Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Hurrican
 | | Član od: 28 Lis 2006 | | Poruke: 344 | | Mjesto: CELJE-Slo |
|
Upisano: Uto Tra 15, 2008 12:53 am Naslov poruke: Medium 3 ton. Truck-Coal Engine Italeri 1:35 No.6457 |
|
|
Danes mi je tu maketu kupila moja draga . jedini razlog za to je bio, da sam ji objasnio ,da se ovakva maketa redko pronađe u naših dučanima.Što je i istina i nema je dugo na njih. jer sam pri koritu, radim u trgovačkom cjentru . također imam dučan pred nosom i sve imam na oku. za tren časa vidim šta su dobili na novo.
E u ovoj maketi je riječ.
ova slika je malo veča, jer nisam dobar prevođivač iz engleskog, tako da sami preberite:
Otvorena kutija
U njoj su dve velike smrečice, slikao sam po pola smreke:

Gume,dekali,stakla, cijev,..,..
Z rdečo sem označil meni najbolj inerisanten del makete-KOTEL in motor
A sad o samoj maketi. Probau što se da dobro napisati-jer nisam stručko za strokovne izraze. Prvo ko prvo sam pristaš Italeri maketa več dugo, istina je da nije toliko dobra kao Tamiya ali moje potrebe več dugo zadovoljava po maketarjenju. Jer za veoma nisku cijenu dobiješ dobru maketu.
Prvo što me je presenetilo je to , da je to njemačko vozilo, mislio sam da je italijansko. A drugo što je još ljepše je njegova mašina, mislim na pogon motora-ima KOTAO.
Koji stoji za kabinom vozila, a i motor je dodan ( nažalost ima samo 5 djelova i hladilnik) ali uz malo trida, mašte i materijala može se doraditi.
Gledao sam i pokrov motora koji je iz jednog dijela, a sa malo mirne ruke može se odžagati i napraviti otvoren-tako da se vidi ljepo onda mašina.
Gume su iz mekane plastike,i imajo vrlo malo odvečne plastike od ulivanja, i ljep profil.
Podvozje je malo detajlirano, listne vzmeti so još nekako dobre u detajlima. Malo bolji je keson, što se tiče detajla, lepo su vidne daske, vijaki,....
Rebre na sprednjem pokrovu od motora-kroz njih se može vidjeti, ( mislim, vidjet se može na kraju hladilnik). Sama karoserija pa je pri toj maketi najbolje u detajlima, vrata,prozori,..ali unutrašnjost je pusta.
Dekali-ja sam najviše dekala stavijo od Italerija na maketu, pa zato su mi dobri.
Jaz bi ovu maketu ocijenio sa 7-8 i priporučijo nakup svakom koji je ljubitelj nemačkih vozila.
Kako več znate meni su rusi prva liga ali ovog bi ja primerjao sa ( mislim vizualno kako je meni maketa pala u oči, moj pogled na maketu) sa ruskim tovornjakom GAZ-AA.
Priporučijo bi je i početniku jer nije teška za sestavljati, po nacrtima sudeči. I sama karoserija se jednostavno sestavi.
LP
ps-ako kog što još zanima, samo navali na PM _________________ Hurrican Najlepši avijon WWII
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|