Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

AB
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
cro-hobby

Član od: 25 Ožu 2007
Mjesto: Čakovec
PorukaUpisano: Uto Ruj 09, 2008 9:43 pm    Naslov poruke: AB Citiraj ovaj komentar

Evo da nadam se da nitko neče zamjerit što sam otvorio novu temu Embarassed , ali naime razmišljao sam malo, gledao AB-eve i odlučio da bi htio nešto graviti fid, i izbor pao na OMNI 4000, pa me zanima dali mi možete nešto malo reč o tom AB-u, dali ga se isplati kupit, dali preporučate nešto bolje a da je graviti fid?

Zahvaljujem unaprijed
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Ruj 10, 2008 7:51 am    Naslov poruke: Re: AB Citiraj ovaj komentar

Mig Napisao/la:
Evo da nadam se da nitko neče zamjerit što sam otvorio novu temu Embarassed , ali naime razmišljao sam malo, gledao AB-eve i odlučio da bi htio nešto graviti fid, i izbor pao na OMNI 4000, pa me zanima dali mi možete nešto malo reč o tom AB-u, dali ga se isplati kupit, dali preporučate nešto bolje a da je graviti fid?

Zahvaljujem unaprijed

Dobar AB. Cool
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mislav

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Ruj 10, 2008 8:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlican airbrush. Imam ga vec par godina i nikad nisam s njim imao problema. Najtanja linija koju sam uspio izvuci je negdje 0,8mm, mozda i tanje. Kad ga intenzivno koristim, tada ga svaka 2-3mjeseca trebam detaljno rastaviti i ocistiti. I to je u principu to.
cro-hobby

PorukaUpisano: Sri Ruj 10, 2008 12:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Čistiš ga uljnim razrjeđivačom il?
Natrag na vrh
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Sri Ruj 10, 2008 1:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ovisi kojim bojama bojas. Ako zelis biti siguran bez obzira cime ga bojas onda nitro Very Happy

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
mislav

PorukaUpisano: Sri Ruj 10, 2008 7:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bas kao sto Skuki kaze, ciscenje iskljucivo nitrom. Posebno inace moras paziti nakon spricanja metalizerima, oni su generalno zeznuti za ciscenje.
cro-hobby

PorukaUpisano: Sri Ruj 10, 2008 10:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hmmm.. jel može ukratko postupak čišćenja?

I pitanje, kad se ide špricat, kolko pritisak mora bit?
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sri Ruj 10, 2008 10:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Smijem pitati, dali si razmisljao o omni5000? Jedino ako ti veca posudica za boju kod modela 4000 nije presudno bitna.....

Sto se ciscenja tice..... Nakon farbanja prospricas jednu-dvije (ovisno s kakvom si bojom radio) posudice nitra. Pogledaj u uputstvima (koje ces dobiti s ab-om...valjda) kako se vadi igla. Izvadi je, stapicem za usi ocisti dobro unutrasnjost posude za boju, odvrni spray regulator, ocisti i njega, takodjer krpicom ocisti i iglu..... sastavljas obrnutim redosljedom od rastavljanja, znaci iglu stavljas zadju....

Iako, potrazi malo, cini mi se da je Zach jednom prilikom detaljno objasnjavao kako cistiti badgere, a mislim da je rijec bila bas o omni seriji, onda je konstrukcijski nesto drugacija od vega serije koju imam, pa da ti nesto pogresno ne kazem..... Confused

Tlak? Ovisno o boji, dali farbas vece povrsine ili neki sitni detalj, ali opcenito, od 0,5 do 2 bara, mislim da ti preko toga nece trebati....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
cro-hobby

PorukaUpisano: Sri Ruj 10, 2008 11:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koja je razlika između OMNI 4000 i 5000?
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Sri Ruj 10, 2008 11:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U velicini posudice za boju, i ponesto sitno u kunama..... Wink

Natrag na vrh
cro-hobby

PorukaUpisano: Sri Ruj 10, 2008 11:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hmmm...

A kaj nije bolje dat pa nek bude ona več veča posudica da, il ?

Mislim, razlika je u tih 60 kn
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Sri Ruj 10, 2008 11:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A moguce da si u pravu, nebih znao.... Razlika u cijeni je zanemariva, ako mislis da ce ti trebati veca posuda..... Ja jos nisam imao potrebe za vecom od one kakva je na mojoj vegi (a ista zapremina je cini mi se i na omni5000), ali to ne znaci da je to pravi izbor i da mi negdje nece u pola farbanja zafaliti boje..... No, ni to nije problem.... Wink

Natrag na vrh
mislav

PorukaUpisano: Čet Ruj 11, 2008 7:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sto se tice pritiska, meni se pokazao najbolje raspon od 0,8 do 1,5 bar. Nizi tlak i jace razrijedjena boja za fiije detalje, a suprotno za vece povrsine.
Sto se tice ciscenja, to je Reaper opisao. Jedino, lakse ti je od stapica za usi unutrasnjost ocistiti s kuglicom vate koju drzis pincetom, bolje ocisti kuteve.

Inace, realno ti ne treba tako velika posuda kakvu ima 4000, ali je s njom puno lakse raditi. Ako radis vecu povrsinu - mozes staviti vise boje pa ne moras nadopunjavati, a ako radis s par kapi boje - onda ti je zapravo svejedno.... Jos je jedna prednost - dogoditi ce ti se da nagnes brush dok radis, a nekako je zadnja stvar koju pozelis da ti boja kapne na maketu.
Reaper

PorukaUpisano: Čet Ruj 11, 2008 8:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mislav Napisao/la:
lakse ti je od stapica za usi unutrasnjost ocistiti s kuglicom vate koju drzis pincetom, bolje ocisti kuteve.

Slazem se..... Iako, imas i one stapice za bebe, oni su na gornjem dijelu dovoljno siroki da ciste cijelu posudu (po stjenkama) vege iz jednog poteza, a dolje su dosta tanki i puni vate, tako da kad ih malo stisnes, vata se rasiri i ocisi samo dno posude, pregibe, kao i rupicu koja vodi boju do dizne.....

Natrag na vrh
cro-hobby

PorukaUpisano: Čet Ruj 11, 2008 11:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala vam, budem još razmislio danas i možda sutra, pa budem sutra ili u pon naručio AB, napokon Very Happy
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma