Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Izbor airbrusha-vjecita dilema??
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
ZIGGY

Član od: 25 Lis 2005
Mjesto: BRCKO DISTRIKT BIH
PorukaUpisano: Čet Lis 16, 2008 4:42 am    Naslov poruke: Izbor airbrusha-vjecita dilema?? Citiraj ovaj komentar

Odlucio sam da preko interneta narucim novi airbrush u rasponu 100$-200$ pa me zanima sta mi preporucujete i ako imate neke linkove sa pristojnim cjenama,nebitno za shipping,mislim da li salju kod nas ili ne?Konkretno hocu da kupim gravity feed,double action,sa sto tanjom linijom prskanja 0,2mm ili 0,3mm i i da ima poklopac na posudici za boju.Vec imam VEGU 2000 set sa heavy,medium i fine diznama.Evo nesto sto je meni zapelo za oko i oko cega se dvoumim vec duze vrijeme:

Iwata:HP-CS;HP-C PLUS ili Badger:Renegade Velocity ili mozda nesto trece?

Na ovom linku imaju pregledi,specifikacije i sl za svaki model
http://www.tcpglobal.com/airbrushdepot/
http://www.coastairbrush.com/categories.asp?cat=10

Pozzzz
ZIGGY

PorukaUpisano: Pon Stu 10, 2008 3:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja se jos nisam odlucio koji airbrush da uzmem,sve cekam javit ce se neko pametan i strucan Confused:Trenutno se lomim izmedju Iwate HP-CS i HP-C PLUS,al nisam siguran zasto je HP-C Plus skuplja,cini mi se da su gotovo istih karasteriktika,jedino sto HP-C Plus ima nazad neki sarafic za stimanje al neznam cega Embarassed .Cini mi se da bi sa Badgerom Renegade Velocity moglo biti problema zbog male dizne i igle Question
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Pon Stu 10, 2008 3:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

HP-C plus bi ja izabrao.

ono nesto na kraju je vijak kojim ogranicavas hod igle - ja osobno bez toga ne mogu raditi, mislim mogu, al moram puno vise paziti i ogranicen sam kod nekih stvari. Ono "plus" na kraju je zato sto ima taj vijak, inace imas i HP-C bez plus, taj nema vijak.

HP-C plus bi izabrao zato sto je finiji airbrush to i klasa iznad. no niti s drugim neces pogrijesiti.

Inace ta serija HP-C plus i HP-B plus su airbrushi koje uvijek preporucam kad god netko pita a zeli Iwatu.

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Static

Član od: 21 Tra 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Stu 17, 2008 12:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mskukan Napisao/la:
HP-C plus bi ja izabrao.

ono nesto na kraju je vijak kojim ogranicavas hod igle - ja osobno bez toga ne mogu raditi, mislim mogu, al moram puno vise paziti i ogranicen sam kod nekih stvari. Ono "plus" na kraju je zato sto ima taj vijak, inace imas i HP-C bez plus, taj nema vijak.

HP-C plus bi izabrao zato sto je finiji airbrush to i klasa iznad. no niti s drugim neces pogrijesiti.

Inace ta serija HP-C plus i HP-B plus su airbrushi koje uvijek preporucam kad god netko pita a zeli Iwatu.

C serija kod Iwate oznacava veliku posudicu CR (Revolution); CS (Eclipse), CP (High Performance Plus); CH (Hi line); dobro, kod Customa je malo drugacije, tamo su svi modeli na C kao Custom tako da je opet oznaka CM-C za vecu posudu.
Bez dvojbe, od pocetka prema kraju sve bolji i bolji brushevi...
ZIGGY

PorukaUpisano: Pon Stu 17, 2008 8:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mskukan Napisao/la:
HP-C plus bi ja izabrao.

A onaj vijak ispod posudice kod modela HP-CH,za sta on sluzi?
mskukan

PorukaUpisano: Pon Stu 17, 2008 8:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ZIGGY Napisao/la:

sluzi za regulaciju kolicine zraka koji izlazi iz ab-a, s tim da nije isto to i kada se regulira pritisak na kompresoru. Medjutim potreba za tim ce ti se pokazat za 10 godina.

No na sotaru bi mi takav ventil i vise nego dobro dosao.

Natrag na vrh
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Pon Stu 17, 2008 8:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

regulacija zraka ak se ne varam

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
r.i.s.t.a.

Član od: 21 Tra 2006
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 5:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hm, a šta je sa Badgerom?

Ziggy je pre par dana ostavio link ka on-line maketarskoj prodavnici u USA koja ima zanimljive cene za Badgera (http://www.scalehobbyist.com/catagories/Airbrushes_and_Supplies/browse.php?s=3&t=0&u=0,1)

Šta bi bila preporuka od ovih airbrusheva sa njihove liste?

.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
ZIGGY

PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 7:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni je od Badgera zapeo za oko noiva serija Renegade,nisu skupi,oko 100$ a moze da izvlaci liniju 0,2 mm al neznam kako ce se ponasati sa maketarskim bojama,ipak dizna od 0,2 mm je dosta mala i bojim se da nebi bilo problema oko zastopavanja i sl al je odlican za detaljisanje.

Evo ih ovde http://www.tcpglobal.com/airbrushdepot/abbbrush.aspx
Static

PorukaUpisano: Čet Stu 27, 2008 9:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mskukan Napisao/la:
ZIGGY Napisao/la:

sluzi za regulaciju kolicine zraka koji izlazi iz ab-a, s tim da nije isto to i kada se regulira pritisak na kompresoru. Medjutim potreba za tim ce ti se pokazat za 10 godina.

Postoji regulator pritiska koji se montira na spoj crijeva i airbrusha (slicno kao quick connect) i funkcionira slicno tom regulatoru kod jacih Iwata modela. Izgledom nekako ovako:

Static: poruka promijenjena dana: Čet Stu 27, 2008 4:41 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
VooDoo

Član od: 27 Lis 2005
Mjesto: Zagreb / Ravnice
PorukaUpisano: Čet Stu 27, 2008 10:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Static Napisao/la:
mskukan Napisao/la:
ZIGGY Napisao/la:

Postoji regulator pritiska koji se montira na spoj crijeva i airbrusha (slicno kao quick connect) i funkcionira vrlo slicno tom regulatoru kod jacih Iwata modela. Izgledom nekako ovako:

i di to ima za kupiti i koja je cijena ??
Natrag na vrh
Static

PorukaUpisano: Čet Stu 27, 2008 3:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne znam jel slobodno odgovorim da ne ispadne reklama...
Bilo ih je kod nas, ali su rasprodani.
Potruditi cu se da ih opet nabavimo prvom zgodom.
VooDoo

Član od: 27 Lis 2005
Mjesto: Zagreb / Ravnice
PorukaUpisano: Čet Stu 27, 2008 3:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Static Napisao/la:
Ne znam jel slobodno odgovorim da ne ispadne reklama...
Bilo ih je kod nas, ali su rasprodani.
Potruditi cu se da ih opet nabavimo prvom zgodom.

ne znam zakaj nebi tu smio rec, ali ako je problem onda molim te na pm

hvala
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Čet Stu 27, 2008 3:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni nije problem...Sve informacije su dobrodošle...
Natrag na vrh
mskukan

PorukaUpisano: Čet Stu 27, 2008 3:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Static Napisao/la:
mskukan Napisao/la:
ZIGGY Napisao/la:

Postoji regulator pritiska koji se montira na spoj crijeva i airbrusha (slicno kao quick connect) i funkcionira vrlo slicno tom regulatoru kod jacih Iwata modela. Izgledom nekako ovako:

koliko sam imao citati po nekoj recenziji, to nije isto i gdje je bas naglaseno da se ne radi o tome, regulator pritiska ima i skoro svaki kompresor, a ak nema namontira se za 100 kuna, atu istu funkciju ima i ovakav ventil, svejedno je di stoji na kraju crijeva na pocetku, na kompresoru i sl.

Ono za sta je ovaj ventil ispod posudice ab-a je slijedece:

imas recimo, bezveze govorim, posudu na koju ti je spojen ab i koja je pod pritiskom 3 bara. Kliknes triger i naravno kazaljka se spusti recimo na 2.6 bara. Znaci izasla je odredjena kolicina zraka.
A s ovim ventilom recimo mozes smanjiti kolicnu zraka koja ce izaci, bez obzira sta je pritisak u boci 3 bara. Recimo stisnes i padne na 2.8 bara.

Ovaj ventil koji si ti pokazao regulira ovaj izlazni tlak (ovaj od 3 bara). Ovaj ventila na mikronu (i otalim koji ga imaju) regulira na koliko ce ti se spustit kazaljka kada stisne triger, odnosno koliko zraka ce izaci u trenutku kada stisnes triger.

Ta kolicina zraka koja izlazi povlaci boju iz dizne. Razlicite kolicine zraka razlicito utjecu na nacin na koji ce boja izaci i nacin na koji ce ju taj zrak nanositi. Dakle taj ventil sluzi za postizanje sto boljeg omjera kolicine zlaka i nacina izlaska boje, ovisno kakva se boja koristi. nije isto ako je rjedja, ako je gusca, ako je akrilna, ako je enamel i sl.

Vec sam rekao da mi maketari necemo osjetiti potrebu za takvim ventilom osim ako je anomalija u samom ab-u. Ali u smisliu da smo usavrsili vjestine pa sad trebamo imati jedan takav ventil da budemo jos bolji to ne.

Medjutim, kada sam citao o tom ventil sasvim mi je bila jasna njegova funkcija, jer sotar badger mi ima bas problem neuskladjenosti te kolicine zraka i dizne, tj. bas se osjeti da prevelika kolicina zraka koja izlazi mi previse rasprsuje boju i rezultati nisu sasvim zadovoljavajuci kakvi bi trebali biti, obzirom na cijenu.
Ja mogu ovakvim vetilima za regulaciju pritiska vrtit do besvjesti ta neusklađenost će i dalje postojati, al s ovakvim ventilom ko na micronu taj problem bi bio rijesen.

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma