Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sri Velj 15, 2006 9:32 am Naslov poruke: Revell Mig-21 F-13 1/72 |
|
|
Evo ovo cudo je konacno zavrseno. Znam da nije nista posebno, u medjuvremenu (izmedju farbanja i decala) se poblize upoznao s primjerkom "Prstenove druzine - knjiga) koja ga je, nicime izazvana nimalo njezno poklopila, tako da je rastavila maketu na sitne djelove.... sad sam ja to sve poljepio pokrpao..... mislim da djeluje ok...jos par sitnica treba napraviti, srediti usis, motor, ali to je 5 minuta posla.....
Slike su malo losije, slikano je sinoc, nisam mogao izbjeci koristenje blica.... no evo jedne jedine slikane po danu....mozda se bude bolje vidjelo....
Nadam se da necete biti prestrogi i da bas nije ispala za smece..... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Velj 15, 2006 10:45 am Naslov poruke: |
|
|
Nema zamjerke na tvoj dio posla. Izvukao si otprilike to sto je "out of box" moguce.
No, gledajuci ove fotke, ucinilo mi se da sam na samoj maketi (dakle, Revellov dio posla) primijetio jednu gresku koju prije nisam (uz nosni konus, kotace, preduboke zakovice i sl). Neka me netko ispravi ako grijesim - poklopac cockpita izgleda dosta predimenzioniran (citaj: nepopravljivo nerealan). Kao da je maketa 1:72, a poklopac cockpita 1:60 ili tako nesto... Taj dojam sam dobio najvise po zadnjoj fotki, na kojoj zbog tog detalja citava maketa djeluje slicnije Matchboxu ili Academy-Hasegawi nego pravom Mig-21f.
Ponavljam, to je samo dojam. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Velj 15, 2006 10:55 am Naslov poruke: |
|
|
Da, sto da kazem..... kao sto su kolege i ranije primjetile maketa ima nekih nedostataka, a ovo za poklopac kabine neznam....nisam provjeravao...na slici on malo strsi van jer jos nije zaljepljen, vjerovatno ce ici otvoren...nisam jos odlucio....
No, mislim, ispalo je sasvim ok (po mojim mjerilima).... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 15, 2006 12:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hm, i meni sad poklopac kabine djeluje velik..treba provjeriti prema nacrtima. Maketa je oob, pa se greške mogu pripisati Revellu, ali ova srebrna boja mi djeluje nekako zrnasta..... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2430 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 15, 2006 1:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| 2 Igor1221> jel maketa bojana Revell 99 aluminium bojom? Jer ta 99 je katastrofa i baš je zrnata. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Velj 15, 2006 1:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Da...boja je smece....no sto mogu....nakon nesrece s knjigom, stvarno mi se nije dalo to skidati pa farbati ponovo.....proci ce i ovakav....ionako ide na kraj police.......  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Velj 16, 2006 12:52 am Naslov poruke: |
|
|
Na stranu bojanje - kak god da si bojal vidi se ono čega sam se i plašil kad sam vidio maketu. Preforsirali su panelizacijom, a pogotovo sa "zakovičenjem" (što je sve i daleko preduboko), tak da kak god okreneš maketa izgleda kak igračka, odn. nema šanse da ju "profuraš" u nekoj foto-montaži s pozadinom niti približno kao pravi avion...
Na žalost, potvrdile su se moje loše slutnje kak će to izgledati kad se gore nanese srebrni medij (a radil bi JRV, prema tome...), a ne možeš ga "washati" jer ti su avioni bili u pravilu dobro održavani, odn. sjajili su se ko u izlogu...
Po meni, tko doista želi da to ne izgleda ko neki "burago" die-cast, morati će većinu panela pokitati pa ponovo gravirati... Već mu unaprijed dajem medalju, pogotovo ak misli raditi "fine" zakovice - kak bog zapoovijeda.
I da, poklopac kabine sucks... Inače, kupil sam si quickboost za nosni konus i to izgleda fenomenalno . Ali očito će trebati i još ponešto... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Velj 16, 2006 2:31 am Naslov poruke: |
|
|
Poklopac kabine je dobar (Revellov dio posla), ali se po fotkama vidi da iz nekog razloga nije dobro sjeo do kraja na trup (Igorov dio posla), te ako se ne varam, nije mu pofarban doljnji rub.
Zašto inače taj isti poklopac na svim drugim sastavljenim Revellovim MiGovima izgleda dobro
Ono na čemu ti se ja divim je da si uspješno sanirao posljedice pada knjige  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Velj 16, 2006 9:08 am Naslov poruke: |
|
|
| Hobby M Napisao/la: | Poklopac kabine je dobar (Revellov dio posla), ali se po fotkama vidi da iz nekog razloga nije dobro sjeo do kraja na trup (Igorov dio posla), te ako se ne varam, nije mu pofarban doljnji rub.
Zašto inače taj isti poklopac na svim drugim sastavljenim Revellovim MiGovima izgleda dobro
 |
Moze fotka (fotke) ili link za fotke tih svih drugih sasatvljenih ? Ja sam na netu nasao samo dvije stranice, ali su obje makete napravljene sa otvorenim cockpitom, tako da se ne moze lako utvrditi je li dobar ili prevelik. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Velj 16, 2006 9:20 am Naslov poruke: |
|
|
| Hobby M Napisao/la: | | Poklopac kabine je dobar (Revellov dio posla), ali se po fotkama vidi da iz nekog razloga nije dobro sjeo do kraja na trup (Igorov dio posla) |
Poklopac, kao sto sam napisao strsi jerbo nije zaljepljen, nisam jos na cisto dali ide otvoren ili zavoren, tako da je u momentu slikanja samo bio odoka stavljen na maketu......
Da, vjerovatno sa svim tim zakovicama i panelima i djeluje malo neuvjerljivo, ali sto mogu..... u svakom slucaju smatram da nije za baciti u smece i da moze ici na policu medju ostale primjerke....
Kako god, vjerovali ili ne vidio sam i gore sastavljene makete od ove..... ja zadovoljan!
DAMIR> da, i ja nisam nigdje uspio pronaci slike sastavljene makete a da ima spusteni poklopac...... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Velj 16, 2006 9:30 am Naslov poruke: |
|
|
| igor1221 Napisao/la: |
DAMIR> da, i ja nisam nigdje uspio pronaci slike sastavljene makete a da ima spusteni poklopac...... |
HobbyM ih je nasao (i vise od jednog), pa cemo uskoro vidjeti. No, ne razumijem logiku po kojoj to je li poklopac samo "nataknut" ili je zaljepljen uzrokuje znatnu razliku u velicini. Zar ce se poklopac smanjiti kada ga zaljepis ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Velj 16, 2006 9:55 am Naslov poruke: |
|
|
| Ma naravno da se nece smanjiti, samo ce sjesti na svoje mjesto, tako da se nece vidjeti one rupe, jer pretpostavljam da si po tome zakljucio "da poklopac iz nekog razloga nije do kraja sjeo na trup" - e pa razlog ti je taj sto nije zaljepljen i vjerovatno da se pomaknuo dok sam mrdao maketu da je slikam....da je bio zaljepljen...kuzis? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Velj 16, 2006 10:25 am Naslov poruke: |
|
|
| igor1221 Napisao/la: | | Ma naravno da se nece smanjiti, samo ce sjesti na svoje mjesto, tako da se nece vidjeti one rupe, jer pretpostavljam da si po tome zakljucio "da poklopac iz nekog razloga nije do kraja sjeo na trup" - e pa razlog ti je taj sto nije zaljepljen i vjerovatno da se pomaknuo dok sam mrdao maketu da je slikam....da je bio zaljepljen...kuzis? |
Ma kuzim ja da poklopac nije zaljepljen, ali ne kuzim kako nezaljepljen poklopac "nije sjeo na trup". Zar je sada izmedju njega i trupa 2-3 mm razmaka ?
No, da ne duljim - bez obzira na sjedanje ili ne sjedanje, po ovoj fotki:
http://www.airlinepictures.net/photopost/data/528/2116200201_hav_mig_21_far_411_001.jpg
..mi se cini da visina poklopca mora biti najvise 1/3 visine toga dijela trupa, cak i manja. A tvoja zadnja fotka prikazuje da je dosta veca od toga, mozda cak i 1/2 trupa... Ja inace ne "picajzlam" oko 1-2 mm greske u duljini trupa i takvim stvarima. Ali ovako prevelik pokopac cockpita moze znatno unistiti realan izgled... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Velj 16, 2006 10:34 am Naslov poruke: |
|
|
Da sam poklopac izgleda da je malo previse "nabubrio", sudeci po ovoj slici i to nista ne moze popraviti...eventualno smirglanje i turpijanje donjeg dijela no onda je pitanje sto bi dobio.....ja sam mislio da tebe smeta spoj poklopca s ostatkom makete, da nije dobro zaljepljen ili sto ti ja znam...... ugrh...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Velj 16, 2006 11:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| Damir Napisao/la: | | Hobby M Napisao/la: | Poklopac kabine je dobar (Revellov dio posla), ali se po fotkama vidi da iz nekog razloga nije dobro sjeo do kraja na trup (Igorov dio posla), te ako se ne varam, nije mu pofarban doljnji rub.
 |
Moze fotka (fotke) ili link za fotke tih svih drugih sasatvljenih ? Ja sam na netu nasao samo dvije stranice, ali su obje makete napravljene sa otvorenim cockpitom, tako da se ne moze lako utvrditi je li dobar ili prevelik. |
Teško mogu dati link ili fotku na model koji kod nekog stoji doma ili sam ga vidio listajući neki časopis ili pretražujući internet tko zna kad. Ima toga puno posvud. Uostalom, možeš i sam kupiti taj model i pripasati kabinu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|