Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Njemci i Rusi u diorami
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sri Svi 28, 2008 11:22 pm    Naslov poruke: Njemci i Rusi u diorami Citiraj ovaj komentar

moguce? Very Happy
ja i frend smo mislili napravit neku dioramu, 2. Svjetski rat. Moze li mi netko imenovat par (onih najznacajnih) tenkova u to vrijeme (barem 3 po strani, ako nije problem) i da nekak se vremenski poklapaju..puuno vam hvala

PS: ako moze i koji avion 1:35 naravno
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
chemical_ali
Gost
PorukaUpisano: Sri Svi 28, 2008 11:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sovjetski tenkovi2.svj. rata su područje na kojem je andro stručnjak..sad kad se javi dobit ćeš detaljne informacije. Cool
Natrag na vrh
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Sri Svi 28, 2008 11:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

avion u 1:35, nema (ima 1:32), al zato imas avione i tenkove u 1:48.

Hmm, od kuda poceti...

Njemci: Tiger I, II, Pz III, IV, Panther...

Rusi: T-34, Kv 1, Kv 2, Isu 1, 2...

Uglavnom ima njih dosta... sad ovisi koji period te zanima, jer imas recimo t-34 puno razlicitih, za svaku godinu je drugaciji model, pa onda razlicite kupole i tako... Ima njih punoooooooooo tenkova.......kakvih ti srce zeli.....
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Sri Svi 28, 2008 11:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=8227

pogledaj prvo ovo Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
veliko_pile

PorukaUpisano: Sri Svi 28, 2008 11:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sta kazete na ovo:

TIGER I Ausf. E/H1
(ITALERI - 1/35)

Sd.Kfz.173 JAGDPANTHER
(ITALERI - 1/35)

T-34/85 Russian Medium Tank WW2
(ALANGER - 1/35)

da vidio sam, ma super je ispalo...pre hebeno.... Shocked
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Sri Svi 28, 2008 11:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nek čovjek složi što mu se sviđa. Mnogo toga se poklapalo vremenski, mada treba paziti na neki realni odmak - jer što je izuzetak, nije pravilo Very Happy
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Čet Svi 29, 2008 12:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

zato i pitam...da nebi pomjesao leoparda i panzera... LOL

a sto se tice proizvodaca i kupnje makte:

ja do sada sam imao samo Revell mekete, i zadovoljan sam sa plastikom, detaljima i izradi, ALI posto sam vidio par dobrih modela druge marke, jesu li i one toliko dobre, ili cak i bolje, kao npr Italeri i Tamiya?
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Čet Svi 29, 2008 12:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Revell ti je največi kramp koji postoji.Naravno ima on dobrih modela ali teško ćeš naći jedan ttakav

Italeri nije loš,ima i on loših maketa ali večina ne.

Tamiya i Dragon su ti za oklop bogovi
Natrag na vrh
Dario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Svi 29, 2008 1:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Štanga Napisao/la:

Kako sad to? Što nisi rekao da ti je Dragon šugav? Wink

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Čet Svi 29, 2008 1:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a gdje kupit kod nas? do sada sam kupovao revell, u onaj ducan Hanich 8alpha hoppy shop) ima skoro sve Italeri, a gdje mogu nac Tamiya (tenkove avione...) u hr?
kakvi su MAQUETTE?

i jos nesto...da vas dodatno gnjavim Very Happy posto nisam do sada radio nikada sa AB-om, mozete mi preporucit nesto sto mogu u HR kupit, sta je max recimo 300kn. Trebao bi mi samo za velike povrsine, i kamufliranje itd. Za tanke crte i detalje koristio bi jos uvijk kist....
dakle neki starter kit.
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Čet Svi 29, 2008 9:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dario Napisao/la:
Štanga Napisao/la:

Kako sad to? Što nisi rekao da ti je Dragon šugav? Wink
meni osobno je ali zašto drugima preporučit nekaj subjektivno ako je bolje objektivno
Natrag na vrh
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Čet Svi 29, 2008 9:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma nije italeri bas bog zna kaj....fali im masa detalja, djelovi rijetko fino sjedaju i cini se da imaju vec poprilicno istrosene kalupe.....uz malo muke i zivaca ipak se da dobit lijepa maketa Very Happy
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Čet Svi 29, 2008 9:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:
a gdje kupit kod nas? do sada sam kupovao revell, u onaj ducan Hanich 8alpha hoppy shop) ima skoro sve Italeri, a gdje mogu nac Tamiya (tenkove avione...) u hr?
kakvi su MAQUETTE?

i jos nesto...da vas dodatno gnjavim Very Happy posto nisam do sada radio nikada sa AB-om, mozete mi preporucit nesto sto mogu u HR kupit, sta je max recimo 300kn. Trebao bi mi samo za velike povrsine, i kamufliranje itd. Za tanke crte i detalje koristio bi jos uvijk kist....
dakle neki starter kit.

kod hanicha ti uskoro dolazi posiljka tamiye pa se jos malo strpi ak hoces tamiyu kupovat....u LOM-u imas dragona....al to ti se obicno razgrabi sve cim dode a opskrba im je za da ne kazem kaj.....treba im sto godina da popune zalihe, kako maketa tako i boja...imas i balistu, oni imaju eduarda...
a kaj se airbrusha tice, bit ce ti dovoljan revell starter set....on ti dode oko 100 kuna + nekih 99 za veliku bocu plina...
Josip

Član od: 25 Tra 2008
Mjesto: Ljubljana
PorukaUpisano: Čet Svi 29, 2008 11:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako imaš para za Tamiyu (koja je zbilja skupa) ja ti predlažem da dobro nabrusiš zube na Italeriju i sličnim oklopnjacima, da stekneš nova znanja i iskustvo a pare uložiš u jedan mali kompresor i Revell Starter airbrush. Kasnije, kada budeš imao više iskustva, kupi sebi još koji bolji AB i Tamiyu.

Toliko od mene.

Josip
veliko_pile

PorukaUpisano: Čet Svi 29, 2008 11:53 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pozdrav, i hvala na odg. posto jednom frendu treba nesto ofarbat, onda smo mislili djelit na pola AB, i da mu ja ofarbam...e sada, ako bi ja mogao 300kn ulozit a on recimo 200kn, onda mi vec ispalo 500kn, moze se nac nesto bolje od tog Revellovog? (za tu cijenu) kompresor cemo ga ja i frend sami radit, bas mi se jucer pokvario frizider tak da.,.. Very Happy
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma