Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sub Lis 22, 2005 12:47 am Naslov poruke: Trumpetir Mi-24 u 48? |
|
|
vidim da to ima kod vas, pa me interesuje jel ga neko video!
Da li je u pitanju njihov Hind u 1/35 koji je smanjen, ili je neka nova (mozda tudja) maketa?
Pitam jer gajim nade da ce smanjiti i iztadi i Mi-8 i MI-4..... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lis 22, 2005 1:10 am Naslov poruke: |
|
|
Maketa o kojoj govoriš, Mi-24 u 1/48, ne nudi se u sklopu Trumpeter ponude.
Ta makete je na svjetskom tržištu ponuđena pod markom (brand name) MHM (Mini Hobby Models).
Malo dodatno objašnjenje, Trumpeter i MHM brandovi maketa se proizvode u sklopu iste tvornice WASAN u Kini. Trumpeter makete su makete uglavnom originalno razvijene, dakle kalupi su originali razvijeni od strane razvojnog tima Trempetera.
Kod MHM maketama se radi o kopijama kvalitetnijih maketa drugih proizvođača, koje su u nekim slučajevima dodatno dorađene, te se nude na svjetskom tržištu po cijenama koje su dosta niže od originala.
Dakle, Mi-24 u 1/48 je MHM maketa, i kopija je Monogram makete 1/48 Mi-24, ali sa upuštenim linijama ako se ne varam. Više o toj maketi može reći von Stuck, a fotke te gotove makete možeš vidjeti i u galeriji OMF-a.
Eto, nadam se da ove informacije dostatne.
Maketu se može naručiti ovdje:
http://alpha.hanich.hr/opsirnije.asp?code=TR80311
MHM 1/48 Mi-24 (maketu izradio von Stuck)
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sub Lis 22, 2005 1:46 am Naslov poruke: |
|
|
Sad će me Žac tuć, al maketa je gadna... Kopija monograma sa urezanim panelima. ...inače, monogram ima loše pripasavanje... I tak dalje...
(to tvrdim odgovorno) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lis 22, 2005 1:56 am Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | | Sad će me Žac tuć, al maketa je gadna... Kopija monograma sa urezanim panelima. ...inače, monogram ima loše pripasavanje... I tak dalje... |
Ne brini, samo ti reci svoje mišljenje Vidim da ponavljaš što sam rekao, pa da i ja ponovim, to je kopija Monograma sa urezanim panelima .
Von Stuck će najbolje reći kako je teklo njezina izrada, ali znam da je sa svojim primjerkom imao problema sa pripasivanjem dijelova. Ali moraš priznati da ju je von Stuck majstorski sredio. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lis 22, 2005 8:32 am Naslov poruke: |
|
|
Subo,daj neke dekale za Mi-8 u 1/35.Onaj maskirni na Vitrini je zakon,al bi ga napravio,samo da mi je deeeeeeekaaaaaaaalaaaaaaaaaaa.....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Sub Lis 22, 2005 11:36 am Naslov poruke: |
|
|
| Žach Napisao/la: | | 0viking0 Napisao/la: | | Sad će me Žac tuć, al maketa je gadna... Kopija monograma sa urezanim panelima. ...inače, monogram ima loše pripasavanje... I tak dalje... |
Ne brini, samo ti reci svoje mišljenje Vidim da ponavljaš što sam rekao, pa da i ja ponovim, to je kopija Monograma sa urezanim panelima .
|
Oprosti, nisam čitao post, samo sam kliknuo na "reply"
Istina... Imao sam maketu u rukama... A imam doma monogramovu složenu... Monogramova se isto teško pripasava, pa je za očekivati da je ova barem takva. Prednost su joj urezani paneli, ali još veće mane su joj canopy koji je užasno napravljen, te neki detalji koje su kinezi mijenjali u odnosu na Monić.
Maketa se svakako da složiti, ali nije neki užitak maketarenja... Von stuck je u skladu sa navedenim napravio dobar posao... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lis 22, 2005 11:53 am Naslov poruke: |
|
|
Užitak maketarenja je vrlo širok pojam i dosta relativan Naime, von Stuck je generacija koja je vjerojatno pocela raditi makete kada je kod nas bilo FROG-a, AIRFIX-a i tadašnjeg REVELL-a, i tada makete nisu bile niti detaljne niti precizne kao danas, i trebalo je puno znanja, umjeća i vještine da se maketa napravi onak' kak' spada. Svatko može složiti najnoviju Tamiya maketu, ali makete slabije perfekcije po pitanju pripasivanja mogu složiti samo pravi muškarci, jel' tak' von Stuck?
A Monogramov Mi-24 (imam ga) je sjajna maketa ako se uzme u obzir njezine godine. Naravno, sam cockpit je "od oka" jer ameri nisu tada imali podatke kako to izgleda iznutra, pa su decki u Monogramu malo dali mašti na volju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lis 22, 2005 5:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Kao što je Žac rekao, maketa je polustrava za slaganje ali i izazov.Neke greške nisam mogao niti htjeo ispravljati.Desna vrata prostora za teret/vojnike je zatvoren jer je unutrašnjost kopija Monograma i nema bog zna što za pokazati.Ali vrata su premala za otvor.popunjavaj praznine. Isto vrijedi i za kabinu.Pokrivka topa je više manje pogrešna, nema dovoljnu zakrivljenost, predugačka je,cijevi je tako teško postaviti u pravilan položaj da sam ih morao odrezati, otvoriti
prednju stranu gdje leži top,i onda pokušati postaviti.Nije baš najbolje uspjelo, ali u originalu nije išlo nikako.EOP je bio potpuno pogrešan za ovaj tip helikoptera, pa sam morao postojeći prepravljati.Poklopac kabine je bio izvijen pa sam sa obadvije strane mora dodavati stiren da popunim praznine.poklopci motora su između sebe imali rupu od oko 3-3,5 mm
pa je i tu radio stiren a da se sačuva oblik.Sa lijeve strane trupa Mi-24 imaju postavljen reflektor ali ga niti Monogram niti MHM ne stavljaju.To sam morao skrečati.
Ipak bilo je zabavno.Treba puno brusiti,popunjavati,isprobavati na suho, ali rezultat može biti zadovoljavajući.Naravo za mene, jer nekome to neće biti nešto osobito, a i nije.Rezin djelovi za ovu maketu nisu dolazili u obzir. oni će ići na Monogramovu (čitaj Revell-ovu) maketu.Biti će ista varijanta, ali o tome kada dođe vrijeme. 
von Stuck: poruka promijenjena dana: Ned Lis 23, 2005 9:25 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 23, 2005 1:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajte mi recite sto opet ne mogu da sacuvam stranicu????
JA bih da nesto sacuvam od ovih kritika maketa al na ovom forumu ne moze?
Zac kad ces put CG? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Ned Lis 23, 2005 1:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa ne moraš sačuvati cijelu stranicu. Otvori si jedan dokument (Word, WordPad, NotePad) i tam si pejstaj sve kritike  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 23, 2005 1:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| jest to sma i uradio:) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 23, 2005 2:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| flanker Napisao/la: | Ajte mi recite sto opet ne mogu da sacuvam stranicu????
JA bih da nesto sacuvam od ovih kritika maketa al na ovom forumu ne moze?
Zac kad ces put CG? |
Sa sejvanje cijele stranice u Firefox browseru-u koristiš opciju File-Save page as ... i to je to. Tako spremiš cijelu stranicu sa tekstom, fotkama, baš sve. Tu opciju sejvanja cijele stranice bi trebao imati i IE i drugi browseri. Znam da ima Crazy Browser, Opera, Firefox, pa ima sigurno i IE.
Žach: poruka promijenjena dana: Ned Lis 23, 2005 4:45 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 23, 2005 4:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| to sma i radio ali izgleda to za IE ne radi kako treba..al nema veze pastovao sam sve u txt dokumetnima:) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 23, 2005 4:55 pm Naslov poruke: |
|
|
IE ti daje mogućnost da napaviš save as - complete web page, samo html, samo txt i archive.
ostavi prvu opciju, to je sve.. samo gledaj u koji folder spremaš, otvori .html i nema problem! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|