Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

1/48 Hasegawa A7D Corsairll

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Mtech

Član od: 23 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Velj 09, 2006 6:53 pm    Naslov poruke: 1/48 Hasegawa A7D Corsairll Citiraj ovaj komentar

Popodnevno sunceko me orasporozilo i pruzilo priliku koja se nije smjela propustiti ; poslikati maketu po danjem svjetlu Very Happy , sta reci o ovom avionu , za mene legenda , aparat koji je uz popularne Sandy-je obiljezio Vijetnamski rat ... konkretno ova maketa je poprilicno losa iako su svi koji su ju slagali imali super iskustva s njom , uglavnom na slikama se i vide neki od felera tipa canopy , ima tu jos stvari ali mi se sad neda ponovo prisjecat , uglavnom impresivan avion i maketa , ali jedna od onih koje su me kostale hrpetinu zivaca dok sam ju slagao ...

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Čet Velj 09, 2006 6:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Šta drugo reči nego , super !
Po meni jako dobro složeno i fotkano .
Nego daj napiši nešto ukratko pošto imam i ja
taj avion .
Slagal bum u svijetloj shemi pa me zanimaju iskustva sa
navedenom maketom .
Još jednom , super složeno !

Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Velj 09, 2006 7:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Greške samo ti znaš i vidiš, meni je ovo lijepo napravljena maketa. Cool
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Velj 09, 2006 8:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar je A-7! Very Happy Vrlo dobar wash, ako smijem primjetiti Head banging , samo zašto nema nijednu bombu?
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Čet Velj 09, 2006 9:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Dobar je A-7! Very Happy Vrlo dobar wash, ako smijem primjetiti Head banging , samo zašto nema nijednu bombu?

Hasegawa ne daje naoružanje, osim mislim Sidewindera, ima da kupiš
neki od njihovih setova naoružanja i stavljaj što paše.Inače na sastavnici uredno navedu što na koju podvjesnu točku ide, i u kojem se od njihovih
Weapon setova nalazi.Zgodno, zar ne?
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Velj 09, 2006 9:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

von Stuck Napisao/la:
Grunf Napisao/la:

neki od njihovih setova naoružanja i stavljaj što paše.Inače na sastavnici uredno navedu što na koju podvjesnu točku ide, i u kojem se od njihovih

Zanimljivo, to nisam znao?! Dakle kupiš relativno skupu maketu, pa još moraš kupit naoružanje! Evil or Very Mad
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Čet Velj 09, 2006 9:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Zanimljivo, to nisam znao?! Dakle kupiš relativno skupu maketu, pa još moraš kupit naoružanje! Evil or Very Mad

U principu tako..možda neke makete imaju, recimo F-15E, ali F-18 Night atack nema ništa osim navigacijskog i Targeting pod-a.Oh da, ima pomoćne rezervoare.
Natrag na vrh
Mtech

PorukaUpisano: Čet Velj 09, 2006 9:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na pohvalama !
E sad , moj avion je imo par greski , a to bi bile : canopy je predimenzioniran pa ima previse lufta sa svake strane , kad ga se stavlja mora ga se stisnut i lijepit sa momentnim ljepilom (prednji dio) , spoj krila i trupa je malo skakljiv , wingfold takodjer , treba dosta brusenja i pripasavanja na suho da bi to sjelo na mjesto kak spada , prvenstveno sam imao namjeru radit savijena krila ali sam zbog navedenog odustao , oznake na krilima gdje treba probusit rupu za pylone su preblizu tak da na to treba pripazit kad se stavljaju pyloni , ja sam to skuzil tek na kraju , pit je malcice premalen pa sic i pilot jedva stanu (no to se vrlo lako rijesi rezinskim pitom) i to bi u principu bilo to , maketa je fenomenalno gravirana i ostali djelovi pasu odlicno ... ja sam jos uspio i zeznuti dekal na repu pa sam stavio drugi koji neide na ovu shemu (to je ova traka u boji na vertikalcu) ... bojao sam ju Gunze Acrylic bojama koje su fenomenalne , svakako ih preporucam , finish je bio sa MM Acryl lakovima koji se bas i nisu proslavili , prednji dio canopy-ja sam "tintao" sa Prontom i plavim tusem sto bi svakako mogao preporuciti , dekale treba malo gnjavit sa MR.Color-om i fenom ali to je vec tradicija sa Hasinim dekalima ...

Bombe nisam stavljao jer nisam bio zadovoljan konacnim izgledom , a i odlucio sam radit Fantoma u istoj shemi tak da ce napalm i ostale "poslastice" koje su se rabile protiv VC-ja ic na njega ... mozda u skoroj buducnosti stavim tankove i koju Mk.82 , ali to ce pricekat ...

Eto nadam se da sam pomogao , Bebonja ak ti treba jos koji savjet ili bilo sta vezano uz SLUFF-a samo javi ...
Natrag na vrh
Mtech

PorukaUpisano: Čet Velj 09, 2006 9:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

von Stuck Napisao/la:
Grunf Napisao/la:

Da to je istina , platis maketu ohoho i onda dobijes dva Sidewindera i dva tanka za gorivo ... sva sreca da sam ja svoju platio 99kn Very Happy

Uzeo sam i Hasegawin set bombi koji sam mislio stavit na ovog Corsaira , ali kao sto sam vec napisao to cu iskoristit za drugu maketu ...
Natrag na vrh
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Čet Velj 09, 2006 9:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I ja . Ha !
Zahvala na trudu .
Za sada je dovoljno .
Još samo da nabavim decale za "Marauders" U.S.Navy ili nešto
slično sa svijetlom shemom i ....

Very Happy Very Happy Very Happy

Bebonja: poruka promijenjena dana: Pet Velj 10, 2006 12:13 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
PorukaUpisano: Pet Velj 10, 2006 12:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mtech, stvarno je vrijedilo izgubljenih živaca. Predivna je maketa.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma