Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Mario Raguž
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1284 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Pet Ruj 12, 2008 10:35 pm Naslov poruke: Ratni (kako reče Essex) brod (bivši?) |
|
|
 _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Waffen
| | Član od: 02 Velj 2006 | | Poruke: 58 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sub Ruj 13, 2008 12:19 am Naslov poruke: |
|
|
Desantni čamac. Šlapa kako ga zovu u hrvatskoj ratnoj mornarici. _________________ Blitz krieg |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Ruj 13, 2008 12:19 am Naslov poruke: |
|
|
Pa dobro, evidentno je da se radi o dobrano preinačenom ex DJČ-u (DJB-u) tipa 22. Međutim, ono što je meni čudno je to da brod pod tim imenom (Sveti Kuzma) nije uopće zaveden u HRB-u, što znači da se ne zna tko je brodar i tko mu je vlasnik...
Neki hrvatski privatnici kupuju ovakve brodove od Crne Gore, kao višak RMVJ, pa ih onda modificiraju za vlastite namjene. Npr. brod JADRIJA, zvijezda "Velikih brodoloma Jadrana", je vlasništvo firme Neptun i modificiran je za ronilačke radove. Produžena mu je kabina da bi se dobio pristojan radni i smještajni prostor a u teretnom prostoru se nalazi oprema. Brod više nije namjenjen glisiranju već da se jednostavno preveze od točke A do točke B. U HRB-u zaveden je pod brojem 15689, vlasnik Neptun Sub d.o.o.
Drugi takav kupljen brod, ODISEJ, također je djelomice modificiran ali mnogo manje i koristi ga privatnik za prebacivanje građevinske mehanizacije na manje otoke (HRB br. 80106, vlasnik Vukman Ante).
Di je ovo snimljeno? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| KatarII
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 884 | | Mjesto: ZGB |
|
Upisano: Sub Ruj 13, 2008 12:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Koliko kuzim, na jarbolu nije hrv. zastava... _________________ Shpeck: No, we do not play games. There is no such thing as a Nintendo Wii in our time.
Cartman in the 25th century: No! Nooo!!! Noooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
|
Upisano: Sub Ruj 13, 2008 5:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Slikano u Rijeci dubrovačkoj tj. nedaleko Sustjepana..
 _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Ruj 13, 2008 7:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa to je preinačeni ODISEJ, nazire mu se prepiturano ime između ona dva life belta
Vjerojatno je prodan novom vlasniku. Pogledao sam HRB, još ga nisu zaveli pod novim imenom |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
| | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 450 | | Mjesto: Njemacka |
|
Upisano: Ned Ruj 14, 2008 11:15 pm Naslov poruke: |
|
|
A sto je ono straga s plavom ceradom ili tendom? Neki bivsi DSM? _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| falanga92
| | Član od: 20 Lis 2006 | | Poruke: 79 | |
|
Upisano: Uto Ruj 16, 2008 8:46 am Naslov poruke: |
|
|
| Mario kakav je ono objekat na 1. fotografiji zadnjeg posta preko puta zaljeva, ukopano u brdo ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 10:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| falanga92 Napisao/la: | | Mario kakav je ono objekat na 1. fotografiji zadnjeg posta preko puta zaljeva, ukopano u brdo ? |
Nekakvo postrojenje od Elektre. Nije ništa što bi tebe zanimalo  _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|