Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

'59 Impala sofa :)

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Pro 13, 2007 1:51 am    Naslov poruke: '59 Impala sofa :) Citiraj ovaj komentar

Zadnjih dana zbog obveza nemam previse vremena za fokusirati se na precizno maketarenje pa sam umjesto toga odlucio napraviti malo reda po stashu...
Izmedju ostalog, vec dulje vrijeme imam maketu Chevy Impale iz 1959 kojoj je zdrobljen body i od nje nece biti nista...
Tako odlucih sacuvati korisne "rezervne dijelove" tipa motor i kotace te sinice poput volana i sl., a ostalo baciti...
Shvativsi da bi to znacilo bacanje citave unutrasnjosti i karoserije (doduse bez krova) i ne zelivsi to uciniti, pala mi je na pamet sljedeca ideja:

Laughing Laughing Laughing
Eto...shto reci...stvar sam ionako mislio baciti so why not try?
Znam da ne izgleda kao neshto posebno jer je sve na brzinu ispiljeno i sklepano u mock-up...naravno, treba tu dosta kitanja i shmirglanja pa novi sloj boje prije nego sta ce dobro izgledati, a da ne spominjem da ne spada ni u koji konvencionalni smjer maketarstva ali eto...dobra mi je fora pa sam je htio podijeliti sa vama Rolling Eyes
Za sad josh niti ne znam cemu ce "kauc" sluziti ali vec mi se ideje o izgradnji diorame garaze motaju po glavi Twisted Evil
P.S. Isprike zbog losih fotki...kasno je...
Toliko za sad...
Gost
PorukaUpisano: Čet Pro 13, 2007 8:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

"lude" li ideje??? Laughing Laughing Laughing

imas ti dobru mastu, he he he.
Natrag na vrh
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Čet Pro 13, 2007 11:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Laughing Laughing Laughing

tekst pocinjes u stilu:' ......zbog obveza nemam previse vremena za fokusirati se na precizno maketarenje ......' a poslje fotki nastavljas:' .......treba tu jos dosta kitanja i shmirglanja .......'

dao si ti sebi dosta posla Wink
ovo bi bila jebenica na nekoj dioramici garaze onako u cosku.
svaka cast, iako mislim da ce ti uzeti dosta vremena za 'precizno maketarenje'. ideja je odlicna

Član od: 09 Kol 2007
PorukaUpisano: Čet Pro 13, 2007 11:54 am    Naslov poruke: Re: '59 Impala sofa :) Citiraj ovaj komentar

Jako dobra ideja! ja mislim da sam vidio negdje takve sofe! brijem na onoj nizozemskoj stranici koju si mi dao! kak se ono zove?

PorukaUpisano: Čet Pro 13, 2007 2:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

@ low
Ma znam da ima dosta posla na tome...ne znam kad ce bit gotovo jer stvarno nemam vremena ovih dana...
Ovo sam nabrzinu sinoch ispilio kad me opicila ideja i sklepao u mock up tek toliko da vidim je li uopce vrijedi razmisljati o tome...
Ali drago mi je da ti se svidja Wink
@ Tiger Ace
Ne znam na koju stranicu mislis...stalno ljudima dajem linkove na neke Nizozemske strane Rolling Eyes
Ali u pravu si, nadje se toga na internetu, vidjao sam i ja takve stvari ranije...evo, radio sam ponovno malu pretragu jutros:

Ima u Svicarskoj firma koja radi takve stvari...ovaj na zadnjoj slici je njihov rad...cijena?
10 000 - 15 000 Eura Shocked
U Ju Es Ej za te pare kupish citava tri-cetiri stara auta, dash lokalnom majstoru ispilit za flasu rakije i pjevaj...imas kauc za dnevnu sobu, za garazu, za vixu Laughing Laughing Laughing

PorukaUpisano: Čet Pro 13, 2007 4:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

PowerPlant Napisao/la:
@ Tiger Ace
Ne znam na koju stranicu mislis...stalno ljudima dajem linkove na neke Nizozemske strane Rolling Eyes

Sjetih se!! Toyman stranica sa onim maketama!
http://members.lycos.nl/toyman/index.html

PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 4:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozz...
Sjecate se ovoga???
Ja sam skoro zaboravio dok neki dan nisam, slucajno, naletio na temu na osmoj strani projekata u radu Laughing
Anyway, ovih dana sam se zazelio malo "bezbriznog" maketarenja pa sam odlucio nastaviti rad na ovom "eksperimentalnom projektu"...
Kauc je dobio poledjinu od tankog stirena, a obavio sam i vecinu kitanja i shmirglanja...
Trenutno stanje:

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb-Lučko
PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 4:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ideja ti je mrak Wink .

Visit my page:"MT-Style"
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 4:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da, ja sam zaboravio na ovo Wink

za 3 godine mozda i pofarbas Laughing

PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 10:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa sam se neki dan sjetio tog...
lijepo napreduje... kao sto veli low mozd ai ofarbas za koju godinu Razz Very Happy

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sub Stu 22, 2008 1:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

zanimljivo....al, sta nebi ovaj dio tam gdje su svijetla bit otvoren, tak da ljudi mogu noge spustit dole
PowerPlant

PorukaUpisano: Sub Stu 22, 2008 5:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:
zanimljivo....al, sta nebi ovaj dio tam gdje su svijetla bit otvoren, tak da ljudi mogu noge spustit dole

Moguce...ali ta svjetla su mi upravo ono shto cini ovaj "kauc" zanimljivim i siguran sam da bi bez njih izgledao bez-veze...uostalom, ionako pretpostavljam da bi u stvarnosti branik fino funkcionirao kao "postolje" za noge tako da dosezanje poda iz sjedeceg polozaja ne bi bilo neophodno Wink

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sub Stu 22, 2008 6:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ne, ne..ne mislim na svijetla, nego na dio izmedu njih...

ovaj tu
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma