Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sub Velj 25, 2006 7:23 pm Naslov poruke: bolje ikad nego nikad.....Hurricane |
|
|
bok svima!
znam da sam davno već obećala svoje djelce staviti na forum, ali nekim se višim silama (moj tatica) ne da upravljati...
ipak, danas je bio nestašan pa je pobjegao s faksa i uslikao maketu. i moju i sestrinu.
napravljena je 1998/99.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Velj 25, 2006 8:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Moram priznati da je ovo prvi put da vidim modelarsko djelo ženskih ruku! Čestitam na izboru šeme, jer je kod Hellerovog Hurricanea i meni ovo najljepša opcija. Kako bih pokušao ostati objektivan, zanemarit ću to što si "feemale person of opposite sex", kako bi to rekli u "Alo, alo-u" i reći da zamjerke vidim kod vjetrobana i granice boja, a sve ostalo je na prvi pogled OK.
Usput, drago mi te ponovno sresti na forumu nakon duge pauze 
Hobby M: poruka promijenjena dana: Ned Velj 26, 2006 1:58 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Velj 26, 2006 11:36 am Naslov poruke: |
|
|
Obično od naših ženskih (djevojaka, supruga, majki, kćerki...) tražimo tek da nas toleriraju... Oni koji su uspjeli postići da ih se i RAZUMIJE su puno postigli. A da nam se pridruže i slože maketu - to je već znanstvena fantastika. Stoga je teško objektivno (kritički) sagledavati tvoj i sekin uradak, jer je već i činjenica da ste složili maketu i obzirom da su ovo jedni od vaših prvih radova, kao što sam maloprije napisao - plafon!
Šteta je što poslovično pedantniji ženski rod te svoje kvalitete (osim časnih iznimaka kao što ovdje jest slučaj) neće nikad pretočiti u maketarski izričaj, premda za to ima logičnih razloga. Naime, ženski je mentalni sklop u svezi s time posve drugačiji od muškog. Dok je vama sve to skupa "zgodno" i zabavno (što bi tako vjerojatno i trebalo biti), mi muški (neovisno o godinama) koji smo skloni ovakvom upražnjavanju slobodnog vremena, obično tome prilazimo i doživljavamo to vrlo ozbiljno, pa su onda i rezultati toga više/manje - vrhunski. Tko zna što se zbiva u našoj podsvijesti dok grozničavo sastavljamo našu maketu (letimo, pucamo, ratujemo...) - vjerojatno postoje neki militarističko-adrenalinsko-kromosomski razlozi za to...
Zato mogu reći samo to da nam već puno znači to da ste "u klubu", da na našim natjecanjima i druženjima postoji i neka djevojka s kojom možeš popričati "in concreto", a ne da za sobom vučemo jadne - već gore spomenute - koje (nakon prvih pet minuta) nastave glumiti kako je sve to skupa baš zgodno, a u sebi se pita - "što mi je ovo trebalo", a ti se onda još moraš nekom drugom zgodom uduplo iskompenzirati na njenom prevrtanju krpica u butiku, parfumeriji etc.
Još jednom sve čestitke na volji i stavu, a za ozbiljnije kritike ćete se morati izboriti daljnim radom - i bez brige, ako ovako nastavite i kad sastavite maketu kojom počmete ugrožavati trenutnu mušku neprikosnovenost u ovom sportu - to će doći samo po sebi... Bit će i kritika, samo treba malo prodrmati sistem. A ako tako i ne bude (moja procjena), to znači da niste ušli u onaj naš mentalni sklop koji sam prije spomenuo i ... FALA BOGU DA JE TAKO! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Velj 26, 2006 4:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Lp!
Marko |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Velj 26, 2006 7:21 pm Naslov poruke: |
|
|
prvi put vidim ovakvu maskirnu shemu
no maketa dobro izgleda s obzirom da je napravljena u proslom tisucljecu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alex
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 271 | | Mjesto: Toronto,Kanada |
|
Upisano: Ned Velj 26, 2006 11:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo naprijed!!!
Pozdrav i podstrek Daddy's girl i svim zenskim maketarima.
Samo neka ih je sto vise!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Velj 27, 2006 10:33 am Naslov poruke: |
|
|
Stari, dobri Heller...Zanimljivo je vidjeti kako cure rade makete.. Nego, zanima me, da li je otac imao kakvu savjetodavnu ulogu ili samo promatra sa strane?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|