Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| pkrasna
 | | Član od: 08 Svi 2008 | | Poruke: 110 | | Mjesto: Maribor, SI |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 8:27 pm Naslov poruke: Hawker Hurricane MkIIc (Revell 1/72) |
|
|
Ovdje možete vidjeti Hawker Hurricana u jugoslovanski "partizanski" varianti. Jer nisam našao više decalov odločio sam jih napraviti. Zrakoplovu obojenem u klasičnu pustinsku shemu su bile dodane samo zvijezde. Ovaj zrakoplov, kojeg su koristili za obuko novih pilota bio je dio druge eskadrilije NOVj (351. Sqd. RAF) u kraju Benin (S afrika). Maketu sam izgradio OOB.
Priprema oznaka za bojanje:
1) S pomoču softwera Corel Draw dizajnirao sam oznake v originalnij veličini. Print sam pokrio PVC folijom.
2)Preko folije zalepio sam Tamiyinu traku.
3) Izrezao sam šablone, koje sam stavio na Revellove decale.
LP P _________________ www.balkanmodels.si |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Prigorje |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 8:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično, sviđa mi se ideja oko zvjezde, super izvedba |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 8:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovi Revellovi Hurricani su unatoč pogreškama proizvođača zbilja simpatične makete. Da o cjenama ne govorimo  _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 9:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| odlicna maketa,super je ovaj trik sa zvijezdama |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gekelo
| | Član od: 28 Sij 2008 | | Poruke: 77 | | Mjesto: Sinj |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 9:34 pm Naslov poruke: |
|
|
maketa je super  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 9:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| moj najdraži avion-ever |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 9:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| Šteta samo što si "poslušao" (pretpostavljam) Revellovu sastavnicu pa stavio dolje Revell 55 boju (isto pretpostavljam) ... Taj famozni Revell 55 baš ničemu ne valja ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pkrasna
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 10:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Šteta samo što si "poslušao" (pretpostavljam) Revellovu sastavnicu pa stavio dolje Revell 55 boju (isto pretpostavljam) ... Taj famozni Revell 55 baš ničemu ne valja ... |
znam, znam... ...boja koja bi trebala biti na spodnjim površinama je "sky". Moja greška.
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 14, 2008 12:08 am Naslov poruke: |
|
|
| pkrasna Napisao/la: | | Citat: | | Šteta samo što si "poslušao" (pretpostavljam) Revellovu sastavnicu pa stavio dolje Revell 55 boju (isto pretpostavljam) ... Taj famozni Revell 55 baš ničemu ne valja ... |
znam, znam... ...boja koja bi trebala biti na spodnjim površinama je "sky". Moja greška.
LP P |
Ne, standardno je "sky" obično išao na kontinentalnu/europsku shemu (smeđe-zelenu, rijeđe na sivo-zelenu koja je ispod imala uglavnom sivo-plavu s jačim sivim tonom, a "sky" su bile samo insignie kao što su trake i slovne oznake), dok je na pustinjsku obično išla svijetlija srednje-plava boja, ali znatno zatvorenijeg/zagasitijeg tona od ove tvoje, tzv. "azure blue".
Mada je bilo i nestandardnih iznimaka, ali one samo potvrđuju pravilo... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Sri Svi 14, 2008 7:24 am Naslov poruke: |
|
|
| prelude Napisao/la: | | pkrasna Napisao/la: | | Citat: | | Šteta samo što si "poslušao" (pretpostavljam) Revellovu sastavnicu pa stavio dolje Revell 55 boju (isto pretpostavljam) ... Taj famozni Revell 55 baš ničemu ne valja ... |
LP P |
Ne, standardno je "sky" obično išao na kontinentalnu/europsku shemu (smeđe-zelenu, rijeđe na sivo-zelenu koja je ispod imala uglavnom sivo-plavu s jačim sivim tonom, a "sky" su bile samo insignie kao što su trake i slovne oznake), dok je na pustinjsku obično išla svijetlija srednje-plava boja, ali znatno zatvorenijeg/zagasitijeg tona od ove tvoje, tzv. "azure blue".
Mada je bilo i nestandardnih iznimaka, ali one samo potvrđuju pravilo... |
Super uradjeno! Jako mi se svidja!
Inace, ja sam na svoga stavio ispod RLM 65 i meni je dobro
Svaka cast za ideju sa oznakama, ali zasto si se mucio kad ima Lift here? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pkrasna
|
Upisano: Sri Svi 14, 2008 8:25 am Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Svaka cast za ideju sa oznakama, ali zasto si se mucio kad ima Lift here? |
Več sam napisao, da dekalov nisam mogao više kupiti, jer su svi razprodani a i distributeri nisu imali nijednog primjerka više.
Treba se je snači!
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 14, 2008 8:55 am Naslov poruke: |
|
|
| prelude Napisao/la: | | ... Taj famozni Revell 55 baš ničemu ne valja ... | Osim za sovjetske rane kamuflaže.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 14, 2008 9:11 am Naslov poruke: |
|
|
| prelude Napisao/la: |
Mada je bilo i nestandardnih iznimaka, ali one samo potvrđuju pravilo... | Da budemo točni. Hurricanei su u početku, kao i svi ostali "Englezi" u Africi bili bojani odozdo Sky (1941-42), da bi vrlo brzo ta boja bila zamijenjena sa Azure Blue, koja je dosta tamnije plava boja. Iznimka je jedino kod nekih aviona koji su odozdo obojani još tamnijom Mediterranean Blue. Kodne oznake u Africi su najprije bile Light Aircraft Grey, pa bijele, pa na kraju Sky Blue (boja slična Sky Type S, ali plavog, a ne zelenkastog tona). Odozgo je kamuflaža uvijek bila Dark Earth / Mid Stone i to u pravilu jako izblijedila na svim avionima koji su bili iole duže u upotrebi...Spinneri su bojani crveno (svjetlije od crvene na oznakama) ili rjeđe bijelo ili Sky Blue. Zanimljivo je bilo i odstupanje na avionima SAAF-a, koji su na oznakama crvenu boju zamijenili sa narančastom. Sve se to lijepo može vidjeti na nizu kolor fotografija raznih aviona, tako da nema previše dilema, osim što se tiče bojanja aviona na Malti.
I da ne zaboravim-maketa izgleda lijepo, bez obzira na greške proizvođača ili neke manje propuste u bojanju...  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sri Svi 14, 2008 9:22 am Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | prelude Napisao/la: | | ... Taj famozni Revell 55 baš ničemu ne valja ... | Osim za sovjetske rane kamuflaže.  |
I za Drybrush hladnoratovskih ruskih kokpita _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 14, 2008 11:51 am Naslov poruke: |
|
|
Lijepo složen Hurić i dobra fora glede zvjezda. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|