Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| FHTC4
 | | Član od: 23 Tra 2008 | | Poruke: 19 | | Mjesto: ZG |
|
Upisano: Čet Lip 12, 2008 5:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| AleksandarMorozov Napisao/la: | Pitanja vezana za 251:
1. Gdje je ta pancirna ušla, a gdje izašla? Ili su sve te 3 rupe ulazne? Da li su to dvije pancirne (sprijeda) i jedna kumulativna (s boka)?
2. Zašto je topnik još uvijek u komadu nakon takvih oštećenja vozila u njegovoj neposrednoj blizini? Jedna jedina bi ga samljela...i najvjerojatnije, izbacila iz vozila.
3. Zašto su u vozilu čahure streljiva za PaK-40?
4. Kako su se noge poginuloga na stražnjem dijelu vozila ukočile u tom položaju i još ga uspjevaju držati zakačenog za vozilo?
5. Gdje je ostala oprema vozila i ljudi?
6. Da li je to svježa krv? Naime, nakon samo sat vremena bi poprilično potamnila.
I iskrene čestitke na ideji. Vrlo brutalno i iskreno (zanemarimo realizam).
Pitanje vezano za Tigra:
1. Zašto je sve tako nagužvano, nabacano i konfuzno? Znaju li oni uopće što rade?
Opće pitanje:
1. Zašto se i ljudi i vozila sijaju? |
----------
Sorry na veličini fotki, to je ispalo čudno, da.
Al sam bi htio naglasit kak ovo nisu dovršene diorame, to je neš kaj sam radio prije dosta godina na terapiji; a sad opet razmišljam je l bi si u podrumu il negdje napravio mjesto za pincete, boje i ostale stvari i krenuo opet.
Hvala na konstruktivnim kritikama, u svakom slučaju; al moraš skužit kak sam u vrijeme kad sam ovo radio ('95.-'96...) mislil kak je internet neka ploča di telefonistice prespajaju pozive, pa ni bilo baš lako doć do ikakvih informacija o tome kak se kaj radi, a ko što reko, aero-kistovi i takve stvari mi nisu baš bili (nit su sad lol) dostupni, a travu i takve stvari si moro izmišljat od plastičnih borova recimo (u ZG-u je bil samo jedan dućan za kojeg sam ja znal kak ponekad dobi takve stvari).
Uglavnom, napravio sam dost maketa, od zrakoplova do ljudova, rađenih i "normalno" bez krvi i oštećenja i prespajanjem raznih figura i uništavanjem vozila, al raznijela mi sve djeca od rodbine i frendova na sve strane svijeta, za neke mi i danas pomalo žao, ne dajte da vam se to dogodi.
E sad, pitanja:
1. - Pancirna je ušla u okrugloj rupi kaj se vidi na haubi, rascijepljen metal iznad je od pritiska kojeg je stvorila. Izlazna je s lijeve strane pzkpfw-a, tam di se vidi crnilo di je izišla. Ova oštećenja na zaštitnoj ploči topnika su trebala predstavljat pokušaje pješaka da ga zdrmaju u bulju strojnicama ili sličnim igračkama, al i tu sam ga prećero.
2. - Topnik je tu di jest jer ga granata opće nije ni takla, prošla je pored njega i nastavila u prvu birtiju a njega je ubio pritisak kojeg je stvorila, tak da bi rane na njemu većinom bile implodirajuće.
Na maketi se ne vidi, recimo ono kaj je ostalo od vozača (je, i vozač je tranu); tam aparat nismo uspjeli gurnut nikak, al granata je njega, recimo, direktno pretvorila u tatarski biftek.
3. - Top je 75-milimetarski, a moram priznat kak nikad nisam puco iz sličnog, pa sam čahure napravio takve, moguće potpuno pogrešno.
4. - Zapela poderana nogavica? Moguće, ne znam, al da sam mogo bolje - mogo sam, moj bed.
5. - Niš nije zaljepljeno, jer sam kanio još puno toga radit na maketi, a blentavac se nisam čak niti sjetio po kutijama potrpat maske, čuture, oružje, šatorska, ceradu... Nedovršeno.
6. - Krv je na fotkama precrvena u svakom slučaju, vjerovatno zbog noćnog moda fotkanja?
Tigar - Istina. To bi trebalo bit nekolko diorama, al sam svu tu vojsku polijepio oko njega da mi se ne pogube ili potrgaju u preseljenju, isto ko kaj je i podloga živa sramota.
Al' ideja bi bila - jedan od zadnjih Tigrova koji je imao dovoljno goriva (ili je tu stao napunit rezervoar, i tek se pali) za poslat ga u bitke u Normandiji; a pošto su u to vrijeme mnogi zapovjednici ostali bez vlastitih mrcina, povezli su se s ovim, isto ko i hrpa vojnika koje u manjim grupama i iz različitih razbijenih postrojbi na brzinu šalju prema frontu, a neki od njih odlučuju odmorit malo noge i popet se na njega, iz ovih ili onih razloga.
Ak je iko čito Hassela, znat će o čem pričam. Poanta - kaos posljednjih bitaka u Normandiji.
Opće pitanje - Za neke bih ljude fakat moro nabavit taj mat sprej, al većina je ofarbana totalno mat bojama, i jedino čemu mogu pripisat to svjetlucanje je foto-aparat. I boje pušaka su me, recimo, totalno iznenadile kad sam ih vidio, jer nijedna ni crvena
U svakom slučaju, tek kad složim sve kak spada postaviću nove fotke, al hvala svima na savjetima.
p.s. - šteta kaj se na fotkama ne vidi kak oni u biti sjede na kutijama zarobljenih američkih SDO-a, to mi jedan od najboljih detalja. _________________ Na početku ih je malo. Neustrašivi su i cijenjeni, ali gledaju ih sa podozrenjem i strahom.
Kad je borba gotova, ima ih puno; obezvrijeđeni su i obespravljeni, jer tada biti Domoljub ne košta ništa. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Čet Lip 12, 2008 7:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| FHTC4 Napisao/la: | | ...Izlazna je s lijeve strane pzkpfw-a, tam di se vidi crnilo di je izišla... |
nije PzKpw, nego sd.kfz ....PzKpfw ti je tenk... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 1423 | | Mjesto: Jastrebarsko |
|
Upisano: Čet Lip 12, 2008 7:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Za moj ukus je malo previše krvi, no autorova je sloboda.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| FHTC4
|
Upisano: Pet Lip 13, 2008 2:47 am Naslov poruke: |
|
|
| torax Napisao/la: | | FHTC4 Napisao/la: | | ...Izlazna je s lijeve strane pzkpfw-a, tam di se vidi crnilo di je izišla... |
nije PzKpw, nego sd.kfz ....PzKpfw ti je tenk... |
znam...
sjeti se mujo, sjeti se...  _________________ Na početku ih je malo. Neustrašivi su i cijenjeni, ali gledaju ih sa podozrenjem i strahom.
Kad je borba gotova, ima ih puno; obezvrijeđeni su i obespravljeni, jer tada biti Domoljub ne košta ništa. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| FHTC4
|
Upisano: Pet Lip 13, 2008 2:52 am Naslov poruke: |
|
|
| Goran Napisao/la: | Za moj ukus je malo previše krvi, no autorova je sloboda.  |
Iznenadio bi se kad bi vidio makete uživo, i ja sam se totalno iznenadio kad sam vidio kolko fotke promijene neke boje, a i to svjetlucanje mi ni baš jasno.
Uživo je krv fakat skoro smeđa, a u "još življe" (u RL) je nikak ni previše, tak je u stvarnosti. _________________ Na početku ih je malo. Neustrašivi su i cijenjeni, ali gledaju ih sa podozrenjem i strahom.
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pet Lip 13, 2008 9:08 am Naslov poruke: |
|
|
| FHTC4 Napisao/la: | Al' ideja bi bila - jedan od zadnjih Tigrova koji je imao dovoljno goriva (ili je tu stao napunit rezervoar, i tek se pali) za poslat ga u bitke u Normandiji; a pošto su u to vrijeme mnogi zapovjednici ostali bez vlastitih mrcina, povezli su se s ovim, isto ko i hrpa vojnika koje u manjim grupama i iz različitih razbijenih postrojbi na brzinu šalju prema frontu, a neki od njih odlučuju odmorit malo noge i popet se na njega, iz ovih ili onih razloga.
Ak je iko čito Hassela, znat će o čem pričam. Poanta - kaos posljednjih bitaka u Normandiji.
|
Dobro si pogodio ovo,bilo je puno takvih situacija u Hasselu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Pet Lip 13, 2008 11:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo u Hasselu se nije vozilo na tenku-razlog ljudstvo je umiralo od para motora.
Ako se vozi to je onda kupola ili čeoni dio, ostalo je bilo barem njemačkim zakonom koje je izdalo ministarstvo rata zabranjeno. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| FHTC4
|
Upisano: Sub Lip 14, 2008 4:21 am Naslov poruke: |
|
|
Gladan ne pita...
U ono vrijeme se nije puno gledalo kako će koji prašinar stić na front, nego koliko brzo, a a ako ih je nešto i pomrlo... Baš je to njemačko zapovjedništvo bilo briga '45.
Ov je fotka samo primjer kolko se ljudstva može nakrcat na jednu mrcinu, a katkad nas je bilo i više.
p.s. ovaj označen strijelicom nisam ja, to je zapovjednik tenka. _________________ Na početku ih je malo. Neustrašivi su i cijenjeni, ali gledaju ih sa podozrenjem i strahom.
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sub Lip 14, 2008 11:32 am Naslov poruke: |
|
|
eee....Oluja.
Poznata slika _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|