Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Irački type 69-2
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
oblak_21
Gost
PorukaUpisano: Pet Velj 10, 2006 9:28 pm    Naslov poruke: Irački type 69-2 Citiraj ovaj komentar

zanima me dali je bilo ovih kineza u ovom drugom ratu u iraku i dali su bili u sastavu iračke vojske do samog kraja....naime poznato mi je za iračko-iranski rat..ali za ovaj kasnije nije...
pa ako netko zna..
Natrag na vrh
Strina

Član od: 10 Pro 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Velj 10, 2006 11:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Inače je najčešči bio t-55 i t 72 ali pogledat ču pa ti javim može?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Sub Velj 11, 2006 10:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kineska varijanta T-55 postojala je u naoružanju Iraka, ali ne baš kao
tenkovi prve borbene linije.
Natrag na vrh
Strina

PorukaUpisano: Sub Velj 11, 2006 11:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tako je! ali pošto su sad ameri osvojili cijeli irak onda ih je bilo uništenih!
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Sub Velj 11, 2006 11:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sorry ekipa kaj idem malo off topic,ovo se više odnosi na našu povijest.
Dali ste vidjeli hrvatske Type 69?
Barem tri primjerka smo zarobili u Oluji,no zbog nedostatka rezervnih dijelova su brzo prekinuli službu.
Natrag na vrh
oblak_21
Gost
PorukaUpisano: Sub Velj 11, 2006 7:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

našao sam...evo oni su se koristili u iračkim formacijama t-55 i bili su zapovjedni tenkovi..bilo ih je oko 1000 i velik broj ih je stradao od zračnih udara...a dosta ih je i bilo napušteno...oznaka type 69-2 značila je da je to inačica po ugovoru sa varšavskim paktom..sa nekim dodacima....
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Sub Velj 11, 2006 7:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tiger Napisao/la:
Sorry ekipa kaj idem malo off topic,ovo se više odnosi na našu povijest.
Dali ste vidjeli hrvatske Type 69?
Barem tri primjerka smo zarobili u Oluji,no zbog nedostatka rezervnih dijelova su brzo prekinuli službu.

Irački se nešto razlikuju od ovih na fotki,po vanjskom izgledu.
Natrag na vrh
markojeras

PorukaUpisano: Sub Velj 11, 2006 9:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni to izgleda kao T-54. Shocked
Natrag na vrh
Strina

PorukaUpisano: Sub Velj 11, 2006 11:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A meni ko neka verzija t-55
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Ned Velj 12, 2006 11:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

von Stuck Napisao/la:

Irački se nešto razlikuju od ovih na fotki,po vanjskom izgledu.

da u pravu si , zato što su dobili dio opreme koji nema na ,recimo običnom 69,nakraju i imaju oznaku 69-2.Nego,kinezi su ih radili u tri ili četiri tvornica gdje se serija od serije bitno razlikuju.
Pitanje za Jerasa,dali misliš da bih napisao Type 69 da neznam priču da su stvarno to ti tenkovi?
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Ned Velj 12, 2006 2:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Osnovna razlika izmedju Type 69 i Type 69-II je bila ožljebljena cijev,što i je razlog onoga II.Na Iračkim je radjena modifikacija sa dodavanjem oklopnih ploča.Evo i fotke

Druga fotka se odnosi na proizvodnju u Kini,pazi sličnosti sa maskirkom kod njih i onom snimljenom kod nas.

Usput,ovo se odnosi na Strinu,za domaču zadaču naučiti razliku izmedju kineskih i ruskih T-55(odnosno type69) Very Happy
Natrag na vrh
markojeras

PorukaUpisano: Ned Velj 12, 2006 4:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Neznam Confused

A što je to ožljebljena cijev? Znam što je užljebljena ali ne i što je ožljebljena Question

Tenkovi na fotki nemaju svjetla na blatobranima pa izgledom sliče na T-54.
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Ned Velj 12, 2006 8:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

markojeras Napisao/la:
Neznam Confused

A što je to ožljebljena cijev? Znam što je užljebljena ali ne i što je ožljebljena Question

Tenkovi na fotki nemaju svjetla na blatobranima pa izgledom sliče na T-54.

Hvala na gramatičkoj ispravci,malo grubo,ali znamo se. Confused
Nego,gdje to T-55 ima svjetla na blatobranima,jer iz ovoga mogu pretpostaviti da na njega misliš.
Natrag na vrh
Strina

PorukaUpisano: Ned Velj 12, 2006 8:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nigdje! ima ih na desnom gornjem dijelu oklopne ploće! Very Happy
Natrag na vrh
markojeras

PorukaUpisano: Ned Velj 12, 2006 11:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Confused

Ja sam pomislio da postoji i ožljebljena cijev. A ono mi mislimo na isto. Very Happy

A što se tiče svjetala, vidim da svi znamo da T-55 ima ista montirana na prednju oklopnu ploču.

Na obje fotke Type 69 tenkova koje je Tigar stavio svjetla su na blatobranima.

Tenkovi na prvoj fotki koju je Tigar stavio u ovaj topic imaju svjetla na prednoj kosoj ploči a ne na blatobranima. Ta pozicija svjetala i okrugli poklopac ventilatora kupole su dva vizualna odličja tenka T-54.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma