Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Osta
| | Član od: 30 Pro 2008 | | Poruke: 23 | | Mjesto: Novi Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 05, 2009 8:58 pm Naslov poruke: U pomoć!!!!!!!!!!! |
|
|
trebam pomoć jel mi možete reći koja je najbolje trgovina maketarske opreme i maketa i koji je najbolji proizvođač i sta bi trebao izbjegavat!!!!!
hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 05, 2009 10:31 pm Naslov poruke: Re: U pomoć!!!!!!!!!!! |
|
|
| Osta Napisao/la: | trebam pomoć jel mi možete reći koja je najbolje trgovina maketarske opreme i maketa i koji je najbolji proizvođač i sta bi trebao izbjegavat!!!!!
hvala |
Sve je....relativno.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bornjifiko
 | | Član od: 03 Velj 2008 | | Poruke: 120 | | Mjesto: Zagreb. Novi Zagreb. |
|
Upisano: Uto Sij 06, 2009 2:26 am Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav.
Gledaj ovako, kolega vonStuck ti je lijepo sažeo kompleksnoat tvog upita u kratkom, pa opet, toliko točnom odgovoru.
Trebao bi radije krenuti od nekih osnovnih smjernica, i postaviti si (ili nama) nekoliko pitanja:
1. Jesam li početnik ili sam već u rukama imao te čudne grane plastičnih komadića raznih zanimljivih oblika, rezao ih, brusio, ljepio, bojao, pa malo psovao, pa lijepio one šarene sličice, pa malo grizao nokte, i na kraju sa samopouzdanim osmjehom buljio netremice u svoju prvu maketu?
2. Što me zanima? Da li bolje kužim na kojem osnovnom principu avion leti, ili je moje područje djelovanje gravitacije na gusjenice tenka? E, a kak to da one mrcine od čeličnih bojnih grdosija istisnine na desetke tisuća nzenamčega plutaju? A kaj veliš na viteza koji skače sa svog crnog konja u sjajnom oklopu, izvlačeći mač iz korica? Kužiš?
3. Što da izbjegavaš? Izbjegavaj megalomansko kupovanje maketa. Bar za početak. Izaberi jednu - dvije.
I opet - upitaj se: Da li mi je bitno da li se maketa lako sklapa, a da ima razumno dobre detalje, ili me pak više veseli dorada, pickanje dodatnih dijelova, dodavanje kablova i sajli i čega sve ne jer je maketa ''lošija''.
Ako si sada spreman dalje precizirati pitanja, prijatelju, slobodno pucaj, jer i ja potežem odgovore...
 _________________ ...Aint' got time to fiddle. I gotta polish duralumin plates on my goat... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Osta
|
Upisano: Uto Sij 06, 2009 3:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| ja bih si uzeo neki avion vjerovatno bi to bio mig. a sto se tice proslosti slozio sam 4 makete aviona ali s vremenom su se ostetile i tko zna sta vec ne.. njih nisam farbao pa me zanima koja je najbolja boja i koja marka maketa je najbolja... jer sam gledo na balisti da ih ima puno ali mislio sam da za početak odem u land of magic i da vidim sta ima tamo... koje ljepilo i ostalo... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Sij 06, 2009 5:17 pm Naslov poruke: |
|
|
LoM je sasvim ok za kupnju maketa. Ljepilo, revell contacta(osobno preferiram ono s iglicom). Boje, u LoM-u drze Model Master, enamelkama je lakse radit jer se sporije suse al smrde, akrulke ne smrde al se dosta brzo suse a posto ces vjerovatno farbati kistom to ti moze bit bitno dok se ne ispraksiras. Kit, nemoj uzimati italieriev(mislim da ga isto u LoM-u ima) ili idi na Tamiyin ili IMPA kit za aute(malo upotrijebi trazilicu na forumu za impu). smirgl papir, trgovine lakova i slicnog, drze i to, gradacije od 600 pa navise, ispod 600 je mozda pregrubo i moze "izbrazdati" plastiku. I strpljene(nazalost, nema ga u slobodnoj prodaji ) _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1302 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Osta
|
Upisano: Uto Sij 06, 2009 10:40 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala vam svima !!!!!!!!!
primjenit cu vase savjete |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Sij 06, 2009 10:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Jedino što u LoM-u baš nemaš s kim popričati, ni tražiti savjet. A u Balisti imaš. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|