. Svaka čast.

Imam jedno pitanje, a radi se o ghost shipu od revella.

http://www.shipmodels.co.uk/561_1_1372559.html

Zanima me koliko je ovaj brod velik te koliki je vijek trajanja ove boje što upija svjetlost pa onda svijetli. Dakle, ne zanima me koliko dugo svijetli, već nakon koliko mjeseci/godina će ova boja postati beskorisna, pa ću morati kupiti novu. Inače me privlače svijetleće i sjajne stvari, a ova neobična maketa će biti osvježavajući dodatak mojim uglavnom standardno vojim maketama.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
werewolf

Član od: 21 Velj 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Sij 19, 2009 6:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boja ce ti trajati onoliko koliko budes pazio da ti se ne osteti i svijetliti onoliko dugo koliko je moguce nakon apsorbiranja odredjene kolicine svjtlosne energije, ako volis jace isijavanje svjetla onda si nabavi crnu neonku, brod ce ti svjetliti ludo po noci.

PS
Imam par ogledala i sjajne bizuterije pa ako te interesira nije skupo? Laughing
Salim se

PorukaUpisano: Pon Sij 19, 2009 7:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

He, he, nisam baš htio reći da sam ljubitelj ogledala i bižuterije, već više neonskih lampi koje osvjetljavaju PC računala, UV reaktivne kablove za elektroniku isl. Muške stvari:) Stvar je u tome da reaktivna boja ima određen vijek trajanja, kao i one svijetljeće kazaljke na ručnim satovima isl. a bilo bi mi žao da brod moram prefarbati svakih 3 ili 6 mjeseci, jer će to značiti da ću nakon 3 farbanj aveć morati skidati stari sloj, a o trošku za nove boej da ne govorim. Mislio sam da ga možda netko ima jer ih ima za kupiti u hrv. za nešto manje od 200kn. Baš bi mi bio fora na polici. Više kao neki wow! efekt kod prijatelja kada dođu.
Natrag na vrh
werewolf

Član od: 21 Velj 2008
PorukaUpisano: Uto Sij 20, 2009 1:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boja ima vijek trajanja kao boja ali fluoresciranje ce nadzivjeti brod i nas obojicu.

Član od: 02 Jul 2007
PorukaUpisano: Uto Sij 20, 2009 9:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam ga ja, kupljen je prije jedno 10 godina i još svijetli.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Sri Sij 21, 2009 8:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ima mi ga kolega u Zadru, isto jedno desetljeće. Nikad ga nije farbao nanovo i svijetli kao i prvi dan. Provjereno.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Tanelorn

Član od: 08 Tra 2005
PorukaUpisano: Čet Sij 22, 2009 10:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo malo pripazi kod nabavke doticne makete jer vrlo cesto kutija zna bit otvarana i nedostaje upravo ta fluorescentna boja. Valja je atraktivna ljudima pa si je "posude". Confused
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Fraps

PorukaUpisano: Čet Sij 22, 2009 3:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tanelorn Napisao/la:
Samo malo pripazi kod nabavke doticne makete jer vrlo cesto kutija zna bit otvarana i nedostaje upravo ta fluorescentna boja. Valja je atraktivna ljudima pa si je "posude". Confused

Izgleda da ima još ljudi koji vole svijetleće stvari kao ja:D Thx. budem se ga uzeo i plašio prijatelje kada dođu Twisted Evil
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma