Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Fokker F.I Eduard 1:72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Sij 03, 2009 11:12 am    Naslov poruke: Fokker F.I Eduard 1:72 Citiraj ovaj komentar

Za odmor živaca od riginga na Fokkeru E.III, odlučio sam sklopiti i ovu maketu. To mi je zadnji dvokrilac u 1:72 uz resinskog Albatrosa (kojeg ipak neču sada raditi), pa onda definitivno prelazim na veče mjerilo (imam 4 komada u 1:48 i 2 u 1:32)
Evo par slika:

Sadržaj kutije

PE sjedalo

"kavez"

Kompletirana unutrašnjost

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Danny

Član od: 19 Pro 2008
PorukaUpisano: Sub Sij 03, 2009 9:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro izgleda pocetak radova Very Happy ,ja imam u planu ove godine napravit Sopwith F.1 Camel isto od eduarda,profipack,ali u 1:48 mjerilu .Maketa je vec na stolu al nikak da krenem Laughing
Natrag na vrh
Iwtcha

PorukaUpisano: Sri Sij 07, 2009 9:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mali update. Kamuflaža me gadno namučila dok nisam koliko toliko uspio.
Na maketi su mi zaredale greške pa sam skoro i bacio sve u smeče. Prvo sam zadnje krilo zaljepio upside-down, pa su mi originalne eduardove maske (za bojanje križeva) skinule boju, pa sam ipak stavio dekale, pa razne gluposti su mi se dešavale sa jetkovinom... Eto ovo je za sada rezultat.

Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Sri Sij 07, 2009 10:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ivice ono je fenomenalno, bar meni !
Natrag na vrh
Danny

PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2009 12:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

o,dobar je,kojom bojom si farbao donju stranu krila i trupa?Na mom sopwithu bi trebala ic h85-clear doped linen,danas sam ga malo zapoceo pa cu vidjet kak ce to ic.
Kak si radio kamuflazu?
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2009 10:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maska je odlična. Opako izgleda.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Iwtcha

PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2009 2:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
kojom bojom si farbao donju stranu krila i trupa

Njemački WWI avioni su bili bojano bljedo plavom bojom sa donje strane možeš koristiti RLM 65, a za sopwita sa donje strane upotrijebi Gunze H85 sail color, ili MM radome tan sa kapljicom tamno smeđe.
Kamuflažu sam radio tako da sam na osnovnu boju (RLM 65) tankim kistom izvlačio crte sa olive drab, a onda sa plosnatim kistom lagano bez stiskanja povlačio sa dark green i preko0 svega toga filter od bezbojnog gloss laka sa malo olive drab.
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2009 3:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok izgleda.kamuflaza je jako interesantna.da ne mozad imas fotku pravog aviona?
Danny

PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2009 4:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kamuflaza ti je ispala stvarno dobro,kad zavrsim sopwitha namjeravam uzet jednog njemackog fokkera,pa me bas zanimalo dal su i oni imali taj sail color na donjoj strani.Hvala na informaciji.
Natrag na vrh
Iwtcha

PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2009 5:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo je slika reprodukcije aviona na kojem le letio Manfred Von Richthofen oznake 152/17 kojeg su napravla dva brata u njemačkoj i sada se nalazi u muzeju u gradiću Speyer. To je u biti fokker DRI, a naziv FI su imala samo prva četiri primjeka tog aviona, pa su ih onda preimenovali u DRI.

Natrag na vrh
Danny

PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2009 6:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://www.russellsmithart.com/Small%20pages/FokkerF1.htm
Malo sam proprckao po netu i bas vidim taj model kojim je letio Werner Voss.
Daj reci kak ces radit ona ozicenja na krilima i stajnom trapu?
Natrag na vrh
Iwtcha

PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2009 6:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zagriješ komadić sprua, razvučeš ga u tanku nit, izmjeriš sa šestarom dužinu koja ti treba, odrežeš 1-2 mm dže, zaljepiš sa CA ljepilom, i nakon sušenja ljepila prineseš zagrijani šarafciger (ja koristim lemilicu) blizu niti i ona se sama napne, samo moraž biti jako pažljiv jer niti lako pucaju.
Natrag na vrh
Danny

PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2009 6:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da,tak i ja radim ozicenja,moral sam pitat,mozda se otkrila neka nova tehnika Very Happy
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Sij 12, 2009 4:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve je dobro osim kamulaže. Streaking sa maslinasto zelenom na Fokkerima je vrlo specifičan i jedna od najtežih stvari za napraviti na avionima WW1. Nažalost, potpuno si promašio poantu, od gustoće linija do njihovog smjera. Mene bojanje ove kamuflaže čeka na dvije makete i nisam siguran kako ću uspjeti. Do sad sam vidio puno maketa Fokkera sa ovom kamuflažom, ali su možda 2 ili 3 izgledale kako treba...Skidaj boju i ponovno-nema druge.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
cromodeler

Član od: 18 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Sij 14, 2009 11:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fokker F.I možemo smatrati kao predserijski model kojih su zaista bila proizvedena svega 4 primjerka , a samo dva su došla na testiranje u borbenim uvjetima i bili u upotrebi na prvim borbenim linijama . Jedan je završio kod Vernera Vossa ( onaj s očima i brkovima na poklopcu motora) , a drugi kod "Red baron"-a Manfreda von Richthoffena .

Mislim da je jedna od vidno uočljivih razlika između F.I i Dr.III da ti prvi nisu imali one drvene drljače na krajevima donjih krila !! Stoga ako se radi maketa F.I treba na to obratiti pažnju !!
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma