Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| ZIGGY
 | | Član od: 25 Lis 2005 | | Poruke: 378 | | Mjesto: BRCKO DISTRIKT BIH |
|
Upisano: Čet Lis 16, 2008 4:42 am Naslov poruke: Izbor airbrusha-vjecita dilema?? |
|
|
Odlucio sam da preko interneta narucim novi airbrush u rasponu 100$-200$ pa me zanima sta mi preporucujete i ako imate neke linkove sa pristojnim cjenama,nebitno za shipping,mislim da li salju kod nas ili ne?Konkretno hocu da kupim gravity feed,double action,sa sto tanjom linijom prskanja 0,2mm ili 0,3mm i i da ima poklopac na posudici za boju.Vec imam VEGU 2000 set sa heavy,medium i fine diznama.Evo nesto sto je meni zapelo za oko i oko cega se dvoumim vec duze vrijeme:
Iwata:HP-CS;HP-C PLUS ili Badger:Renegade Velocity ili mozda nesto trece?
Na ovom linku imaju pregledi,specifikacije i sl za svaki model
http://www.tcpglobal.com/airbrushdepot/
http://www.coastairbrush.com/categories.asp?cat=10
Pozzzz _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZIGGY
|
Upisano: Pon Stu 10, 2008 3:15 am Naslov poruke: |
|
|
Ja se jos nisam odlucio koji airbrush da uzmem,sve cekam javit ce se neko pametan i strucan :Trenutno se lomim izmedju Iwate HP-CS i HP-C PLUS,al nisam siguran zasto je HP-C Plus skuplja,cini mi se da su gotovo istih karasteriktika,jedino sto HP-C Plus ima nazad neki sarafic za stimanje al neznam cega .Cini mi se da bi sa Badgerom Renegade Velocity moglo biti problema zbog male dizne i igle  _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Pon Stu 10, 2008 3:50 pm Naslov poruke: |
|
|
HP-C plus bi ja izabrao.
ono nesto na kraju je vijak kojim ogranicavas hod igle - ja osobno bez toga ne mogu raditi, mislim mogu, al moram puno vise paziti i ogranicen sam kod nekih stvari. Ono "plus" na kraju je zato sto ima taj vijak, inace imas i HP-C bez plus, taj nema vijak.
HP-C plus bi izabrao zato sto je finiji airbrush to i klasa iznad. no niti s drugim neces pogrijesiti.
Inace ta serija HP-C plus i HP-B plus su airbrushi koje uvijek preporucam kad god netko pita a zeli Iwatu. _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Static
| | Član od: 21 Tra 2007 | | Poruke: 81 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 17, 2008 12:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| mskukan Napisao/la: | HP-C plus bi ja izabrao.
ono nesto na kraju je vijak kojim ogranicavas hod igle - ja osobno bez toga ne mogu raditi, mislim mogu, al moram puno vise paziti i ogranicen sam kod nekih stvari. Ono "plus" na kraju je zato sto ima taj vijak, inace imas i HP-C bez plus, taj nema vijak.
HP-C plus bi izabrao zato sto je finiji airbrush to i klasa iznad. no niti s drugim neces pogrijesiti.
Inace ta serija HP-C plus i HP-B plus su airbrushi koje uvijek preporucam kad god netko pita a zeli Iwatu. |
C serija kod Iwate oznacava veliku posudicu CR (Revolution); CS (Eclipse), CP (High Performance Plus); CH (Hi line); dobro, kod Customa je malo drugacije, tamo su svi modeli na C kao Custom tako da je opet oznaka CM-C za vecu posudu.
Bez dvojbe, od pocetka prema kraju sve bolji i bolji brushevi... _________________ www.juricek.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZIGGY
|
Upisano: Pon Stu 17, 2008 8:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| mskukan Napisao/la: | HP-C plus bi ja izabrao.
Inace ta serija HP-C plus i HP-B plus su airbrushi koje uvijek preporucam kad god netko pita a zeli Iwatu. |
A onaj vijak ispod posudice kod modela HP-CH,za sta on sluzi? _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
|
Upisano: Pon Stu 17, 2008 8:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| ZIGGY Napisao/la: |
A onaj vijak ispod posudice kod modela HP-CH,za sta on sluzi? |
sluzi za regulaciju kolicine zraka koji izlazi iz ab-a, s tim da nije isto to i kada se regulira pritisak na kompresoru. Medjutim potreba za tim ce ti se pokazat za 10 godina.
No na sotaru bi mi takav ventil i vise nego dobro dosao. _________________ Skuki
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Pon Stu 17, 2008 8:56 pm Naslov poruke: |
|
|
regulacija zraka ak se ne varam _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| r.i.s.t.a.
 | | Član od: 21 Tra 2006 | | Poruke: 322 | | Mjesto: Beograd |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZIGGY
|
Upisano: Pet Stu 21, 2008 7:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni je od Badgera zapeo za oko noiva serija Renegade,nisu skupi,oko 100$ a moze da izvlaci liniju 0,2 mm al neznam kako ce se ponasati sa maketarskim bojama,ipak dizna od 0,2 mm je dosta mala i bojim se da nebi bilo problema oko zastopavanja i sl al je odlican za detaljisanje.
Evo ih ovde http://www.tcpglobal.com/airbrushdepot/abbbrush.aspx _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Static
|
Upisano: Čet Stu 27, 2008 9:55 am Naslov poruke: |
|
|
| mskukan Napisao/la: | | ZIGGY Napisao/la: |
sluzi za regulaciju kolicine zraka koji izlazi iz ab-a, s tim da nije isto to i kada se regulira pritisak na kompresoru. Medjutim potreba za tim ce ti se pokazat za 10 godina.
No na sotaru bi mi takav ventil i vise nego dobro dosao. |
Postoji regulator pritiska koji se montira na spoj crijeva i airbrusha (slicno kao quick connect) i funkcionira slicno tom regulatoru kod jacih Iwata modela. Izgledom nekako ovako:
 _________________ www.juricek.hr
Static: poruka promijenjena dana: Čet Stu 27, 2008 4:41 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| VooDoo
 | | Član od: 27 Lis 2005 | | Poruke: 319 | | Mjesto: Zagreb / Ravnice |
|
Upisano: Čet Stu 27, 2008 10:27 am Naslov poruke: |
|
|
| Static Napisao/la: | | mskukan Napisao/la: | | ZIGGY Napisao/la: |
Postoji regulator pritiska koji se montira na spoj crijeva i airbrusha (slicno kao quick connect) i funkcionira vrlo slicno tom regulatoru kod jacih Iwata modela. Izgledom nekako ovako:
 |
i di to ima za kupiti i koja je cijena ?? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Static
|
Upisano: Čet Stu 27, 2008 3:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne znam jel slobodno odgovorim da ne ispadne reklama...
Bilo ih je kod nas, ali su rasprodani.
Potruditi cu se da ih opet nabavimo prvom zgodom. _________________ www.juricek.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| VooDoo
 | | Član od: 27 Lis 2005 | | Poruke: 319 | | Mjesto: Zagreb / Ravnice |
|
Upisano: Čet Stu 27, 2008 3:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| Static Napisao/la: | Ne znam jel slobodno odgovorim da ne ispadne reklama...
Bilo ih je kod nas, ali su rasprodani.
Potruditi cu se da ih opet nabavimo prvom zgodom. |
ne znam zakaj nebi tu smio rec, ali ako je problem onda molim te na pm
hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Stu 27, 2008 3:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Meni nije problem...Sve informacije su dobrodošle... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
|
Upisano: Čet Stu 27, 2008 3:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| Static Napisao/la: | | mskukan Napisao/la: | | ZIGGY Napisao/la: |
Postoji regulator pritiska koji se montira na spoj crijeva i airbrusha (slicno kao quick connect) i funkcionira vrlo slicno tom regulatoru kod jacih Iwata modela. Izgledom nekako ovako:
 |
koliko sam imao citati po nekoj recenziji, to nije isto i gdje je bas naglaseno da se ne radi o tome, regulator pritiska ima i skoro svaki kompresor, a ak nema namontira se za 100 kuna, atu istu funkciju ima i ovakav ventil, svejedno je di stoji na kraju crijeva na pocetku, na kompresoru i sl.
Ono za sta je ovaj ventil ispod posudice ab-a je slijedece:
imas recimo, bezveze govorim, posudu na koju ti je spojen ab i koja je pod pritiskom 3 bara. Kliknes triger i naravno kazaljka se spusti recimo na 2.6 bara. Znaci izasla je odredjena kolicina zraka.
A s ovim ventilom recimo mozes smanjiti kolicnu zraka koja ce izaci, bez obzira sta je pritisak u boci 3 bara. Recimo stisnes i padne na 2.8 bara.
Ovaj ventil koji si ti pokazao regulira ovaj izlazni tlak (ovaj od 3 bara). Ovaj ventila na mikronu (i otalim koji ga imaju) regulira na koliko ce ti se spustit kazaljka kada stisne triger, odnosno koliko zraka ce izaci u trenutku kada stisnes triger.
Ta kolicina zraka koja izlazi povlaci boju iz dizne. Razlicite kolicine zraka razlicito utjecu na nacin na koji ce boja izaci i nacin na koji ce ju taj zrak nanositi. Dakle taj ventil sluzi za postizanje sto boljeg omjera kolicine zlaka i nacina izlaska boje, ovisno kakva se boja koristi. nije isto ako je rjedja, ako je gusca, ako je akrilna, ako je enamel i sl.
Vec sam rekao da mi maketari necemo osjetiti potrebu za takvim ventilom osim ako je anomalija u samom ab-u. Ali u smisliu da smo usavrsili vjestine pa sad trebamo imati jedan takav ventil da budemo jos bolji to ne.
Medjutim, kada sam citao o tom ventil sasvim mi je bila jasna njegova funkcija, jer sotar badger mi ima bas problem neuskladjenosti te kolicine zraka i dizne, tj. bas se osjeti da prevelika kolicina zraka koja izlazi mi previse rasprsuje boju i rezultati nisu sasvim zadovoljavajuci kakvi bi trebali biti, obzirom na cijenu.
Ja mogu ovakvim vetilima za regulaciju pritiska vrtit do besvjesti ta neusklađenost će i dalje postojati, al s ovakvim ventilom ko na micronu taj problem bi bio rijesen. _________________ Skuki
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|