Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Arlandil
| Član od: 23 Lip 2008 | Poruke: 58 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lip 26, 2008 5:29 pm Naslov poruke: USS Constitution (old Ironsides) |
|
|
Pozdrav
kupio sam nedavno Uss C. (1:96) od revella, moram priznat da sam ostao ugodno iznenaden detaljima i opcenitim izgledom. Stvarno cu uzivat u svakom djelu izradivanja ove makete!
Do sada sam spojio dvije polovice trupa, i pofarbao plocice ispod vodene linije u bakar. trenutacno stavljam zastitnu traku na taj dio kako bi mogao farbati gornji dio trupa. I danas cu staviti trecu boju na palube.
Sa palubama mi je cilj postice efekat kao ovdje prikazan:
http://modelingmadness.com/reviews/misc/robertoconst.htm
Prefarbao sam ih prvo u crnu potom u neku vrst smede zelenkaste i danas cu u boju drveta. potom mislim brusit dok ne dobijem nesto slicno ovome na linku. Nisam to nikada radio pa me ispravite ako sam u krivu. Ako se takav efekt kako drugacije postize.
Sastavio sam i topovske cijevi i sad sam u procesu brusenja spojeva. zanima me htio bi ih prefarbat u crno ali bi htio i da se vidi da su bile metalne. dali da pomjesam malo metalic boje sa crnom ili da kad ih obojam u crno cisto malo sa suhim kistom zaprljam sa metalic bojom?
Slike stizu uskoro![/img]
Arlandil: poruka promijenjena dana: Čet Lip 26, 2008 8:50 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Lip 26, 2008 5:42 pm Naslov poruke: |
|
|
U očekivanju slika ja bi samo ispravio naziv teme. Zvali su ga zapravo "Old Ironsides", a taj nick je zaslužio u anglo-američkom ratu 1812. kada se kod Nove Škotske sukobio s britanskom fregatom HMS Guerriere. Na zaprepaštenje Engleza, njihove topovske kule jednostavno su se odbijale poput loptica od snažnog Constitutionovog hrastovog trupa! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Arlandil
|
Upisano: Čet Lip 26, 2008 9:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na upozorenju, ispravljeno.
Da bitka je u principu trajala oko 20 minuta. koliko je trebalo USS C. da unisti HMS Guerriere! Mislio sam na kolut kormila napisati ime HMS Guerriere, posto je u toj bici unisten Constitutionov pa su uzeli onaj sa Guerriere.
Vjerojatno na njemu nije pisalo ime, ali mi je to nekako zgodan detalj.
Slike ce biti postavljene negdje do jutra (trenutacno sam u NSB-u. Ispiti, sta mogu ). |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | Član od: 26 Svi 2008 | Poruke: 3085 | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Lip 26, 2008 9:28 pm Naslov poruke: |
|
|
pozdrav...vidim da radimo na isti brod...mogu ti rec da nije lagano, iznenadio sam se koliko ima posla...
neznam tebi, ali meni se trup nije dobro spajao (oko 3-4mm lufta na srednjem djelu) i ono na kraju gdje su kabine, totalni promasaj, morao sam zakitat...
tek cekam kakav ce bit tvoj...sretno!  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Bornjifiko
 | Član od: 03 Velj 2008 | Poruke: 120 | Mjesto: Zagreb. Novi Zagreb. |
|
Upisano: Čet Lip 26, 2008 10:48 pm Naslov poruke: OPLA! |
|
|
Dakle prijatelju, čeka te jako puno posla.
Pročitao sam sve na stranici koju otvara tvoj link, i fakat te čeka brdo posla.
Nadam se samo da ti ovo nije prva maketa jedrenjaka koju ćeš raditi. Ako je - odmah se zaustavi, lijepo je pospremi da čeka, a ti ubodi neki drugi jedrenjak, manji, jednostavniji, sa puno manje špagice (Beagle, Bounty ili nešto slično). Ova maketa ima hrpu rigginga, sa testirati živce i najtvrdokornijima. Ja između ostaloga radim i na Revellovoj USS United States (prva od 6 tih velebnih fregata), i velim ti da već i na njoj ima hrpa posla oko špagica, a upola ih je u odnosu na ''Old Ironsides''.
I narvano, i ja planiram složiti ovaj brod, kad-tad. Možda prije njega HMS Victory ako je uspijem ubosti u 1/150 (kupio Revellovu 1/225 i ostao malo razočaran)... _________________ ...Aint' got time to fiddle. I gotta polish duralumin plates on my goat... |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Čet Lip 26, 2008 11:16 pm Naslov poruke: |
|
|
kolega ima pravo....ja sam prije ovoga radio Victory, mislim 1:225, ali ono je 100000 puta lakse..ali ovo je 100000 puta zabavnije i lijepse JUST DO IT! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Arlandil
|
Upisano: Pet Lip 27, 2008 1:26 am Naslov poruke: |
|
|
Nije mi prvi. Sa biglom sam na 90%, imam i bounty-ja ali ga nisam jos poceo slagat. Mislio sam slozit beagla bez jedara a bounty sa jedrima tako da vidim sta mi bolje pase. Iako sam vec poprilicno siguran da ce USS C. ici sa jedrima.
Da puno je posla ali to mi se i svida, nikamo se ne zurim! Uostalom ovo ljeto nemam sta drugo radit: ucit za ispite i slagat Constitution, tako da mi i pase da ima puno posla.
Kolega veliko_pile proucio sam sve sto je napisano oko tvojeg USS C. Sto mi je bilo od pomoci a vjerujem da ce biti i dalje sto se trupa tice upotrijebio sam kao i ti nekih dvadesetak kvacica za ves da pritisnem polovice zajedno i onda ih iznutra mazao sa ljepilom. moguce da sam imao jace kvacice jer moje su polovice fino sjele jedna na drugu. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Bornjifiko
 | Član od: 03 Velj 2008 | Poruke: 120 | Mjesto: Zagreb. Novi Zagreb. |
|
Upisano: Pet Lip 27, 2008 1:37 am Naslov poruke: |
|
|
Constitution obavezno napravi sa jedrima.
Sigurno izgleda još moćnije. Ali, zaboravi vacuform jedra u kitu. Probja napraviti nešto od platna. Ova ljepotica zaslužuje platnena jedra! _________________ ...Aint' got time to fiddle. I gotta polish duralumin plates on my goat... |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pet Lip 27, 2008 1:38 pm Naslov poruke: |
|
|
pokusat cu ti jos pomoc koliko mogu, tako da mozes naucit od mojih ''greska'' i nedostaci revellove makete.
PAZI na one djelove pod br 13! dakle ona oka, gdje se vezu na kraju konci, slaba su, i kad ides vezat na njih i potegnes (jer konopi moraju bit nategniti) onda pucaju, tj odvajaju se od ljepljenog djela...stoga nadi neku bolju metodu, super ljepilo ili sl.
i kod spajanje paluba ima dosta posla, i na prednjem djelu gornje palube ostane ti dosta lufte izmedu palube i trupa (2mm cca) dakle spremaj se na kitanje ili sta vec...pozz |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Arlandil
|
Upisano: Pet Lip 27, 2008 11:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo kao sto sam i obecao:
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Arlandil
|
Upisano: Pon Lip 30, 2008 6:47 am Naslov poruke: |
|
|
Nastavak:
Nakon Bojanja dna broda, tj. bakrene plocice, zastitio sam taj dio trupa sa trakom i obojao gornji dio trupa u crno. Sama plastika je crna ali nisam htio da se vidi da je plastika. A i pretpostavio sam da ce se bjela boja bolje primiti na baoju nego na plastiku.
kad se to osusilo ponovno sam moro ljepiti zastitu, ovaj put za bojanje "bjele trake" po trupu. Farbao sam u tri sloja da bi bjela prekrila kako se spada crnu, i mislim da je uspjelo. Jako ljepo izgleda.
Problem je jedino sto sam izgleda prerano skidao zastitnu traku. Boja na njoj se nije do kraja osusila pa se prenjela na moje prste sto ja naravno nisam skuzio i zapacko na jednom mjestu bakreni dio trupa. Nista puno ali me smeta, tako da cu taj dio izgleda opet ic bojat!
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Minesweeper
 | Član od: 21 Sij 2007 | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Pon Lip 30, 2008 7:20 am Naslov poruke: |
|
|
Vrlo uredno  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Arlandil
|
Upisano: Pet Ruj 05, 2008 2:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Nije me dugo bilo na forumu, ali Constitution ljepo napreduje!
evo par slikica pa da mozete i sami ocjenit.
Predugo bi mi trebalo da komentiram svaku sliku, tako da pitajte ako vas to zanima! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | Član od: 03 Ruj 2008 | Poruke: 436 | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Ruj 05, 2008 3:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Sve je to super, ali drvo je drvo. Kad završim leuta bacam se na braceru, a na navozu su još Bounty i Cutty Sark sve od drva. Osobno mišljenja sam da bi stare brode tribalo radit od drva, a ove moderene od plastike. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pet Ruj 05, 2008 3:15 pm Naslov poruke: |
|
|
ace1 Napisao/la: | Sve je to super, ali drvo je drvo. Kad završim leuta bacam se na braceru, a na navozu su još Bounty i Cutty Sark sve od drva. Osobno mišljenja sam da bi stare brode tribalo radit od drva, a ove moderene od plastike. |
pre detaljni je brod uss constitution da bi se od drva radio, pogotovo ako nemas iskustva...
frende, super ti je brod....nemam rijeci... ostao sam...  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|