Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| erasmus
 | | Član od: 15 Lip 2006 | | Poruke: 110 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Pet Ruj 26, 2008 4:35 pm Naslov poruke: Panzer IV NDH |
|
|
zanima me ako netko ima slike i sheme bojanja ustaskih panzera IV. naso sam sllike negte f i g verzije koje su stigle 44 ali nista o bojama
hvala _________________ Živi kako možeš, kad nemožeš kako hočeš!
erasmus: poruka promijenjena dana: Pet Ruj 26, 2008 4:41 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pet Ruj 26, 2008 4:37 pm Naslov poruke: Re: Panzer IV NDH |
|
|
| erasmus Napisao/la: | zanima me ako netko ima slike i sheme bojanja ustaskih panzera IV.
hvala | nije bilo panzera IV u ustaškoj vojsci |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| erasmus
|
Upisano: Pet Ruj 26, 2008 4:43 pm Naslov poruke: |
|
|
ja sam cuo drugacije _________________ Živi kako možeš, kad nemožeš kako hočeš! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| flick
| | Član od: 24 Ruj 2007 | | Poruke: 559 | | Mjesto: mjesno |
|
Upisano: Pet Ruj 26, 2008 5:00 pm Naslov poruke: |
|
|
to su slike s obuke...
ove modernije, nazovimo ih "teze" i "jace" tenkove ndh nije imala, niti je bilo potrebe za tim... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| erasmus
|
Upisano: Pet Ruj 26, 2008 5:12 pm Naslov poruke: |
|
|
znaci ndh nije imala niti jednu verziju Panzera IV? zasto su ih obucavali na tom tenku ako ga nisu imali to je bacanje vremena i sredstava.... negdje sam cito da su imali 6 komada da su bili stacionirani negdje u bosni i da ih je jugoslavija imala nakon rata _________________ Živi kako možeš, kad nemožeš kako hočeš! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| flick
|
Upisano: Pet Ruj 26, 2008 5:19 pm Naslov poruke: |
|
|
prije da su bili svapski tenkovi, a ndh samo posada...
ne znam, bilo bi dobro da das izvor pa da malo proceprkamo po tome... ne mogu ti ja tvrdit 100% da ndh nije imala kao sto ti meni ne mozes suprotno....
meni bi bilo drago da je doista tako kako kazes da si procitao - dakle jos jedna moguca tema za maketu ili dioramu... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| erasmus
|
Upisano: Pet Ruj 26, 2008 5:29 pm Naslov poruke: |
|
|
nisam siguran mislim u jednom u husara, jedna od ovih fotografija je bila prilozena. a i na wikipedii pise isto
http://hr.wikipedia.org/wiki/Tenkovi_NDH _________________ Živi kako možeš, kad nemožeš kako hočeš! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| flick
|
Upisano: Pet Ruj 26, 2008 5:35 pm Naslov poruke: |
|
|
wikipedija i nije neka referenca... evo u ovom slucaju fali recimo panzer I, za kojeg postoje i fotke i dokumenti...
u husaru su bile slike pjesadije na tenku koliko se sjecam... isto klimava prica, jer zasto bi tenk bio ndh (oznake se ne vide), mozda se samo voze...
koliko znam, ne postoji ni jedan dokument da je ndh imala i jedan panzer IV... samo kojekakva pricanja.
a dok se ne nadje kakav dokument ili relevantna fotka, za mene kao maketara ti tenkovi u sluzbi ndh nisu postojali...
ako gdje grijesim, a volio bih to, onda neka me netko ispravi |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| stuart
| | Član od: 04 Sij 2007 | | Poruke: 52 | |
|
Upisano: Pet Ruj 26, 2008 11:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Na fotografiji koja je ovdje objavljena vide se hrvatski tenkisti na obuci u Njemačkoj. Cijeli film + još tri kompletna filma snimljena su u nekom od njemačkih centara za obuku tenkista 1944 godine.
Navedeni filmovi nalaze se u Bildsarhivu njemačkog Bundesarhiva u Koblenzu.
Uz ovu ima još 20 slika snimljenih oko ovog Pz.IV, pa razgledavanje zapljenjenog T.34, razna strojeva obuka, gađanje, obuka iz taktike sa maketama ruskih tenkova i slično. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Ruj 27, 2008 1:33 pm Naslov poruke: |
|
|
@Stuart :
Pa ako je moguće može još koja od tih 20 fotki oko tog Panzera s obuke... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| stuart
| | Član od: 04 Sij 2007 | | Poruke: 52 | |
|
Upisano: Sub Ruj 27, 2008 10:17 pm Naslov poruke: |
|
|
E to s prodaje. Nema kod Švabe ništa badava.
Gledaš (i to se plaća - doduše ne puno), ukoliko koristiš za privatne svrhe( npr. istražuješ platiš 6€ po komadu), a ukoliko objavljuješ platiš od 18€ na više ovisi o tiraži. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|