Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Minesweeper
 | | Član od: 21 Sij 2007 | | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Pet Ožu 28, 2008 5:02 pm Naslov poruke: Roden Albatros D.III Oeffag 1:72 |
|
|
Povijest:
Nakon što je dobila licensu od strane Njemačke Austrijska tvornica zrakoplova (Oeffag) počela je proizvoditi Albatros D.III u tri verzije 53-185 ks, 153-200 ks, 253-225 ks. Glavna razlika između Njemačkih i Austrijskih zrakoplova je bila motor(Mercedes od strane Njemačke i Austro Daimler od strane Austrije) i donje krilo(krilo na Austrijskoj verziji bio je čvršće konstrukcije).Proizvedeno je oko 526 zrakoplova.
Maketa:
Nakon otvaranja kutije bio sam poprilično ugodno iznenađen količinom dijelova za 72-ku: četiri spruea puna djelova. Od dobivenih spruova mogu se izraditi gotovo sve verzije D.III, ali dekali su za samo jednu verziju u ovom slučaju 53. Detalji su dobri ali nisu "oštri".
Na cijeloj maketi nema ni pet pin markova, ali ima dosta flasha. Sastavnica je dobra sadrži opis zrakoplova, redosljed slaganja i sheme bojanja. Dekali izgledaju dosta dobri.
Slike:
kutija
sadržaj
spruovi
sprue A i C
sprue F
sprue E
sprue W
stajni trap
elevator
trup
krilo
unutrašnjost trupa
poklopci kabine
sastavnica
dekali
pozadina kutije
Zaključak:
Maketa je detaljna i ima dosta djelova. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Pet Ožu 28, 2008 5:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo izgleda. Čini mi se da će ispasti vrlo dobra maketa mada mi se i Box Art već sviđa. Samo naprijed. _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1826 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Pet Ožu 28, 2008 10:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Kojega ćeš raditi? _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Ožu 29, 2008 1:01 am Naslov poruke: |
|
|
Ovaj serije 53 nemam u svojoj kolekciji (imam po dva od 153, te jedan iz 253 serije).
Možeš li možda skenirati i preostale ponuđene sheme iz kutije? Koliko mogu pročitati, ova na poleđini je za zrakoplov Juliusa Arigija s albanskog fronta? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minesweeper
 | | Član od: 21 Sij 2007 | | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Sub Ožu 29, 2008 6:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| Thundercat Napisao/la: | | Kojega ćeš raditi? |
Ovog na kutiji  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|