Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| r.i.s.t.a.
 | Član od: 21 Tra 2006 | Poruke: 322 | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Uto Ruj 12, 2006 9:59 pm Naslov poruke: K.u.K. mornarički nož |
|
|
Dakle, pre nekih 15-20 godina video sam negde fotografiju austrougarskog podmorničarskog ili ronilačkog noža, i od tada nigde da ponovo naletim na neki info o njemu. Bilo je davno, pa se ne sećam dobro da li je u pitanju podmorničarski ili ronilački nož, samo se sećam da su korice (navlaka) noža valjkastog oblika, verovatno metalne, a nož se uvrne-ušrafi u njih!
Danas sam nešto stariji i ne zavisim više od maminih i tatinih para pa se nosim mišlju da negde na internetu pokušam da pronađem ovaj komad istorije i uz malo sreće ga kupim. Samo - ne znam šta da tražim!
Sve u svemu: da li neko zna da mi preciznije kaže koji je ono nož, i koja mu je službena oznaka (ili naziv)? |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | Član od: 17 Lis 2005 | Poruke: 1984 | |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| r.i.s.t.a.
 | Član od: 21 Tra 2006 | Poruke: 322 | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Sri Ruj 13, 2006 6:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Oh ah, pogledah ova dva linka - izgleda da je ovaj "moj nož" zapravo nemački ronilački nož iz Drugog svetskog rata!
A cena - prava sitnica. 895 US$, samo nož, bez navlake/korica. Bar znam da neće biti moj  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|