Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Panzer VIII Mouse
 | | Član od: 27 Ožu 2008 | | Poruke: 28 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Sri Kol 27, 2008 5:10 pm Naslov poruke: T-34 1/35 zvezda |
|
|
Evo jedne moje makete koju sam skoro zavrsio,a neke greske cete videti one su vec ispravljene,a slike su od pre tri dana pa zato...
Na zadnjoj slici vidi se belo od plasticne mase to je sada obojeno i gusenice su zaprljane jedino jos silvering je ostao da se ukloni.
I jedno pitanje:
Koji su nekoliko nacina da se napravi dobra rdja na tenku?
Posto ja imam neke pigmente,ali to mi je slabo ja hocu malo realnije da izgleda.
Hvala unapred. _________________ HELL WAS FULL SO I COME BACK |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Strina
 | | Član od: 10 Pro 2005 | | Poruke: 1090 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Kol 27, 2008 5:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| Za maketu dobro je s obzirom da je sve rukom bojano jedino još razmisli o tome da zalijepiš gusjenice za gornju stranu kotača s obzirom da su u stvarnosti one ležale na njima a ne stršale u zraku.A što se tiće hrđe ja najviše volim uzeti MM Burnt siena boju i s njom drybrushati gusjenice dok ne zadobe onako nazovimo "fine tragove" hrđe po sebi...Sada razmišljam o Migovim pigmentima mada neznam kako se njima koristiti... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Sri Kol 27, 2008 5:29 pm Naslov poruke: |
|
|
ovdje ima još puno toga za radit na njoj daleko je ot od gotovog |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomislav Viljetić
 | | Član od: 01 Ruj 2007 | | Poruke: 190 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Kol 27, 2008 5:30 pm Naslov poruke: T34785 |
|
|
| Slazem se s kolegom. Dobro je s obzirom da si radio bez AB. Nedostaje wash, ili ga ja ne vidim, nema drybrusha, uredi malo ispusne cijevi, pigment i sl. Osobno finim brusnim papirom skidam orginalnu hrdju s starog zeljeza u svim nijansama od svetlocrvene, kao nova hrdja do one tamno smedje, gotovo crne. Prasinu mijesam s mat lakom i takvu je nanosim na ona jesta na tenku gdje bi se ona u stvarnostitrebala nalaziti. Nemoj pretjerati. Pozdrav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Sri Kol 27, 2008 5:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Inače ako je maketa takav odvratan kramp onda si stvarno jednu zvezdu moram nabavit  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Markus
 | | Član od: 18 Kol 2008 | | Poruke: 215 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sri Kol 27, 2008 5:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Voliš slagat problematične makete a? Aj ja ti odma preporučam F-15C Eagle od Italeria u 1:72 ako te imalo zanima nešto moderno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzer VIII Mouse
|
Upisano: Sri Kol 27, 2008 5:51 pm Naslov poruke: Re: T34785 |
|
|
| Tomislav Viljetić Napisao/la: | | Slazem se s kolegom. Dobro je s obzirom da si radio bez AB. Nedostaje wash, ili ga ja ne vidim, nema drybrusha, uredi malo ispusne cijevi, pigment i sl. Osobno finim brusnim papirom skidam orginalnu hrdju s starog zeljeza u svim nijansama od svetlocrvene, kao nova hrdja do one tamno smedje, gotovo crne. Prasinu mijesam s mat lakom i takvu je nanosim na ona jesta na tenku gdje bi se ona u stvarnostitrebala nalaziti. Nemoj pretjerati. Pozdrav |
Wash ne vidis,ima ga,a drybrush cu iz ovih stopa uraditi .A cevi molio bih malo detaljnije objasnjenje ako nije problem ? _________________ HELL WAS FULL SO I COME BACK |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzer VIII Mouse
|
Upisano: Sri Kol 27, 2008 5:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| Markus Napisao/la: | | Voliš slagat problematične makete a? Aj ja ti odma preporučam F-15C Eagle od Italeria u 1:72 ako te imalo zanima nešto moderno. |
Hvala,ali ne volim da sklapam americke avione i avione uopste.Ali razmislicu . _________________ HELL WAS FULL SO I COME BACK |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Markus
 | | Član od: 18 Kol 2008 | | Poruke: 215 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sri Kol 27, 2008 5:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| To je zapravo bilo namjenjeno Andreju, ali nema veze. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzer VIII Mouse
|
Upisano: Sri Kol 27, 2008 5:59 pm Naslov poruke: |
|
|
ja se izvinjavam.  _________________ HELL WAS FULL SO I COME BACK |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ares212
| | Član od: 08 Lip 2008 | | Poruke: 378 | |
|
Upisano: Sri Kol 27, 2008 9:43 pm Naslov poruke: |
|
|
super izgleda ali ima još rada neg malo gusjenice sredi  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Kol 27, 2008 10:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Ubuduče bi molio da se fotke stavljaju u primjerenom formatu.Ovaj put ću to ja uraditi ali slijedeči put malo na to obratiti pažnju.
Unaprijed zahvala na razumjevanju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Strina
 | | Član od: 10 Pro 2005 | | Poruke: 1090 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Kol 28, 2008 7:56 am Naslov poruke: Re: T34785 |
|
|
| Panzer VIII Mouse Napisao/la: | | Tomislav Viljetić Napisao/la: | | Slazem se s kolegom. Dobro je s obzirom da si radio bez AB. Nedostaje wash, ili ga ja ne vidim, nema drybrusha, uredi malo ispusne cijevi, pigment i sl. Osobno finim brusnim papirom skidam orginalnu hrdju s starog zeljeza u svim nijansama od svetlocrvene, kao nova hrdja do one tamno smedje, gotovo crne. Prasinu mijesam s mat lakom i takvu je nanosim na ona jesta na tenku gdje bi se ona u stvarnostitrebala nalaziti. Nemoj pretjerati. Pozdrav |
Wash ne vidis,ima ga,a drybrush cu iz ovih stopa uraditi .A cevi molio bih malo detaljnije objasnjenje ako nije problem ? |
Za cijevi uzmi burnt sienu (MM) i ofarbaj ih u nju,nakon toga uzmi neki pigment i s njim lagano dorađuj pri kraju cijevi najviše...A na tom kraju cijevi nisi odstranio ostatak sprua koji ti je ostao nakon što si ju maknuo sa sprua a full ti se vidi na fotkama.
Strina: poruka promijenjena dana: Čet Kol 28, 2008 10:14 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Kol 28, 2008 8:04 am Naslov poruke: |
|
|
Na maketi je najuočljivija strašna žurba da je čim prije složiš.Zato i ima hrpu nedostataka koje si , da nisi žurio mogao jednostavno izbjeći. Nedorađeni spojevi, farbanje po sistemu samo da bude već jednom gotovo.Smiri se malo i slijedeću maketu probaj raditi trostruko duže.
(Svi smo mi , uz rijetke iznimke, bili takvi kao ti kada smo počinjali
) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Čet Kol 28, 2008 8:47 am Naslov poruke: |
|
|
Dečko ima 15 godina (ako se ne varam)...a izradio je Zvezdin T-34/85. Ako se uzmu u obzir samo te dvije činjenice, ovo što je uradio je za svaku pohvalu. Em je mlad, em je maketa takvo smeće da sam svojevremeno i ja osobno digao ruke od nje i završila bi u reciklaži da nije uskočio kolega koji ju je ipak uspio koliko toliko urediti ("evo ti je...nosi to u p.m. pa se ti j...i s njom"...i svaka mu čast na tome što se ipak uspio izj....i s njom).
Kupola...pa hajde Bož'pomozi...no, tijelo je katastrofa (naročito stražnji dio)...a gusjenice su noćna mora koja je em netočna em je svaka iz dva dijela em je izrađena iz plastike koja se ne da ni obraditi ni lijepiti...pa čak ni obojiti kako treba jer ni ljepilo ni boje ne uspjevaju zagristi za nju...čak ni svemoćni cijanofiks. Kao da su izrađene iz medicinske plastike za koju se ništa živo ne hvata. Ta je plastika toliko kruta da se može dogoditi da polomite ljenjivac ili neki drugi kotač dok ju pokušavate navući...a o efektu prirodne opuštenosti preko kotača nema ni govora.
Da me se ne shvati pogrešno...nisam pretjerani ljubitelj lakih maketa...no, ova je zaista noćna mora...a dečko ju je ipak izradio. Sama ta činjenica je dovoljna da ga se pohvali...i njega i njegov rad. Dakle, svaka čast. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|