Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

savjet za kompresor

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Emir

Član od: 20 Sij 2006
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Sub Ruj 13, 2008 9:50 pm    Naslov poruke: savjet za kompresor Citiraj ovaj komentar

Vec nekoliko sedmica se na pijaci prodaju dva kompresora. Covijek ih prodaje po 75 eura. Izgledaju relativno novi.Radi se o vecim kompresorima sa bocom, znaci nisu mali maketarski. Ukoliko se odlucim da kupim jedan na sta trebam obratit paznju sta da pogledam? Kupio sam AB sad je na red dosao i kompresor!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Lale

Član od: 03 Ruj 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Ned Ruj 14, 2008 12:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidi koliko boca ima litara i koje je snage motor. Dosta ti je 25l sa 1.5ks.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
T34
Gost
PorukaUpisano: Ned Ruj 14, 2008 8:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Strah me da su to oni sa bukom od 99 Db...
Natrag na vrh
Emir

PorukaUpisano: Ned Ruj 14, 2008 10:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kako mogu znati koliku buku pravi, pise li negdje ili me to iznenadzenje ceka tek kad kuci dodjem? Mislim da jesu sa bocom od 25l.
Natrag na vrh
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Ned Ruj 14, 2008 10:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na njemu ti se obično nalazi naljepnica žute boje (nije na spremniku) koja označava kolika mu je buka u dB. Mislim da bi ti taj šta ga pikiraš moga imat buku između 94-96 dB šta je za poludit. U kući će ti brujit poput mlaznog motora. Wink Ali za rad u garaži je prihvatljiv.
Natrag na vrh
Emir

PorukaUpisano: Ned Ruj 14, 2008 11:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma nemam garazu jedino terasu ali nije mi ni to rijesenje, znas kakav je komsiluk, pogotovo sto najcesce ponoci radim i sad zamisli da ga upalim u 11-12h navecer!
Kolika je buka snosljiva, koliko dB da recimo mogu radit u stanu?
Natrag na vrh
barakuda

PorukaUpisano: Ned Ruj 14, 2008 11:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Do 50 dB.
Natrag na vrh
cro-hobby

Član od: 25 Ožu 2007
Mjesto: Čakovec
PorukaUpisano: Ned Ruj 14, 2008 11:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

barakuda Napisao/la:
Do 50 dB.

Al to su već kompresori od 1500 kn naviše kolko sam ja vidio Rolling Eyes
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Ned Ruj 14, 2008 11:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To su ti sigurno bucni kompresori, najcesce se radi o 99db, a to je neprihvatljivo za nocne sate, cak i da imas neku garazu odvojenu od stana/kuce..... buka se moze prezivjeti, ima ljudi koji cak i u stanu rade sa takvim kompresorima, ali nije to to....

Ako imas kod kuce ili mozes nabaviti (free) kompresor od frizidera, onda ti ovo za 75eura i nije toliko losa investicija, jer dobijes cijeli sklop (naravno ako taj kompresor ima manometre, mozes podesavati izlazni pritisak, jos bolje ako ima kakve filtere), na kojem ces za dva-tri sata posla promjeniti motor, staviti ovaj friziderski, i dobiti vrhunsku stvar.... Ako nemas, onda bi te takva prerada+kupovina ovog kompresora bacila u trosak preko 100eura, a tu je vec upitna isplativost, jer za te (ili malo vise) novce mozes dati nekome da ti sve napravi od nule....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Emir

PorukaUpisano: Ned Ruj 14, 2008 9:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bili ste upravu! Kompresor je sa bocom od 24litra i pise na njemu 98Db.
A radovao sam se kupovini! Ima li negdje objasnjeno to sa kompresorom od frizidera kako se pravi sastavlja itd?
Natrag na vrh
barakuda

PorukaUpisano: Ned Ruj 14, 2008 11:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislin da već imaš nešto na forumu. Netko je nedavno napravija jednog i stavija fotografije. Potraži pomoću....
http://www.maketarstvo.net/forum/search.php
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma