Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Modernizacija Hv-a
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 101, 102, 103  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1991. na dalje
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
jedrilicar

Član od: 13 Lip 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sub Sij 03, 2009 10:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tomislav23 Napisao/la:
hah pa tigar moj nemoj se ljutit a nemoj provocirat ili pricat sto neznas o meni.

Prvo Ja vec stanujem u hrvatsku a i placam poreze za familiju a radim u stranoj drzavu.

Razumjem za politiku da nije Tema potpuno. Oprosti

Treca stvar za 91. Govorijo sam o te politike sto prije rata su govorili da nece evropa i nato pustit rata u 21 stoljecu.Mi smo vjerovali UN-a i svijet da ce to spriject(govorim prije rata) A nismo smo se dobro mentalni pripremali . Pustili smo da vojnike jNA izade iz zagrebacke kasarne sa svu oruzama. Jeli za primjer, prije napada vukovara blago zadro se pripremijo za obranu grada. OK priznajem da vi znate vise ali barem znam to sto sam vec napisao.(sto je situacija danas sto mi vjerovali NATO za obranu a ne ulazit u nase snage)

Ali postujem zakona foruma i necu govorit vise od politici. Dogovoreno.

Tomislav molim te memoj razmišljat u tom smjeru,ispadaš general poslije bitke.Kakvo osvajanje vojarne,jesli li ti uopče svjestan u kakvom je stanju bila Hrvatska 91?Ne budi smješan,stanje je bilo vrlo teško u svim djelovima Lijepe naše. Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
jedrilicar

Član od: 13 Lip 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sub Sij 03, 2009 10:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Još da se nadovežem Hrvatska vojska je trenutno u stanju takvom kakvom je,koliko se može toliko se i ima,a sva tkzv.laprdanja(molim da se nitko ne ljuti) su izvan pameti.Znam da bi svi htjeli da imamo 20 F15 aviona i tri bojna broda,ali mi smo mali i to nam uopće nije potrebno.Važno je da ljudi imaju srca i pameti pa bi se opet obranili,kao i 91.
Natrag na vrh
bruno

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2009 12:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mozete mi rec sta o modernizaciji nasih bvp m-80?
pogotovo ako ima koj slika projekta modrnizacije stavite je
Natrag na vrh
bruno

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Ned Sij 18, 2009 11:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

molin vas da netko odgovori na pitanje o hrvatskim m-80-tkama jer me zanima
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Sij 19, 2009 2:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izgleda da nitko još niš nezna ,jel se već duže vrijeme niš ne govori o M-80, ne brini kad netko nešto sazna ,sigurno buš dobio odgovor.
Remy

Član od: 29 Ruj 2008
PorukaUpisano: Sri Sij 21, 2009 6:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

M80 nisu u planu modernizacije, poslije 2015. vjerojatno će biti zamijenjen sa BVP/IFV (Infantry Fighting Vehicle) europske ili američke proizvodnje. Možda nekom Patrijom u IFV verziji?

pozdrav,
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Sri Sij 21, 2009 6:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Remy Napisao/la:
M80 nisu u planu modernizacije, poslije 2015. vjerojatno će biti zamijenjen sa BVP/IFV (Infantry Fighting Vehicle) europske ili američke proizvodnje. Možda nekom Patrijom u IFV verziji?

pozdrav,

Proizvoljno pretpostavljaš ili si načuo nešto? Wink

Hm...CV-jac...ili možda Ulan...ili čak nešto novo što je trenutno još u fazi projektiranja? Hm. Bilo bi lijepo kad bismo sami proizveli nešto (može i licenca, naravno) što će našem pješaštvu dati dodatnu oštricu...i biti dostojan partner našim "kornjačama"...moderniziranima ili novoproizvedenima. Wink
Natrag na vrh
Remy

PorukaUpisano: Sri Sij 21, 2009 11:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Podatak o planovima za M80 tj. odbačenom planu modernizacije vozila M80 može se naći na internetu počev od wikipedije, pa do raznih više manje stručnih izvora.
Iz raznih izvora pretpostavljaju da će to dobiti Patrija, jer već ima ugovore za APC vozila i koja je dala dobar offset za Đ.Đakovića, tako da će više manje sigurno ponuditi isti ili sličan aranžman. Ali to ne znači da se Ulan neće uvesti u HV jer logično je da će svaka firma, koja da suvisao prijedlog offseta za Hrvatsku može dobiti posao.
By the way nemojte me početi kritizirati s pričama "mi smo mala zemlja, mali kupac, nikome nismo interesantni kao klijenti itd. " jer za svaku ozbiljnu firmu, ne postoji "mali kupac", niti mali posao.

pozdrav,
Markus

Član od: 18 Kol 2008
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Sri Sij 21, 2009 11:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

De čovjek, na wikipediji piše da bi uskoro trebali dobit F-35 Lightning II od amera.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2009 7:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Čudno da već netko nije stavio ,pa ću ja...
Daklem dva nova broda HRMa Vukovar i Dubrovnik ,prva ,meni poznata, fotka u našim bojama.

Strina

Član od: 10 Pro 2005
PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2009 8:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo izgledaju mada sam ja još uvijek mišljenja da nam treba nešto jače i veće ili barem više ovih.Ako uzmemo još Patrija možda dobijemo druga 2 ( Helsinki i Turku)
Natrag na vrh
Remy

PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2009 9:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Markus Napisao/la:
De čovjek, na wikipediji piše da bi uskoro trebali dobit F-35 Lightning II od amera.

Nisam primjetio navedeni članak, ali šaljem jedan od linkova vezanih uz modernizaciju:
http://en.wikipedia.org/wiki/Croatian_Army

srdačan pozdrav,
Remy

PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2009 9:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

By the way što god neki rekli brodovi izgledaju lijepo, pravi izazov za nekog od naših kolega na podforumu za brodove, plovila itd.
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pon Velj 02, 2009 12:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo da objavim: prisustvovao sam utovaru prve PATRIE 8x8 iz ĐĐ Specijalna Vozila. Prva je gotova. Nema kupole, samo transporter. Ne izgleda loše, izgleda moderno, farovi kao na novim autima.... ali ipak mi nekako djeluje nezaštićeno... u svakom slučaju lijepo vozilo za vozati se u kojekakvim mirovnim misijama, ali u pravi rat hmmm... Daj Bože da ga nikada nebude! Very Happy
Natrag na vrh
Mayday

Član od: 18 Lip 2008
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Uto Velj 03, 2009 1:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

u gružu

Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1991. na dalje Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 101, 102, 103  Naprijed
Stranica 21/103

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma