Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Bilek Mig-21UM 1/72 (HRZ naravno)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Mr_Spock

Član od: 04 Kol 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Sij 19, 2009 10:09 pm    Naslov poruke: Bilek Mig-21UM 1/72 (HRZ naravno) Citiraj ovaj komentar

Pozdrav...

Bilekova maketa Mig-21UM, dosta losa maketa, puno flasha, za 1/72 mjerilo konture su OK. Ledjna grba najvise odstupa jer je na maketi preravna. Panelizacija u negativu i nije losa. Fale neki paneli ali nista strasno. Treba dosta kitati i brusiti dijelove kod sastavljanja. Neki dijelovi kao da su kopirani sa fujimijevih migova. Kokpit i poklopac kabine su losi pa sam koristio rezinski kokpit od Pavle + vacuform poklopac (puno brusenja, rezanja i pripasivanja posto taj set nije bas za Bileka).
Radovi poodmakli...slike:

Pavla KM-1 sjedala:

Bilekov usisnik nije bio bas kruznog oblika pa sam ga zamjenio sa Revellovim od F13ice...izgled nije savrsen ali pase bez brusenja, unutrasnjost sam jos malo doradio:

Usisnik sa mjeracem napadnog kuta:

Ispuh takodjer od Revella, Bilekov je smijesno jednostavan:

Urezao sam zakovice (glave vijaka):

Dodao sam "zadebljanje" na straznjoj zracnoj kocnici:

Hidraulicki vod i mali ispusi ispod krila:

Trebalo je pomjeriti hidraulicke pokretace zakrilaca jer su bili na krivom mjestu:

Pavla kokpit, dodan HUD u prednji dio:

Treba jos doraditi zadnju pregradu kokpita i zatvoriti prorez:

Nisam pazio pa su mi decali na sjedalima malo ukoso, probat cu to popraviti:

U straznji kokpit scratchan ventilator:

Radovi uznapredovali:

Jos treba dodati nesto sitnih dijelova po trupu...
Nisam jos odlucio u koju cu ga shemu obojiti...

Nadam se samo da ce na kraju uz sve netocnosti same makete izgledati kao UM... Rolling Eyes
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Pon Sij 19, 2009 10:40 pm    Naslov poruke: mig 21 Citiraj ovaj komentar

Eh kakav rad nadam se da cu bar za sto godina postati tako dobar detaljista samo tako nastavi i kaci sto vise slika narocito zavrsne radove,weathering,wash itd samo napred.Pozdrav. Razz Razz Razz Razz
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Pon Sij 19, 2009 11:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kokpit je ludilo.sedista su zakon.svaka cast.jedva cekam da vidim kak oce da bude kamuflaza
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Pon Sij 19, 2009 11:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zanimljiv mi je odabir krizanja nekih dijelova s "Revellom" ... Ne znam da li je to i ekonomski opravdano, odn. da li mozda postoji neki doknadni jeftiniji resin (za motor npr.) ...
U svakom slučaju čestitke za ovo do sada - pogotovo na odabiru dvosjeda - konacno da se netko odluči i za njega!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
toni36

Član od: 05 Lis 2007
Mjesto: Baška Voda
PorukaUpisano: Pon Sij 19, 2009 11:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

predobro Very Happy Very Happy
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Sij 20, 2009 11:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vlo lijepo. Svaka čast. Čudi me jedino što nisi uzeo zamjenski Pavlin usisnik namijenjen upravo za Revellovu maketu MiG-21 f-13? Hoće li bit maskirni ili "kockica"?

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Tasma

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Prigorje
PorukaUpisano: Uto Sij 20, 2009 6:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Very Happy jako dobro.. ja imam jedan kondorov na zalihi, ovaj tvoj rad će mi poslužit.
Natrag na vrh
Mr_Spock

PorukaUpisano: Uto Sij 20, 2009 10:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na dobrim kritikama Razz

prelude Napisao/la:
Zanimljiv mi je odabir krizanja nekih dijelova s "Revellom" ... Ne znam da li je to i ekonomski opravdano, odn. da li mozda postoji neki doknadni jeftiniji resin (za motor npr.) ...
U svakom slučaju čestitke za ovo do sada - pogotovo na odabiru dvosjeda - konacno da se netko odluči i za njega!

Revellove dijelove sam koristio jer su mi višak, motor je od stare polomljene makete, a nos je od novog iz kutije za kojeg sam nabavio Pavlin upgrade set sa korigiranim usisnikom pa mu neće nedostajati.

Grunf Napisao/la:
Vlo lijepo. Svaka čast. Čudi me jedino što nisi uzeo zamjenski Pavlin usisnik namijenjen upravo za Revellovu maketu MiG-21 f-13? Hoće li bit maskirni ili "kockica"?

Pavlin usisnik je nešto manji nego Revellov i zato dobro paše na Revella. Na Bileku sam probao i Revellov i Pavlin, Revellov bolje paše i to bez ikakvog brušenja. Kada se doradi unutrašnjost (uklonio sam predebele horizontalne nosače konusa i malo doradio vertikalne) ne izgleda puno lošije od Pavlinog koji isto nije savršen...
Definitivno će biti maskirni ali još se nisam odlučio za staru ili novu shemu...
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Uto Sij 20, 2009 10:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mr_Spock Napisao/la:
Definitivno će biti maskirni ali još se nisam odlučio za staru ili novu shemu...

Ne znam da li ti je poznato, pa da pomognem - imaš odlične dekale za staru varijantu od "Ze-Ro decalsa" (ZacP na forumu).
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Mr_Spock

PorukaUpisano: Čet Sij 29, 2009 11:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

prelude Napisao/la:
Ne znam da li ti je poznato, pa da pomognem - imaš odlične dekale za staru varijantu od "Ze-Ro decalsa" (ZacP na forumu).

Upravo te decale imam za ovu maketu Smile

Mali update:

Odlučio sam napraviti maketu sa zatvorenom kabinom, napravio sam i dva "zadebljanja" na nosu aviona:

Par detalja na trupu i IFF antene od bakrene žice:

Detaljirani nosači naoružanja, treba detalje još malo doraditi:

Hidraulika i trapezni mehanizam na stajnim trapovima:

Krilca na pitot cijevi:

"T" antene od tanke medicinske igle i detalji na poklopcima stajnih trapova:

Natrag na vrh
airbamby

Član od: 28 Sij 2009
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Pet Sij 30, 2009 1:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fantasticno izgleda za sada,jako pedantan i detaljan rad.
Steta je sto ce kabina biti zatvorena...
Vakumski poklopac si pravio ili...
Pozdrav
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Sij 30, 2009 10:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično, pratim sa užitkom. Very Happy

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pet Sij 30, 2009 12:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super će to biti!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Mr_Spock

PorukaUpisano: Uto Ožu 24, 2009 10:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nakon duze pauze uhvatio sam nesto vremena za rad na maketi.

Malo sam skrecao detalje u wheel bay-ovima sa tankom zicom i olovnim kuglicama da ne izgledaju prazni. Nisam siguran kako ce izgledati ovi spremnici u krilima kada se oboja... Rolling Eyes

I za sada jos zaljepljena pito cijev iznad usisnika, kitano Mr Surfacerom 500, jos treba pobrusiti.

Paralelno sa ovom maketom zapoceo sam i konverziju Zvezdinog PF-a u PFS. Iskoristio sam sjedalo i kokpit od razbijenog Revellovog F13. Pojaseve i jos neke detalje sam skrecao (ne vidi se bas najbolje na fotkama). Da ne otvaram novi topic postam slike ovdje:

Vertikalni stabilizator takodjer od Revella, dodan spremnik padobrana za kocenje. Puno kitanja i brusenja da se sve upase:

Revellova kabina bolje pristaje Zvezdi nego samom Revellu.. Rolling Eyes

Inace namjeravam raditi ovog:

Toliko za sada....
Natrag na vrh
PELE

Član od: 10 Kol 2008
Mjesto: Pancevo, Srbija
PorukaUpisano: Uto Ožu 24, 2009 1:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozz

Odlican napredak!

Bas me zanima kakav ce biti PFS na kraju... Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma