Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| KuKŁiNsKi
| | Član od: 03 Kol 2014 | | Poruke: 160 | | Mjesto: Dežela |
|
Upisano: Čet Ruj 25, 2014 6:34 pm Naslov poruke: T-55 Turanj 91 |
|
|
1/35
T-55 'Croatia' - Turanj, Karlovac '91
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Čet Ruj 25, 2014 6:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast .... ostao sam bez daha!
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
 | | Član od: 30 Stu 2010 | | Poruke: 601 | | Mjesto: Vrhnika-SLO |
|
Upisano: Čet Ruj 25, 2014 6:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| Dok nisam vidio fotografiju, smetao mi je sijaj, ali sada....odlično!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5798 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Ruj 25, 2014 7:43 pm Naslov poruke: |
|
|
 _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ruj 25, 2014 7:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Odličan! Mrak mi je cerada na strojnici! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ruj 25, 2014 8:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka cast... Odlicno si prenio fotku na maketu..  _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Ruj 25, 2014 8:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako lijepo, svaka čast.
E sad, molio bih ako mi netko napokon može, bez suvišnih filozofiranja, objasnit jednu stvar...po odgovorima zaključujem da maketa ne bi dobila ovako dobre kritike da uz nju nije priložena i fotografija, koja pokazuje čisti i sjajni komad teškog oklopa na bojištu.
Zašto je potrebna referentna fotografija koja dokazuje da tenk može biti čist i sjajan!?
Ja osobno moram priznati da je većina tenkova koje sam vidio uživo (i u miru a i u ratu), bila uglavnom čista i poprilično sjajna. Čak, štoviše, svi znamo da pravi tenkovi nisu bojani mat bojama. Zašto sjajna i čista maketa zahtjeva referentnu fotografiju a blatnjava, prašnjava i bez sjaja ne treba!? _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Čet Ruj 25, 2014 10:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Super odradjeno!  _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
 | | Član od: 30 Stu 2010 | | Poruke: 601 | | Mjesto: Vrhnika-SLO |
|
Upisano: Pet Ruj 26, 2014 6:30 am Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | Jako lijepo, svaka čast.
E sad, molio bih ako mi netko napokon može, bez suvišnih filozofiranja, objasnit jednu stvar...po odgovorima zaključujem da maketa ne bi dobila ovako dobre kritike da uz nju nije priložena i fotografija, koja pokazuje čisti i sjajni komad teškog oklopa na bojištu.
Zašto je potrebna referentna fotografija koja dokazuje da tenk može biti čist i sjajan!?
Ja osobno moram priznati da je većina tenkova koje sam vidio uživo (i u miru a i u ratu), bila uglavnom čista i poprilično sjajna. Čak, štoviše, svi znamo da pravi tenkovi nisu bojani mat bojama. Zašto sjajna i čista maketa zahtjeva referentnu fotografiju a blatnjava, prašnjava i bez sjaja ne treba!? |
Dobro pitanje. Po mom iskustvu sa oklpnjacima (više od 10 godina održavanja) mogu reči da neke silne korozije nije bilo osim na hodnom dijelu, znači da ne treba pretjerivati sa nekim efektima, a sjaj...najčešče zbog pranja i nakon toga premazivanjem naftom (Vojniče, ima da se sija ko orlova m...) Ovaj sa Turnja ima na sebi dosta novu kamuflažu, a u situaciji kakva je bila, izbor boja baš i nije bio najbitniji. A pošto u ratu životni vijek tenka baš i nije dug, nije bilo vremena da se jače iztroši i zahrđa.
Po mom mišljenju, trend je takav, da se koristi što više tenika chipinga, washeva, a nekima to dobro dođe da se prikriju greške kod sastavljanja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pet Ruj 26, 2014 8:47 am Naslov poruke: |
|
|
Maketa je vrhunska i lijepo napravljena.
...a od ovog dijela na dalje iznosim samo svoje mišljenje za konstruktivnu raspravu, niti kažem da je ovdje bilo što lose napravljeno, niti namećem svoje mišljenje kao standard, samo iznosim što bih ja napravio:
Šatorsko krilo samo po sebi je napravljeno od drugačijeg materijala nego tenk, a ovo na pravoj fotki je još isprano, pa bi trebalo biti dosta svijetlije I sa manje kontrasta. Bojanje je lijepo izvedeno, ali je ipak malo prekontrastno i ja bih osobno stavio neki svijetliji filter koji bi ih donekle izjednačio i malo posvijetlio jer je s obzirom na mjerilo sve malo pretamno.
Inače, još jednom ponavljam, super rad. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Pet Ruj 26, 2014 10:48 am Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | Zašto sjajna i čista maketa zahtjeva referentnu fotografiju a blatnjava, prašnjava i bez sjaja ne treba!? |
Zbog utjecaja Španjolske škole i sl. Ako nisi napravio sve moguće vederinge, šejdinge, washeve, filtere i ostale koještarije, nisi pravi maketar!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Ruj 26, 2014 11:21 am Naslov poruke: |
|
|
Naravno, međutim, ovdje se ne radi o tome. Činjenica je da kad se na forumu postavi fotka makete tenka koji je prašnjav, blatnjav, rđav nitko ne traži fotku po kojoj je maketa rađena. Svi smatraju da je normalno stanje tenka prljavština, rđa i blato (a nije).
Ali kad netko stavi fotke makete relativno čistog i (zamisli molim te) sjajnog oklopa, tada se pojave komentari: "E, da nisi stavio fotografiju pravoga..." Što!? Popljuvali bi ti maketu!? Možda i ne bi popljuvali ali u svakom slučaju, bilo bi nešto manje "bravo" i "odlično".
Da ne govorim o tome da ovu maketu suci na nekim našim takmičenjima ne bi niti pogledali. Pogotovo kad ti je jedan od glavnih sponzora takmičenja eminentni proizvođač pigmenata.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Pet Ruj 26, 2014 11:40 am Naslov poruke: |
|
|
Borise, čovjek je sam postavio fotku, nitko ga to nije tražio, niti slao poseban zahtjev. Staviti ili ne staviti fotku po kojoj se radi maketa je volja samog maketara kao i staviti fotke same makete.
Weathering po meni uopće nije uvjet dobrog plasmana na natjecanju. Dapače, najčešće pobjeđuju baš tehnički "čiste" makete.
Recimo u kategoriji 1/35 vozila/nešto je pobjedio Makijev Hummer koji uopće nije jako prljav. Čak je ispodprosječno prljav... Tako da argument ne stoji.
Ali ajmo se tu zaustaviti jer je i ovo već debeli OT.
T-55 je super. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|