Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| adler 2
 | | Član od: 10 Ruj 2007 | | Poruke: 98 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pet Kol 15, 2008 7:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma ovaj je najjj...
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pet Kol 15, 2008 7:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Low - nisu pogrijesili, to stvarno je me-262.... ovo sto je kolega alder postao je, kako je i napisano Horten 229 (eto, nisam previse fulao)....
B-2 nema bas nikakve veze (osim pomalo slicnosti) sa tim hortenom ili me-262 kako ti ga ti prekrstio....
Back on topic.... inace, ovakva konstrukcija nije nikakva novost, niti nesto sto su njemci izmislili, skice letecih "tanjura" se nalaze i na crtezima po pecinama, svaka napredna civilizacija (pricam o onim izumrlim) je isticala ovakvu i slicnu koncepciju letjelica, cak je modernim znanstvenicima uspjelo po nacrtima uklesanim u plocu (koja datira iz perioda negdje 2000 godina b.c.) izraditi sasvim funkcionalnu letjelicu, koja je poletjela i letjela bez ikakvih problema. Crtezima je nedostajao motor ili nesto sto bi pogonilo tu letjelicu, pa su ubacili obicni propelerski motor - i stvar je letjela....
Ostatak kasnije.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| adler 2
|
Upisano: Pet Kol 15, 2008 7:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, zanimljivo je to.. mene fascinira to ne samo da postoje dokazi,
nacrti itd, već tehnička objašnjenja, evo recimo baš čitam o tim
njemačkim "NLOima" točno pišu podatci i specifikacije, od ćega i
kako su ih radili, koje su mogučnosti bile, pogon, sve opisano
do zadnje vide što se kaže,,,
Ja stvarnio mislim da su Njemci itekako bili u stanju napraviti
te letjelice jedino što nisu imali je vrime... ali su nastavili raditi za
NASU,..
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 854 | |
|
Upisano: Pet Kol 15, 2008 8:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Sad koliko su te slike autenticne ne bih znao, ali mislim da je doticni gospodin Schauberger radio na projektu "leteceg tanjura" i njegova pogona pred kraj rata u Njemackoj, a na raspolaganje (kao radna snaga) su mu predani njemacki zatocenici od kojih su neki bili i znanstvenici.
Inace zanimljivo je pogledati malo o samom pogonu kojeg je zamisljao Schauberger, princip implozije, energije vrltloga:
http://nauka.adsoglasi.com/4Dtehnologija/viktorschauberger.php
http://evg-ars.narod.ru/shauberg1.htm
Ne bavim se ovim podrucjem pa nisam upucen u problematiku stoga mi nemojte zamjeriti ako sam napisao kakvu glupost.
Inace ako je ovo sto Schauberger govori ostvarivo u praksi i ako je do danas usavrseno u nekom laboratoriju sumnjam da ce to netko olako pustiti u opcu uporabu u svijetu jer bi taj "pogon" znacio smrt klasicnim pogonima (zasnovanim na eksploziji/ otpustanju topline) koji za rad koriste fosilna goriva koja su opet temelj danasnje svjetske ekonomije i financija.
potez XXV: poruka promijenjena dana: Pet Kol 15, 2008 9:13 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5157 | |
|
Upisano: Pet Kol 15, 2008 9:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | | Low - nisu pogrijesili, to stvarno je me-262.... ovo sto je kolega alder postao je, kako je i napisano Horten 229 (eto, nisam previse fulao).... |
ma znam da nisu pogrijesili.
samo sam napisao sarkasticnu primjedbu na kolegu adlera i njegovo uvjeravanje da je horten ustvari Me262.
i da su se decki u Dragonu takodjer zeznuli kod pisanja naziva njihove makete. (jos jedna sarkasticna)
jel sad jasno
znam i ja ponesto o avionima, iako ih ne slazem  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Pet Kol 15, 2008 10:38 pm Naslov poruke: |
|
|
sad je jasno....sorry....
Medjutim....ova tema spada pod urote&zavjere, pa je mozda tako i zavjera, mozda su nas lagali da je to horten, a ustvari je me-262, mozda kolega adler zna pravu istinu.....
Kazu ljudi, ovakve letjelice ne samo da su onda razvijane i letjele, vec su dodatno usavrsene, i danas cine udarnu snagu cetvrtog reicha, poljecu iz tajnih baza sa aljaske, iste one gdje je i hitler pobjegao sa zlatom, novcima, naucnicima i najvjernijim suradnicima, i odakle upravlja (mozda je jos ziv) novim reichom i ceka pravi trenutak.....
Salu na stranu, ono sto je zanimljivo, kako da nikad nije pronadjena ni jedna ta letjelica? Sve sto imamo su nacrti, teorije i lose fotografije, nemoguce je da tako nesto nikad nigdje nije pronadjeno. Sva njemacka oruzja, ma kako napredna bila, i u ma kojoj fazi testiranja/upotrebe se nalazila su pronadjena, kako je ovo propusteno? Jasno mi je, sve se to sakrilo i zataskalo, ali ipak? Zgodna tema za teoreticare, ljubitelje zavjera i urota, what-if maketare...... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Kol 15, 2008 11:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako zanimljiva tema momci! mozda su svi NLO-i koje ljudi viđaju upravo te letjelice!  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Igor_A.
 | | Član od: 03 Tra 2008 | | Poruke: 307 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Kol 15, 2008 11:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| U videoteci sam jednom posudio dokumentarac od Discovery-ja "Tajna vrijedna milijardu dolara", jedan novinar istražuje brojna izvješća o pojavljivanju NLO-a u Sjedinjenim Državma, razgovara sa brojnim svjedocima i u razgovorima se spominje teorija "antigravitacije". Teorija antigravitacije je objašnjena otprilike ovako, planet Zemlja se promatra kao jedan veliki magnet, stoga ako neki objekt unutar Zemljinog magnetskog polja nabijemo suprotnim magnetskim nabojem, Zemljino magnetsko polje ga odbija i taj objekt onda nošen magnetskim silama leti bez ikakvog motora, teoretski. Naravno, nema nikakvih dokaza, ali autor dokumentarca sumnja da su brojna viđenja kojekakvih NLO-a, zapravo povezana sa eksperimentalnim letjelicama pokretanim takvim pogonom. Onda se postavlja pitanje, ako je tako nešto doista moguće, kako to da je do danas ostalo obavijeno velom tajne, a autor odgovara protupitanjem, u stilu, "koliko je ljudi 1945. znalo za postojanje oružja kao što je atomska bomba?" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Kol 15, 2008 11:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Je...bash zanimljiva tema
Vise o tome se moze procitati u jednom od poglavlja knjige "Hitlerova Tajna Oruzja" covjeka po imenu Jurgen Troy Swanson, u izdanju Zagrebacke Naklade...
U njoj su navedena tri najveca istrazivacka projekta u vidu Hitlerovih letecih tanjura...to su:
Schriever-Habermohl, Miethe-Belluzzo i vec navedeno istrazivanje Viktora Schaubergera...ali da se o tome naci i na internetu
Uglavnom, opceprihvaceni zakljucak je da su takve letjelice zaista postojale, cak i letjele, ali nikada nisu koristene u borbene svrhe...shto zbog nedostatka vremena za njihovu implementaciju radi poraza Njemacke, shto zbog odredjenih konceptualnih previda i tehnoloskih nedostataka tog vremena
A ove Horten-Messerschmitt preprike zapravo su potpuni OT jer to niti nisu tzv. Hitlerovi "NLO"-i nego pokusni mlazni avioni koji nikada nisu u potpunosti zazivjeli...o njima se takodjer moze procitati u gore navedenoj knjizi  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Waffen
| | Član od: 02 Velj 2006 | | Poruke: 58 | | Mjesto: Zadar |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| adler 2
|
Upisano: Sub Kol 16, 2008 1:45 am Naslov poruke: |
|
|
Sve te letjelice su se koristile u vojne svrhe samo što one
nisu imale naoružanje mislim iskljućivo na foo-fightera, on je dakle
za razliku od ostalih aviona bia okrugao i oklopljen, bia je opremljen
posebnim turbo-mlaznim motorom koji je radia po uzoru na poznati
eolipil heroja iz kojeg je izbijala velika sjajna vatra,
zato je letjelica dobila ime faerball ili vatrena kugla.
Nije imao pilota ni naoružanje, a njime se upravljalo radio-nadzorom
sa zemlje.
On bi u trenutku polijetanja automacki sljedia neprijateljske avione
privučen njihovim ispušnim plinovima, približavajući im se do
udaljenosti na kojoj je bez sudaranja mogao uništiti njihovu
radarsku opremu...
Ja sam zabunom pobrkao hortena i me-262 jer nisam avio-ekspert,
moje podrućije je oklop, ali onda su oćito i dečki iz dragona
za..li stvar
A što se tiće hitlera on nije pobiga na aljasku sa zlatom, niti je završia
kako neki kažu u nekom tibetanskom samostanu...
Prava verzija je, da je hitler kad su sovjeti nadirali u Berlin iz svog
bunkera izašao posebnim tunelom za bijeg tj. tunel za nuždu koje je
speer dizajnirao a kojeg su nedavno pronašli..
Dalje je iz bunkera prevezen do aerodroma Tempelhof, iskrcan je u
vojnoj luci di je sa podmornicom U-977 pobiga u Argentinu ili
u Njemačku tajnu bazu na Antartiku..
Sve moderne letjelice kao što su AVRO OMEGA, B-2 i sl. su nastale
nastavkom razvijanja Njemačkih nacrta i ideja bez kojih se nikad
čovik nebi vinua u svemir, a sva ta viđanja NLOa kroz povijest su
zapravo djela ljuckih ruku a ne nekakvog izvanzemaljskog djela
mada i to nije isključeno.. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sub Kol 16, 2008 9:29 am Naslov poruke: |
|
|
| adler 2 Napisao/la: | :..... a sva ta viđanja NLOa kroz povijest su
zapravo djela ljuckih ruku a ne nekakvog izvanzemaljskog djela
mada i to nije isključeno.. |
Mda.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Kol 17, 2008 9:03 pm Naslov poruke: |
|
|
[quote="adler 2 a sva ta viđanja NLOa kroz povijest su
zapravo djela ljuckih ruku .[/quote]
sorry kaj ispadam partibrejker, al kako onda objasnjavas slike NLO-a na pecinskim crtezima ??
koji neandertalci su letili u njima ?? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
| | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 450 | | Mjesto: Njemacka |
|
Upisano: Ned Kol 17, 2008 9:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa i Neandertal je u Njemackoj! (Kad vec treba sudjelovati u ovakvoj komaticnoj temi...) _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefan
 | | Član od: 21 Pro 2007 | | Poruke: 485 | |
|
Upisano: Ned Kol 17, 2008 9:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| Iygleda da su nemci od davnina High Tech!Sto se tice tih Hitlerovih gluposti,covek je bio ludak,ali svakako po tehnici daleko ispred svog vremena.Kao i svi njegovi naucnici.Cast Fon Braunu! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|