Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 8:58 am Naslov poruke: Za ljubitelje Afrika Korpsa - slike s juga Tunisa |
|
|
Bunkeri na Liniji Mareth
da ne prepisujem, više o ovome saznajte na Wikipediji: http://en.wikipedia.org/wiki/Mareth_Line
Ovo "river" uzmite uvjetno, to znači da postoji korito rijeke, a ima li vode, to ovisi o godišnjem dobu
Ovaj bunker me zbunio - nema nikakve puškarnice

CROmagnon: poruka promijenjena dana: Uto Svi 13, 2008 9:02 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 9:00 am Naslov poruke: |
|
|
Pejaž
Oko Maretha nema pijeska niti pustinje, najsličnije je Dalmaciji, ali kod nas ne rastu palme
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 9:31 am Naslov poruke: |
|
|
Tipična kuća
Idealno, ona izgleda ovako:
Kamen može biti samo pokrečen u bijelo, pa je površina hrapava, ili je požbukano, pa je površina glatka. Često je isti zid samo jednim dijelom ožbukan, pa ima razlike u teksturi.
Ovo je tipična kuća, sastavljena od 2 osnovne jedinice. Ako će je netko raditi, treba obratiti pozornost da je krov malo uvučen od fasade.
ovo je još jedan od mogućih oblika. Ako je mezel veći, vrata su mu na dužoj strani i tu je i par prozora. Postoji i manja verzija, s vratima na kraćoj strani, ta su vrata manja, i prozora nema (nešto kao šupa)
Znam da volite razvaljivati zgrade, pa evo primjera jedne 
CROmagnon: poruka promijenjena dana: Uto Svi 13, 2008 10:37 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | Član od: 24 Lis 2005 | Poruke: 7768 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 10:06 am Naslov poruke: |
|
|
Vrlo zanimljivo i odlične reference za diorame!  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
 | Član od: 09 Stu 2005 | Poruke: 1288 | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 11:21 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala Cro _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | Član od: 21 Lis 2005 | Poruke: 2103 | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 7:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Bio si u tunisu, ovo su tvoje fotke ili s neta.
Ja sam bio prije godinu u pol a vodić je samo spomenuo bitku kod Mahmate i reko tu su bili njemci i bitka, ali da nas je odveo do ovih bunkera ili bar pitao ali je netko zainetesiran to pogledati ništa.  _________________ Vedran |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 8:36 pm Naslov poruke: |
|
|
rentao sam auto, pa sam otišao. ovo nije kod matmate nego kod maretha
CROmagnon: poruka promijenjena dana: Uto Svi 13, 2008 9:37 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
 | Član od: 02 Svi 2007 | Poruke: 1008 | Mjesto: Prigorje |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 8:54 pm Naslov poruke: |
|
|
thx za fotke! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | Član od: 21 Lis 2005 | Poruke: 2103 | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sri Svi 14, 2008 2:20 pm Naslov poruke: |
|
|
CROmagnon Napisao/la: | rentao sam auto, pa sam otišao. ovo nije kod matmate nego kod maretha |
Vidiš ovo za auto ti je bilo pametno.
Da skužio sam da je Maretha, ja sam samo naveo primjer za Mahmatu kao je nama to vodić prezentirao. _________________ Vedran |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Svi 14, 2008 8:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Marabout
Zaouia je grobnica nekog svetog čovjeka (marabuta) kakve se mogu naći posvuda po sjevernoj Africi. U Tunisu marabutom zovu i samu grobnicu.
Inače bi trebao biti potpuno simetričan, ali ovaj ima čudnu grbu na kupoli, kao da je popravljan. Kao orjentir, vrata su visine oko 1 do 1,5 metra (na ovome je kvadratna osnova otprilike visine 1,8 m. Jednostavne je konstrukcije, pa rekoh, možda nekom padne na pamet i to staviti na dioramu. Kvadratna osnova, osmerokutni prijelaz prema kupoli i polukružna kupola, peace of cake.
Nadam se da će mi se javiti netko tko je iskoristio ove fotke za dioramu, baš bi me veselilo  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|