Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

N1K2-J Shindenkai Hasegawa 1/48
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Čet Stu 27, 2008 11:44 am    Naslov poruke: N1K2-J Shindenkai Hasegawa 1/48 Citiraj ovaj komentar

Sve je OOB osim kormila dubine, njega sam isjeko, ubacio osovinicu i dropo prema dolje kako sam vidio na slikama.

Pokušao sam bez alclada dobit efekt nekog ofucanog aluminija, rezultat je upitan:

Boja je prema sastavnici 90% dark green i 10% bright blue, luda kombinacija, koliko to stvarno odgovara subjektu, nemam pojma jer ovo je prvi Japanac kojeg slažem. Relativno svježu boju sam malo naćeo skalpelom, nakon što se osuši pokušat ću finim smirglom to sve još malo ofucat:

Pozdrav !
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
darko

PorukaUpisano: Pet Stu 28, 2008 2:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mali napredak sinoć:

Ova zelena se i aparatu opire Confused

Pozdrav !
Natrag na vrh
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Stu 28, 2008 3:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma super je..jako mi se svidaju wheel bay....lijepo napravljeno
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Stu 28, 2008 5:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ljepo izgleda Very Happy
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Pet Stu 28, 2008 8:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajoooooj, pa izgleda da sam bio pijan juče kad sam špricao oznake, pa i sa gornje strane i sa donje jedna je na pravom mjestu, a druga sa krive strane panela !!! Kakva optička varka, buljim već satima u maketu i tek sam sad vidio, kakva sramota Evil or Very Mad

Pozdrav!
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Sri Pro 10, 2008 10:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo, dok Reaper složi četiri makete, ja uspijem popravit krivo pozicionirane rondele Confused
Malo sam još finim šmirglom dotjerivao ovaj efekt trošenja, i dodao i trupne rondele koje su prilićno "ostrugane" i oštećene, tako da decal nije dolazio u obzir.

Pozdrav !
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Pro 11, 2008 3:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni se čini da George sasvim dobro napreduje. Jedino imaš overspray kod hinomarua. Trebao si šablone prilijepiti za površinu krila da ti boja ne pobjegne...Zanima me jesi li naišao na kakve probleme kod sklapanja? Imam istu maketu i malo sam je radio, ali sam u fazi narudžbe za WEM boje, između čega i boje za unutrašnjost i te specifične Kawanishi green. Ono što sam osobno primjetio i sanirao tekućim kitom je sitan pomak kalupa na donjem dijelu krila kod sustava za izbacivanje čahura i poklopaca za punjenje topova...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Čet Pro 11, 2008 4:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sad si razmišljam...jesu eleroni metalni ili od tkanine? jer ako su od tkanine,možda bi ih bilo dobro obojati nekom običnom srebrnom kako je bila praksa ako se ne varam. naravno,sa donje strane...

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Čet Pro 11, 2008 4:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Meni se čini da George sasvim dobro napreduje. Jedino imaš overspray kod hinomarua. Trebao si šablone prilijepiti za površinu krila da ti boja ne pobjegne...Zanima me jesi li naišao na kakve probleme kod sklapanja? Imam istu maketu i malo sam je radio, ali sam u fazi narudžbe za WEM boje, između čega i boje za unutrašnjost i te specifične Kawanishi green. Ono što sam osobno primjetio i sanirao tekućim kitom je sitan pomak kalupa na donjem dijelu krila kod sustava za izbacivanje čahura i poklopaca za punjenje topova...

Maketa se slaže fantastično, jedini "problem" ako se to problemom može nazvati je što krila treba kod ljepljenja "ušpanati" gumicama prema gore, a sam trup je na spoju prema krilima dosta savitljiv, pa sam prije utezanja krila prvo u trup stavio ojačanja od sprua da mi ga gumice ne potjeraju previše prema unutra.

Što se ove zelene boje tiće, radio sam po sastavnici: dark green 90%+bright blue 10%, pa je prva ruka boje pokazala da je presvjetlo, onda sam dodao još malo "euro dark green" u mix i obojao samo sredine panela. Prema slici na kutiji, to je to, ali bez sumnje je bolje nabavit original boju, jer ovo miksanje je pain in the ass, a još na kraju nisi siguran je li to to...

Pozdrav !

darko: poruka promijenjena dana: Čet Pro 11, 2008 4:33 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Čet Pro 11, 2008 4:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lisec Napisao/la:
sad si razmišljam...jesu eleroni metalni ili od tkanine? jer ako su od tkanine,možda bi ih bilo dobro obojati nekom običnom srebrnom kako je bila praksa ako se ne varam. naravno,sa donje strane...

Ne znam, na slikama ne vidim neku veliku razliku, ali imaš pravo bilo bi efektnije ih odmaknut malo po tonu/sjaju.

Pozdrav !
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Pro 11, 2008 4:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lisec Napisao/la:
Vidiš, dobro pitanje. traba provjeriti po literaturi, inače bi eleroni vjerojatnije bili obojani sa nekom Ameiro sivo-zelenom kao što je bio običaj kod japanaca. Treba se sjetit npr. Ki-61 kod kojega su sve platnene površine bojane Kawasaki army grey...Pitanje je kako su tome pristupali u tvornici Kawanishi?

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Čet Pro 11, 2008 5:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Strašno mi se sviđa..

Darko, molim te možeš li mi reći kako si dobio taj efekt kao "zagašenog" aluminija, blago potamnjenog sa slabijim sjajem? Izgleda fantastično...

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
darko

PorukaUpisano: Čet Pro 11, 2008 5:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aranza Napisao/la:
Strašno mi se sviđa..

Darko, molim te možeš li mi reći kako si dobio taj efekt kao "zagašenog" aluminija, blago potamnjenog sa slabijim sjajem? Izgleda fantastično...

Dolje je revell gloss black(cijeli avion je prešprican njime), nakon toga jako tanki sloj humbrola 11 opet po cijelom avionu, sušenje pa poliranje. Nakon toga sam površine koje sam htio tamnije zamaskirao trakom i prešpricao još jedan tanki sloj humbrola 11. Kad sam skinuo trake, ovo je ostalo malko tamnije. Još jednom sam lagano ispolirao krpicom za čišćenje naočala. Razlike među pojedinim panelima mogu se dobiti i različitim intenzitetom poliranja (recimo jaće stisnut štapić za uši), ali to se vidi samo iz pojedinih kuteva, na slici se ne vidi.

Vjerovatno bi se ovakav efekt bolje dobio korištenjem alclada, ali bio sam nestrpljiv da mi stigne pa sam pokušao ovako.

Pozdrav !
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Čet Pro 11, 2008 5:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Lisec Napisao/la:
Vidiš, dobro pitanje. traba provjeriti po literaturi, inače bi eleroni vjerojatnije bili obojani sa nekom Ameiro sivo-zelenom kao što je bio običaj kod japanaca. Treba se sjetit npr. Ki-61 kod kojega su sve platnene površine bojane Kawasaki army grey...Pitanje je kako su tome pristupali u tvornici Kawanishi?

Čekam rasvjetljenje problema , jer kod japanaca sam "tanak" Wink

Pozdrav !
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Pon Sij 26, 2009 2:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gotovo, jedna kutija manje u ormaru, jedna više na polici. Juče i danas sam konačno malo uhvatio vremena da ga završim. Boje su dosta svjetlije zbog umjetnog svjetla...

Pozdrav !
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma