Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| milan
| | Član od: 22 Svi 2008 | | Poruke: 410 | | Mjesto: Svicarska |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| milan
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Uto Ožu 23, 2010 8:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| koliko ja znam Komar je torpedni čamac, a Osa raketni sa SS-N-2 raketama raznih verzija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sovremenny
 | | Član od: 29 Sij 2009 | | Poruke: 951 | | Mjesto: Istra |
|
Upisano: Uto Ožu 23, 2010 9:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| mariok Napisao/la: | | koliko ja znam Komar je torpedni čamac, a Osa raketni sa SS-N-2 raketama raznih verzija |
netočno, projekt 183 je torpedni čamac.....projekt 183R Komar je Ракетный катер( rakjetnij katjer) ili po naši, raketni čamac.....nastao kad su tamo negdje sredinom 50-ih na trup projekta 183 nabili rakete P-15 Tjermit  _________________
http://www.youtube.com/watch?v=HkBLZWSj4Bg |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| canadair
| | Član od: 28 Jul 2007 | | Poruke: 356 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 24, 2010 11:52 pm Naslov poruke: |
|
|
He-he-he ! He-he
A ,šta ćeš mitovi su mitovi ,a u njima uvijek ima neki pitoreskni detalj kao u ovom da je sovjetska posada bila preplanula kao da su izašli iz mikrovalne
Evo, dam im ja temu za nove vijesti iz povijesti.Zašto su prvi lanseri PZRK Strela 2 koji su se pojavili u bivšoj vojsci bili žute boje pijeska ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
| | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 450 | | Mjesto: Njemacka |
|
Upisano: Pet Ožu 26, 2010 3:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Sad jos samo fali vijest da je razarac SPLIT (R-11) sudjelovao u napadu na BISMARCKA...  _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Pierre
 | | Član od: 12 Stu 2008 | | Poruke: 338 | |
|
Upisano: Pet Ožu 26, 2010 4:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Jer su školski .... tj.trenažni kako se to nekad zvalo .
[/quote]Evo, dam im ja temu za nove vijesti iz povijesti.Zašto su prvi lanseri PZRK Strela 2 koji su se pojavili u bivšoj vojsci bili žute boje pijeska ?[/quote] |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sovremenny
 | | Član od: 29 Sij 2009 | | Poruke: 951 | | Mjesto: Istra |
|
Upisano: Sub Ožu 27, 2010 12:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| Alaska Napisao/la: | Sad jos samo fali vijest da je razarac SPLIT (R-11) sudjelovao u napadu na BISMARCKA...  |
|
 |
| canadair
|
Upisano: Sub Ožu 27, 2010 4:32 pm Naslov poruke: |
|
|
A torpedni čamac 211 sudjelovao je u incidentu Tonkinškom zaljevu i ispalio torpedo na američki razarač a potom isporučen bivšoj mornarici kako bi se zmazali tragovi jer zapravo posda bila ruska.Inače vijetnamci i egipćani su debili pa ne bi znali sami.
I to me je zapravo u cijeloj priči najviše zasmetalo-potcjenjivanje drugih u ovom slučaju egipćana.Čak je netko na trom forumu izjavio da je nekog egipčana htio baciti s broda jer mu kao išao na živce zbog neznanja.
Ta zemlja je u više navrata ratovala s jednom od najboljih vojski svijeta .Da su tako nesposobni rata ne bi bilo-bila bi samo bježanija a Izraelci ne bi imali žrtava osim onih koji su porezali dok su otvarali konzerve.
Imaju onih svojih mana i problema npr loša obrazovna struktura stanovništva ali je činjenica da su u savršeno provedenoj operaciji 1973 g forsirali Suski kanal i probili Bar_Lev liniju,te spriječili uništenje operativne osnovice svoga zrakoplovska u direktnim zračnim borbama s izraelskom avijacijom ,pod zapovjedništvom sadašnjeg predsjednika egipatske države.Konačna pozicija na dan primirja više je odraz natprosječne sposobnosti izraelskog zapovjedništva nego njihove nesposobnosti.
Istina je da su do 1972 godine sovjetske posade upravljele mnogim oružnim sistemima od shilki do cijelih eskadrila migova 21 i to nije tajna -na ruskim intern stranicama puno je fotki iz tog perioda.
Prije 30-ak godina na ovim prostorima se raspredala priča da su egipatske operacije u ratu 1973 g planirali generali bivše vojske.Nigdje dokaza za takve priče.
A krasno bi završilo njihovo planiranje- vlastito masovno davljenje u vodama suskog kanala pod izrelskom vatrom,bezvezno granatiranje svega i svačega,pobijeni izrelski zarobljenici i paravojne postrojbe koje lutaju Sinajem i siluju deve u nedostatku civilnog stanovništva. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Ožu 27, 2010 7:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| Oprez...blizu off topik. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| milan
|
Upisano: Ned Ožu 28, 2010 11:58 am Naslov poruke: |
|
|
Gledano vremenski, nije ne moguce da se dogodilo no bez materijalnih dokaza, crno na bijelom ostaje samo" rekla-kazala".
BTW incident u tonkiskom zaljevu se nije dogodio i cista je americka namjestaljka da se opravda ulazak u rat sa Vijetnamom,dokaz su snimci na trakama telefoskih razgovora americkog predsjednika sa ministrom odbrane itd...
http://www.commondreams.org/headlines02/0805-09.htm
Isto kao sto su to ucinili optuzivsi spanjolsku za postavljanje eksplozije odnosno mine na USS Main-u u Havani i to je bio povod za Americko-spanjolski rat itd...
Kasnije je admiral Ricover dokazao da je eksploziju izazvao kao puno puta tada , pozar u skladistu ugljena i pre slabi zidovi prema susjednoj municiskoj komori...
Da su rusi upravljali slozenijim oruzanim sistemima u mnogim ratovima kao korejski, vijetnamski, kriza na Kubi,izraelsko -arapski cinjenica je koju ne treba dokazivati .
Da je tadasnja JNA, a stime i Hrvati koji su u njoj sluzili bila indirektno umijesana u brojne svijetske sukobe, najbolje se moze osvjedociti u razgovorima sa starijim pomorcima koji su nekada znajuci a cesto i ne znajuci prevozile razna oruzja po Svijetu.
Da ne pominjem strane oficire koji su bili na skolovanjima u vojnim i civilnim skolama bivse drzave, npr. libijci VZS Pleso...
Da su kruzile koje kakve "bajke" o umijesanosti Jugoslavije u koje kakve sukobe i to je tocno, npr. da je Moshe Dayan zavrsio vojne skole u Sarajevu ,po biografiji cisto sumnjam u to:
http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/biography/Dayan.html
Svrha tih pricica i mistifikacija je bila da se JNA prikaze uspjesnija i bolja nego je stvarno bila..
No osobno mislim da ovakve iskaze ne trba odbaciti nego ih pokusati analizirati i po mogucnosti naci cvrste dokaze za to, ako su se stvarno dogodile? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| canadair
|
Upisano: Ned Ožu 28, 2010 3:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma,tako je pa osobno sam kao 13-godišnji klinac negdje u jesen 1973 g sa svog balkona gledao u šibenskoj luci ukrcaj tenkova t-55/54 sa željezničkih kompozicija u dva trgovačka broda uz pomoć dizalice Veli Jože.
Ja sam ih izbrojao 80-ak a cijela luka je znala da idu za Egipat ili Siriju.
Negdje početkom 80-ih godina čitao sam memoare Anvara el Sadata u kojima kaže da je u ratu 73-e dobio pomoć od po 100 tenkova od Jugoslavije i Alžira,radi hitne popune gubitaka.Tu pomoč u svojim memoarima ne zaboravlja spomenuti ni tadašnji šef egipatskog glavnog stožera general Šazli
Ja dva dana gledao ukrcaj i skoro točno prebrojao-to se zove svjedok povijesti he-he
Moguće je teorijski da je raketni čamac 305 došao iz tog područja i sudjelovao u borbama,ali u priču ću vjerovati kad je objave egipćani ili rusi.
Pretjerivanja su služila i služe kako je kolega naveo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Tra 07, 2010 2:47 pm Naslov poruke: |
|
|
kad smo vec kod amera, sad nedavno sam skuzil ( gledal sam snimljene materijale) da japanci uopce nisu napali pearl harbor...
to su ameri inscenirali...preradili su texane da lice na japance i nacrtali hinomarue....
samo da bi usli u rat...opce je poznato dasu japanci losi piloti i svi nose naocale.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| canadair
|
Upisano: Čet Tra 08, 2010 9:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| He,he he |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|