Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pon Jul 28, 2008 10:13 pm Naslov poruke: Ideja za dioramu "napušteni Sherman" |
|
|
Bok ljudi.Sada sam konačno odlučio napravit svoju prvu dioramu.
Znači diorama će biti u 1/72.Imam već gotovog i zaprašenog Shermana samo mu gusjenice fale. Ja sam ovo ovako zamislio.
Tlocrt
Znači.Normandija 1944 napušteni sherman koji je ustvari trebao čekat u zasjedi.Na njemu će biti debelo drvo koje je poklo napola od topovske paljbe a ono shermana neko visoko zelenje.
Ok sada?
Kako napravit drvo? nekoliko dobrih i laganih savjeta
Isto vrijedi i za mahovinu? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 1423 | | Mjesto: Jastrebarsko |
|
Upisano: Pon Jul 28, 2008 10:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Što se tiče drvca, evo link kolege Bebonje, vrlo dobro prikazano, korak po korak, samo što je njegovo drvce nekako više za 1:35 mjerilo, ali ti može poslužiti kao vodilja, samo malo prilagodi mjerilu u kojem radiš:
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=946 _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 10:32 am Naslov poruke: |
|
|
| Ovo se čini odličan savjet ali ima li još koji? ko pita ne skita |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 1423 | | Mjesto: Jastrebarsko |
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 10:35 am Naslov poruke: |
|
|
Pa kuda ćeš jednostavnije i lakše..sve je prikazano od A do Ž... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 10:41 am Naslov poruke: |
|
|
nemam svrdlu niti ikaj slično  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 10:50 am Naslov poruke: |
|
|
Reci koja debljina ti treba pa potrazim doma i donesem ti sutra u klub ak nađem...??? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 11:08 am Naslov poruke: |
|
|
Predlažem ti da ne smišljaš previše situacije, nego da nađeš fotografije po kojima ćeš raditi dioramu. Po meni je najbolje napraviti komad seoske ceste i sa strane jarak u koji je upao tenk. U pozadini stablo i grmlje. Dva-tri njemačka vojnika koji gledaju tenk.. Ova tvoja koncepcija sa grmljem naokolo će potpuno zakriti maketu. Stablo u 1/72 se može napraviti od prirodnih grančica koje sakupiš u prirodi, pa ih polijepiš u formu stabla koje želiš napraviti (hrast , brezai čempres nisu isti.. ). Lišće napraviš tako da na grane naneseš drvofix i pospeš sa posipom (flockage). Najvažnija stvar na diorami je priča i logika. Prečesto se vide diorame koje su u stvari nabacana vozila i vojnici bez logike... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 11:12 am Naslov poruke: |
|
|
| TIGER ACE Napisao/la: | | Reci koja debljina ti treba pa potrazim doma i donesem ti sutra u klub ak nađem...??? | aj pogledaj za 0.2 ili 0.5 mm
thnx.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 11:21 am Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | Predlažem ti da ne smišljaš previše situacije, nego da nađeš fotografije po kojima ćeš raditi dioramu. Po meni je najbolje napraviti komad seoske ceste i sa strane jarak u koji je upao tenk. U pozadini stablo i grmlje. Dva-tri njemačka vojnika koji gledaju tenk.. Ova tvoja koncepcija sa grmljem naokolo će potpuno zakriti maketu. Stablo u 1/72 se može napraviti od prirodnih grančica koje sakupiš u prirodi, pa ih polijepiš u formu stabla koje želiš napraviti (hrast , brezai čempres nisu isti.. ). Lišće napraviš tako da na grane naneseš drvofix i pospeš sa posipom (flockage). Najvažnija stvar na diorami je priča i logika. Prečesto se vide diorame koje su u stvari nabacana vozila i vojnici bez logike... |
Ovo sa slikom mi nije palo napamet.Puno hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ares212
| | Član od: 08 Lip 2008 | | Poruke: 378 | |
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 4:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| hehe |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|