Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Čet Jul 17, 2008 3:11 pm Naslov poruke: Talijansko pješačko naoružanje |
|
|
O Talijanima (zašto ne Italjanima? ) znam podosta ali imam još uvijek zbrku u glavi oko njihovog naoružanja i njegove kvalitete.
Evo što znam o njihovom oružju za vrijeme 2. rata:
Mitraljezi:
-nezgrapni i teški mitraljez Breda od 8mm
Puške:
-nekakve male stvarčice sa sklopljivim bajunetom od 6,5mm i upitne kvalitete mada je Kennedy navodno stradao od nečeg sličnog
Avtomati:
-?
Pištolji:
-Beretta, zna se
Bombe:
-crvene "paradajzarice" koje prečesto nisu eksplodirale na vrijeme zbog glupog upaljača
Minobacači:
-82 i 60mm. vrlo česti.
Neka mi neko dopuni znanje.
Hvala  _________________ Live & let die
Josip: poruka promijenjena dana: Čet Jul 17, 2008 7:15 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Jul 17, 2008 4:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Talijanske puške tipa Carcano M91 ili M38 su bile osnovno naoružanje talijanskih vojnika. Istina, iz jedne takve je pucao Lee Harvey Oswald (valjda sam dobro napiso ime..) koji je optužen za ubojstvo predsjednika Kennedy-a. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Čet Jul 17, 2008 4:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako mozes doci do knjige "Streljacko naoruzanje 2.svj.rat" izdanje Alfa, Zagreb, negdje 1979 (nisam siguran za godinu), tamo imas sve kratko i precizno napisano sa lijepim ilustracijama.
A i google je tu
Pozdrav! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Jul 17, 2008 4:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Talijanske puške tipa Carcano M91 ili M38 su bile osnovno naoružanje talijanskih vojnika. Istina, iz jedne takve je pucao Lee Harvey Oswald (valjda sam dobro napiso ime..) koji je optužen za ubojstvo predsjednika Kennedy-a. |
Oćeš reć da su oni koji su ubili Kennedya prikazali tu staru gvožđuriju skupa sa Oswaldom na TV-u, i rekli: "Evo ga, uhvatili smo ga!"  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
| | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 450 | | Mjesto: Njemacka |
|
Upisano: Čet Jul 17, 2008 6:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Jos ju je kupio preko kataloga, a vjerojatno kao "razlog i potrebu za kupnju" napisao "atentat"...
Ove godine je u Italiji izasla do sad vjerojatno najbolja knjiga o njihovom pjesackom naoruzanju u obadva rata, sa svim detaljima, slikama, crtezima, opisima. Cak ne smeta sto je tekst talijanski, brojke nisu Sad jos cekam da se skupi neka lova u hobi-sektoru, pa da je narucim u Italiji, jer su njihove knjige trenutno najbolje, a jos i najjeftinije, unatoc izvrsnoj grafickoj opremi. Ah da, ime knjige i autora jos moram naci, sad mi nije pri ruci aktuelni broj "Storia militare". _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1284 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Čet Jul 17, 2008 6:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Talijanima (zašto ne Italjanima? |
U RH su Talijani u R Srbiji su Italijani:) _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
|
Upisano: Čet Jul 17, 2008 7:15 pm Naslov poruke: |
|
|
To znam ali sam pitao zbog logike stvari. Njihova zemlja je Italija ne Talija
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Jul 17, 2008 7:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Josip Napisao/la: | To znam ali sam pitao zbog logike stvari. Njihova zemlja je Italija ne Talija
Josip |
Zato jer je naš narod poslovično lijen i voli gutat slova u riječima da se ne zamara govorenjem više nego treba.
Zato su Italijani - Talijani, a 'tko' je - 'ko', 'kao' je - k'o, automobil je - auto, Krešimir je Krešo, Vladimir je Vlado itd.
I umjesto da kažemo 'Sad smo izvan teme' mi kažemo 'Sad smo OT'!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
|
Upisano: Čet Jul 17, 2008 7:39 pm Naslov poruke: |
|
|
E, ovo je bilo maštovito i duhovito  _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|