Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 3:33 pm Naslov poruke: Dodge Viper GTS |
|
|
Evo ga...konacno je gotov i Viper...nakon vishe od godinu dana
Plan mi je bio donijeti ga na Crnu Kraljicu ali nisam siguran da li vrijedi muke nositi ga simo-tamo...
Naime, maketa je katastrofalna...zadovoljan sam kako su ispali neki detalji oko kojih sam se posebno potrudio, ali najveca greska i nije do mene, nego tvornicka...shugavi Revell...shta da kazem, hauba i prednji branik su uzasno lose koncipirani i nikako ne sjedaju skupa kako spada
Evo par brzinskh fotki da vidite o cemu se radi...
Nisam htio previse prchkati po maketi da nekaj ne sfusham ali probat cu tu haubu josh nekako namjestiti da ne zjapi ovoliko...
Ne znam ni sam kaj da radim...ali vjerujem da cu ipak donijeti Vipera na kup iako nije bash na natjecateljskoj razini...nema veze, prvo ce mi biti natjecanje a, uostalom, najbitnije je sudjelovati
Vidimo se u subotu  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 3:46 pm Naslov poruke: |
|
|
a da..stvarno je to lose izvedio Revell...nisi ti kriv..stvarno lose izgleda ovaj prednji dio (hauba-branik)...jedino sto mi koliko toliko bode u oci su prednja svijetla...decali i boja su super...bravo na trud...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 3:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Maketa nije loše ispala sviđa mi se ali daj drugi put probaj takve dijelove koji se otvaraju isprobati na suho znači test fit prije nego obojaš i zaljepiš.
Tak sam ja na Ferrari-u moro bar deset puta isprobati neke djelove jel dobro leže ipak je to Revell a on baš nije jako precizan. _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 4:04 pm Naslov poruke: |
|
|
dobro zgleda, samo ga dofuraj...
a ima jedan trik... haubu odlozi pokraj, k'o fol hoces pokazat engine bay pa nije na auticu... to sam ja napravio kad nisam pofarbao oldsovu haubu od ispod  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 4:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Baš zato ja više ne slažem revell-a! Dobro, imam još jednu njihovu maketu ali već sada znam da će bit muka! Kad jednom probaš Tamiyu i vidiš kako se to slaže skoro samo od sebe, teško se razdvojiš od nje.
Inače nije loša maketa, mogao si stavit još neke slike ali dobro je.
A zašto nisi napravio wash na panelima i auspuhu? mogao bi ti to.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 4:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | | jedino sto mi koliko toliko bode u oci su prednja svijetla... |
Shta fali prednjim svjetlima
| Mario Napisao/la: | | ali daj drugi put probaj takve dijelove koji se otvaraju isprobati na suho znači test fit prije nego obojaš i zaljepiš. |
Ma radio sam ja test fit milijun puta...ocekivao sam da ce biti problema s tom haubom...ali jednostavno ne postoji bolje rjesenje s obzirom da se moraju poklapati hauba i branik a branik ima rupe koje se moraju lijepo spojiti s podnicom...kako god okrenes, s jedne strane ima lufta i nista se ne moze uciniti da se to "nategne", cak niti na pocetku...dalo bi se to nadokitati ali mislim da se onda hauba uopce ne bi dala otvoriti...tako da je ovo jedino "rjesenje"
Faking Revell
| Tiger Ace Napisao/la: | | a ima jedan trik... haubu odlozi pokraj, k'o fol hoces pokazat engine bay pa nije na auticu... |
Dobar trik
Vjerojatno cu ga primijeniti u ovom slucaju
| mcmico Napisao/la: | Kad jednom probaš Tamiyu i vidiš kako se to slaže skoro samo od sebe, teško se razdvojiš od nje.
Inače nije loša maketa, mogao si stavit još neke slike ali dobro je.
A zašto nisi napravio wash na panelima i auspuhu? mogao bi ti to. |
Ma znam da su Japanske makete daleko bolje ali jedino Revell ima Vipera...
Budem kasnije stavio josh slika...sad ne stignem, a shto se washa tiche, bit ce i to...ovo sam na brzinu slikao odmah nakon sklapanja a taman prije nego shto sam morao krenuti na fax pa nisam stigao washati panele  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 4:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| PowerPlant Napisao/la: | | veliko_pile Napisao/la: | | jedino sto mi koliko toliko bode u oci su prednja svijetla... |
Shta fali prednjim svjetlima |
nemoj me krivo shvatit...ne kazem da bi ja bolje napravio i ne kazem da ti nisi dobro napravio..samo meni ne djeluje onak realno...barem meni... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 5:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| PowerPlant Napisao/la: | | Ma znam da su Japanske makete daleko bolje ali jedino Revell ima Vipera... |
To je istina. Ako baš oćeš nekog amerikanca onda moraš kupit revell. A za revell znamo svi kakve su to makete, barem kod autiča! Katastrofa na punoj crti!
Ali dobro, Tiger ti je reko rješenje i ako ne misliš popravitit haubu (ako se je uopće može ) ja ti predlažem da ga slušaš.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 6:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | | nemoj me krivo shvatit...ne kazem da bi ja bolje napravio i ne kazem da ti nisi dobro napravio..samo meni ne djeluje onak realno...barem meni... |
Sad mi je stvarno sve jasno
I kaj da ja sad tu radim ako je, po tvom misljenju, Revell krivo koncipirao svjetla...imas neki prijedlog
Jer, medju svim problemima na maketi, ja stvarno ne vidim u cemu je problem sa svjetlima...ista su k'o na pravom autu  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 7:56 pm Naslov poruke: |
|
|
ma to na sliku valjda se lose i vidi...mozda boje su mi nekak pre zarke...neznam kak da objasnim... nepismen sam  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sturm
 | | Član od: 19 Lis 2005 | | Poruke: 268 | |
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 9:21 pm Naslov poruke: |
|
|
I što reći sad....žali Bože truda, aftermarket dijelova, svega kad maketa ne vrijedi pišljiva boba. Ah što ćeš...Revell, neznaš jel gori američki ili europski što se tiče auto maketa.
No ipak Power tebi svaka čast na lijepom radu i ogromnom trudu!  _________________ ŠTO JE SLOBODA?
- Sloboda je kada pitam mamu da li smijem uzeti čokoladu, a ona kaže: "Uzmi slobodno! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 9:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| Meni je ovo super. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 9:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| sturm Napisao/la: | | Ah što ćeš...Revell, |
Treba znat radit sa Revellom nije Revell za svakog . _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Pet Ruj 19, 2008 9:25 am Naslov poruke: |
|
|
steta zbog te haube, al ova tigerova ideja ce upalit.
dobro sjedi na tim felgama, mozda da je jos malo nizi, ali to je moja boljka
bumo ga detaljno pogledali u subotu.
(samo panele napravi) _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sturm
 | | Član od: 19 Lis 2005 | | Poruke: 268 | |
|
Upisano: Pet Ruj 19, 2008 10:04 am Naslov poruke: |
|
|
| Mario Napisao/la: | | sturm Napisao/la: | | Ah što ćeš...Revell, |
Treba znat radit sa Revellom nije Revell za svakog . |
...osim za Maria  _________________ ŠTO JE SLOBODA?
- Sloboda je kada pitam mamu da li smijem uzeti čokoladu, a ona kaže: "Uzmi slobodno! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|