Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Goran
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 1423 | | Mjesto: Jastrebarsko |
|
Upisano: Pet Lip 20, 2008 11:06 pm Naslov poruke: Zundapp KS750 with Sidecar - Esci 1:9 |
|
|
Ako išta u maketarskom svijetu postoji da si čovjek žarko želi i očajnički pokušava nabaviti onda je to za mene ova maketa. Nakon skoro tri godine čekanja i rovanja konačno je u mojim rukama. Do mene je putovala gotovo mjesec i pola, kada je stigla kutija je bila mokra i zgužvana do te mjere da sam se bojao pogledati unutra. Neki od dijelova su nažalost stigli polomljeni, no ništa strašno ili vitalno, sve se da urediti.
Moram se zahvaliti kolegi Matiji (Low) koji mi je nesebično pomogao u nabavci.
O motociklu kojeg maketa predstavlja napisane su knjige i knjige, internet je prepun sretnih ljudi koji u svojim garažama imaju takvu stvar u mjerilu 1:1 tako da ja neću pisati neke traktate o povijesti, iznijet ću samo neke tehničke detalje i predstaviti maketu.
Zundapp KS 750
Tehnički podaci motocikla:
Vrsta motora: četverotaktni dvocilindrični zrakom i uljem hlađen boxer
Radni obujam: 751 ccm
Snaga motora: 26 ks/4000 rpm
Godine proizvodnje: 1939 - 1948
Getriba/prijenos: 4 brzine na nožnom mjenjaču, off road brzina na ručnom mjenjaču te rikverc brzina. Pogon na stražnji kotač preko kardanskog prijenosa te pogon na kotaču prikolice (diferencijal+reduktor)
Zapremnina rezervoara: 23 L
Potrošnja: normalni uvjeti 7L/100 km
maximalna opterećenost pri terenskoj vožnji 9-11L/100 km
Što se same makete tiče, prva impresija je njezina veličina, zatim godina proizvodnje (na sastavnici piše 1973) te na kraju velika količina ostataka odljeva i puno puno puno pinmarkova. Mislim da će pola tube Impa kita sigurno "izgoriti" na maketi.
No to me uopće niti najmanje ne sekira, bitno da je ona tu, na mom stolu.
Sama maketa je smještena na 8 spruova pozamašnih mjera:
Jučer popodne nisam mogao izdržati pa sam samo malo načeo maketu, čisto da vidim kako djelovi sjedaju. Naravno, krenuo sam od srca sistema, dakle, motora; odmah jedna usporedba za bočicom boje;
Dijelovi makete su vrlo grubo odliveni, šmirglanja već i kod samo tri dijela motora je bilo dosta, no, na kraju krajeva, to je bio grubi ratni stroj.
Slika moga još malo pa gotovog Shermana pomoći će Vam dočarat veličinu bočne prikolice: Sherman je 1:35.
Zatim gume;
Mitraljez je također grub, na njemu će biti dosta posla, pogotovo sa bušenjem rupa oko cijevi:
I na kraju sastavnica koja je ogromna i ne baš tako pregledna:
Detalj karnistera:
Sve u svemu opet ću ponoviti da sam oduševljen sa nabavkom, ma koliko pogrešaka na njoj bilo.
Neću počet sa slaganjem ovog stroja dok ne završim sve repove koji mi se vuku po policama i na stolu, a kasnije - navali!! _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|