Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

problem sa ab-om i bojom

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Pon Jul 07, 2008 8:51 pm    Naslov poruke: problem sa ab-om i bojom Citiraj ovaj komentar

ovako,danas sam prespricao cijelu maketu F-14A tomcata u jednu revell boju,i ispocetka je sve bilo u redu ali odjednom je spoj airbrusha i cijevi kompresora popustio ali sam ga ubrzo ucvrstio,pokusao sam ponovo bojati ali osim sto je spricao boju u isto vrijeme bi stao i poceo spricati nesto poput vode,a na spoju su se prilikom spricanja pojavili i mjehurici.
nastavio sam s radom racunauci da ce izdrzati bez greske jos malo vremena,i jest.
kasnije boja se osusila ali na povrsini boje se pojavilo nesto poput prasine iste boje kao i ona boja u koju je bojana maketa,te se jako jako tesko skidala,zapravo skoro uopce se nije skidala,te je boji dala na pojedinim mjjestima hrapavu teksturu,ako uspijem slike stavljam kasnije
u cemu je problem?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Pon Jul 07, 2008 9:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vrlo vjerojatno ti je kondenzat iz spremnika kompresora "procurio" u dotok zraka za AB...

Zato ti je vrlo vjerojatno bacalo "vodu" van...
Natrag na vrh
st65uka

PorukaUpisano: Uto Jul 08, 2008 12:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kako da to sredim?
Natrag na vrh
chemical_ali
Gost
PorukaUpisano: Uto Jul 08, 2008 12:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

st65uka Napisao/la:
kako da to sredim?

e jbg,kompresor je složena stvar.
pitaj tajnika svog kluba ako se kuži u rastavljanje i sastavljanje kompresora,a mogao bi jer je on dipl. ing. strojarstva.

ja imam prijatelja iz zagreba koji je isto završio strojarstvo,pa kad god nešto zapne,zovem ga i pitam,i tip stvarno zna..
Natrag na vrh
Minesweeper

Član od: 21 Sij 2007
PorukaUpisano: Uto Jul 08, 2008 1:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kakav kompresor imaš?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Uto Jul 08, 2008 3:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

moze info koji je kompresor u pitanju?

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
st65uka

PorukaUpisano: Uto Jul 08, 2008 7:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

onaj iz metro-a,i sada sam opet bojao i nije uopce bilo problema kao prije,skinuo sam ab i pustio neka samo cijev ''pljucka'' vodu,i nakon sta je proslo 30-sec pljuckanje se nije vise pojaviljivalo za vise vremena,rekoh ajde iden probat pa sta bude,uzmen boju koja mi je viska i pocnen spricat po papiru,i tada sve normalno otisla cila kantica boje ali o vodi ni rijeci...
i tako san opet farbao maketu i sve ok,ali sjecam se kada sam ga tek dobio da mi se isti problem misteriozna pojavio i otisao?
neman pojma u cemu je problem,ali morat cu nesto poduzeti bude li se jos dogadjalo
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Uto Jul 08, 2008 7:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

svi ti kompresori bi trebali negdje na dnu boce (najnizoj tocki) imati jedan ventil. on sluzi upravo tome da izbaci kondenzat vode i ulja koji se nakupi u boci. jednostavno napunis kompresor, odvrnes taj ventil do kraja i cekas da izadje sav zrak, koji ce za sobom povuci i veci dio kondenzata. Malo nagnes kompresor pri tome da pomognes da sto vise izadje.

Neces vjerovati koliko se kondenzata kod tih kompresora moze nakupiti. Ja sam jednom (nakon par dana extremnog koristenja) primjetio isto sto i ti - da mi uz zrak i boju izlazi i nesto sto nije ni voda ni ulje, vec neka cudna mjesavina, naravno boja je bila zeznuta na tim mjestima gdje je to doslo u dodir s njom. Kad sam krenuo prazniti posudu, izaslo je dobrih 2 litre smeca.... Tebi je vjerovatno dio sad icurio, pa opet neko vrijeme neces imati problema, jer sve je ok dok je kondenzata malo i dok je na dnu....kako se nakuplja, tako ga tlak dize, a onda moze izaci i tamo gdje netreba - kroz airbrush.....

Znaci, nadji ventil, redovito (svakih 2,3 sata rada kad nakupi) odvrni da iscuri ako sto ima i neces imati nikakvih problema ubuduce....

Natrag na vrh
Minesweeper

Član od: 21 Sij 2007
PorukaUpisano: Uto Jul 08, 2008 11:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
svi ti kompresori bi trebali negdje na dnu boce (najnizoj tocki) imati jedan ventil. on sluzi upravo tome da izbaci kondenzat vode i ulja koji se nakupi u boci. jednostavno napunis kompresor, odvrnes taj ventil do kraja i cekas da izadje sav zrak, koji ce za sobom povuci i veci dio kondenzata. Malo nagnes kompresor pri tome da pomognes da sto vise izadje.

Neces vjerovati koliko se kondenzata kod tih kompresora moze nakupiti. Ja sam jednom (nakon par dana extremnog koristenja) primjetio isto sto i ti - da mi uz zrak i boju izlazi i nesto sto nije ni voda ni ulje, vec neka cudna mjesavina, naravno boja je bila zeznuta na tim mjestima gdje je to doslo u dodir s njom. Kad sam krenuo prazniti posudu, izaslo je dobrih 2 litre smeca.... Tebi je vjerovatno dio sad icurio, pa opet neko vrijeme neces imati problema, jer sve je ok dok je kondenzata malo i dok je na dnu....kako se nakuplja, tako ga tlak dize, a onda moze izaci i tamo gdje netreba - kroz airbrush.....

Znaci, nadji ventil, redovito (svakih 2,3 sata rada kad nakupi) odvrni da iscuri ako sto ima i neces imati nikakvih problema ubuduce....

I meni je prvi put izašlo oko litre poslije kod svakog prežnjenja oko decilitra Very Happy , ali zar to nije onaj kompresor iz metroa bez spremnika Question
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sri Jul 09, 2008 7:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
svi ti kompresori bi trebali negdje na dnu boce (najnizoj tocki) imati jedan ventil. on sluzi upravo tome da izbaci kondenzat vode i ulja koji se nakupi u boci.

Njegov kompresor nema bocu. Wink
Reaper

PorukaUpisano: Sri Jul 09, 2008 9:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

uh...jos gore....saucesce kolega.... Wink

Nist, vrijedilo je napisati, mozda nekom pomogne i ta informacija.....

Natrag na vrh
Darth Maul

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Pretetinec
PorukaUpisano: Sub Jul 12, 2008 9:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

st65uka Napisao/la:
onaj iz metro-a,i sada sam opet bojao i nije uopce bilo problema kao prije,skinuo sam ab i pustio neka samo cijev ''pljucka'' vodu,i nakon sta je proslo 30-sec pljuckanje se nije vise pojaviljivalo za vise vremena,rekoh ajde iden probat pa sta bude,uzmen boju koja mi je viska i pocnen spricat po papiru,i tada sve normalno otisla cila kantica boje ali o vodi ni rijeci...
i tako san opet farbao maketu i sve ok,ali sjecam se kada sam ga tek dobio da mi se isti problem misteriozna pojavio i otisao?
neman pojma u cemu je problem,ali morat cu nesto poduzeti bude li se jos dogadjalo

Odi na prvu benzinsku crpku i kupi filtar za gorivo za motocikle. 15-20 kn.

Radi se o plastičnoj posudici s cjevčicama gore i dole, a unutra je papirnati filtar.

Kupi i dva komadića gumene cjevčice odgovarajućeg promjera i par obujmica (šelni) i spoji taj filter između ciijevi i zračnog kista.

Proud to be Međimurec...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
st65uka

PorukaUpisano: Sub Jul 12, 2008 12:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Darth Maul Napisao/la:
st65uka Napisao/la:

Odi na prvu benzinsku crpku i kupi filtar za gorivo za motocikle. 15-20 kn.

Radi se o plastičnoj posudici s cjevčicama gore i dole, a unutra je papirnati filtar.

Kupi i dva komadića gumene cjevčice odgovarajućeg promjera i par obujmica (šelni) i spoji taj filter između ciijevi i zračnog kista.

hvala!
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma