Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sub Kol 02, 2008 6:53 pm Naslov poruke: Ferrari 348TS 1/24 |
|
|
Evo, konacno se i to dogodilo - odljepio sam skroz....
Ubili su me toliki silni zrakoplovi, pa sam proveo u djelo ideju da za promjenu pokusam sloziti nesto drugacije... I tako, nakon razmisljanja i razmisljanja, igrom slucaja ubodem ovog Ferraria od Revella..... dodjem kuci, otvorim kutiju, rasirim dijelove po stolu.... i......
Kvragu, sto sad da radim s njima? Mislim, sve je to super, dijelova ima, gume su tu, felge, znam da to sad treba sastaviti, ali...kako....kojim redosljedom poceti, na sto treba paziti, sto s cime moze a sto nemoze..... Masa pitanja, nula odgovora.
Vidio sam da netko prvo sastavi sasiju, ofarba to i sredi, zatim radi ostalo, netko krene od unutrasnjosti, netko od motora.... Sto je najlakse i najjednostavnije..... Dajte, malo pomoci... Posebice ako ga je netko sastavljao, da mi kaze koje su mane, prednosti i slicno...
Slike idu cim dobijem neki savjet kako najlakse zapoceti, da se ne sramotim previse...  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sub Kol 02, 2008 7:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Je, pregledao sam vecinu toga, bas zbog toga i jesam zbunjen.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
|
Upisano: Sub Kol 02, 2008 7:22 pm Naslov poruke: |
|
|
A čuj od nečeg moraš počet pa makar to bile i felge bar njih obojaj i zaljepi decale u sredinu i to je to.  _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sub Kol 02, 2008 7:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Hmm...vidis, to ti je odlicna ideja... Dali da skidam onaj krom s njih colom, ili da ih mozda za prvi put ostavim takve kakve jesu? _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Sub Kol 02, 2008 7:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo kako ja to radim:
- najprije suhi test fit
- onda složim motor i ga ofarbam (ako ima auto uopće motor )
- onda dolazi na red podnica i sve što je u vezi s njom (prvo cijelu podnicu obojam sa sprejem u jednu boju a onda slijede preko toga one boje koje su u sastavnici
- opet mali test fit, naravno suhi
- poslije toga je unutrašnjost
- a za kraj, meni najteže je bojanje karoserije
- a nakon toga slijede sitnice
Tako sam ja počeo ali sad malo preskakujem i kako vidiš kod minija sam najprvo obojao karoseriju i onda drugo
Najbolje za prvi put da se držiš uputa u sastavnici i mislim da neće biti problema.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Sub Kol 02, 2008 7:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | | Hmm...vidis, to ti je odlicna ideja... Dali da skidam onaj krom s njih colom, ili da ih mozda za prvi put ostavim takve kakve jesu? |
Ja sam ih pustio. Ali to je ovisno od tebe, ako ti se sviđaju takve kakve su onda ih ostavi ako ne onda znaš što napravit.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
|
Upisano: Sub Kol 02, 2008 7:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Skini krom i obojaj kako piše u sastavnci vjerovatno neka aluminij silver boja.A možeš i preko kroma bojat,ja sam isprobo i radi ,boja je još gore i neljušti se. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Kol 02, 2008 8:43 pm Naslov poruke: |
|
|
evo nam jos jednog kolege u auto-maketarima!
a sad od cega krenuti! to je tvoja stvar! ja npr krecem od motora! to mi je brutalno pa... mozes ako ti je najlakse radit po sastavnici ali u sastavnicama najcesce zna biti besmislica! pukni koju fotku!
pozz  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Kol 02, 2008 8:48 pm Naslov poruke: |
|
|
A da se, za pocetak, jednostavno drzis sastavnice?
Shto se tiche tvornickog kroma, na vecini maketa ima "preplastican" sjaj i ja ga obavezno mijenjam...skinuti ga mozes kolom ali to dugo traje...mr. muscolo za pecnice adi isto za pola sata...a za farbu mozes koristiti neki aluminium ali najbolji krom efekt ces dobiti jedino uz pomoc alclada...
I, kad si vec navalio s pitanjima, bilo bi lijepo da i stavis kakvu sliku  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sub Kol 02, 2008 9:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo slike idu jako brzo, punim bateriju....
Sto se felgi tice, sve nijanse alclada koje ja imam su nijanse aluminija (uostalom, zar to nisu alu-felge na autima, posebice stock felge, nisam nigdje vidio stock kromirane), mislis da bi to odgovaralo...?
Da, drzat cu se sastavnice...pa kud me odvede....nadam se da cete nastaviti istim tempom pomagati i usmjeravati me na pravi put.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Sub Kol 02, 2008 9:10 pm Naslov poruke: |
|
|
otvorim ja projekte u radu.... vidim neko slaze nekog ferrarija.... pogledam Reaper..... instinktivno trganje od smjeha....... a onda sam doso sebi
dakle, mislio si ozbiljno kad si reko da bi htio slozit auto. tko zna, mozda ja nakon nekog vremena opalim kojeg FW190
s cim poceti.... pa tu nema nekog pravila. ja to dozivljavam kao vise zasebnih dijelova, koje sklopis tek na kraju. dakle imas motor, podnicu i body. kreni s onime sto mislis da ce ti najbolje ici, pretpostavljam da bi to bila podnica, pa cemo dalje zajedno, kad pocnes stavljat fotke i konkretna pitanja.
ti si ipak iskusni maketar koji je novi u automaketarstvu, a ne u maketarstvu opcenito.
inace, ja prvo pregledam sastavnicu i potrazim dijelove koji trebaju ici u istu boju. pa ih skinem sa spruova i ofarbam, kao sto sam nekidan radio sa pežojom.
a sto se tice skidanja kroma, ako imas polished aluminij od alclada, skidaj krom i spricaj alclad. postupak znas, kao sto sam reko, stara si iskusnjara.
i jos nesto... jako ljep odabir makete, jedan od ljepsih ferrarija, uz testarossu  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sub Kol 02, 2008 9:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| low Napisao/la: | ....vidim neko slaze nekog ferrarija.... pogledam Reaper..... instinktivno trganje od smjeha....... a onda sam doso sebi |
Smijesno? Zezam se, ni ja nisam vjerovao sam sebi, ali, maketa je na stolu, i stvarno je mislim raditi....
Taj alclad imam, znaci felge idu u njega.... Evo, sad ce koja slika.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
|
Upisano: Sub Kol 02, 2008 9:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Ferrari ima aluminij a ne krom felge, samo podsjetnik! _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Kol 02, 2008 9:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | | Sto se felgi tice, sve nijanse alclada koje ja imam su nijanse aluminija (uostalom, zar to nisu alu-felge na autima, posebice stock felge, nisam nigdje vidio stock kromirane), mislis da bi to odgovaralo...? |
Zapravo si u pravu...felge jesu uglavnom aluminijske, posebno na ovim starijim Ferarijima...ima novijih felgi koje su kromirane ali ti mozes mirne duse bacit felge u neki alclad aluminium koji imas
Sve je bolje od tvornickog kroma
S nestrpljenjem cekam slike  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|