Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

F/A-18F Hasegawa 1/72
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Pon Tra 21, 2008 4:41 pm    Naslov poruke: F/A-18F Hasegawa 1/72 Citiraj ovaj komentar

Evo, gotova jos jedna iz ciklusa "istrazivanje ruda i gubljenje vremena".... Kao i F-16, takodjer cisti oob, radjena iz zezancije, za smirivanje zivaca od "ozbiljnih" projekata.... Maketa je sama po sebi odlicna, osim decala koji su predebeli, i nikako ne reagiraju na decal tekucine, ali uspio sam ih nekako poljepiti....

Farbano gunze akrilima, gunze gloss, mm semigloss lak.... malo washan, standardnom kombinacijom pasela + pronto....

Nista posebno, no nisam nezadovoljan, ljepo izgleda na polici, s pristojne udaljenosti.... Wink

Komentari i kritike dobrodosle, naravno..... Wink

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
kinfa-t

Član od: 19 Kol 2006
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Pon Tra 21, 2008 4:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kritika je da je nema, samo velika pohvala jer sam mislio da je 48'mica ne 72ka.
Gost
PorukaUpisano: Pon Tra 21, 2008 4:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako je ovo zezancija, kako bi bilo ozbiljno Sad Šalu na stranu, maketa je za 5.
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Pon Tra 21, 2008 4:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

uuu meni se svidja :)mozes da malo zaprljas noge i tockovi i kutije stajnoga trapa,nekako su mi precisti ali ipak to kazem ja-maketar ko voli da prlja makete do besvest Very Happy inace stvarno dobro izgleda,zasto nisi postao fotke u projekti u radu?jedno pitanje jel moze u hrvatskoj da se nabave hasegawa makete?treba mi 1:72 f-18a/c....
Reaper

PorukaUpisano: Pon Tra 21, 2008 4:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Je, mozda su mogle biti malo prljavije, ali sad se ucim da odustajem dok sam u prednosti, sto znaci, da sam uhvatio prljati, pretjerao bih..... Wink

Hasegawinih maketa ima, nije ih problem nabaviti, ove nove (koje su btw odlicne) su nesto skuplje, ovaj je bio cca 25 eura (ako se dobro sjecam), nabavljen u ZG, uz pomoc kolege maketara koji mi ju je poslao.... E sad, dali ih jos ima, i koje sve varijante su dosle, neznam.....

Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pon Tra 21, 2008 5:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dragan_mig31 Napisao/la:
uuu meni se svidja :)mozes da malo zaprljas noge i tockovi i kutije stajnoga trapa,nekako su mi precisti ali ipak to kazem ja-maketar ko voli da prlja makete do besvest Very Happy inace stvarno dobro izgleda,zasto nisi postao fotke u projekti u radu?jedno pitanje jel moze u hrvatskoj da se nabave hasegawa makete?treba mi 1:72 f-18a/c....

dragane vrlo rijetko ima horneta, teski su za nabaviti, vrlo malo ih bude i to nestane, ja sam isto tako zainteresiran za jedonog A ili C Horneta, znam da je bilo povlačio se onaj od blue angelsa...ja sam svoga F-18F kupio u intersparu u zadru za 137 kn bio jedan jedini! maketa odlična

Damire što reći! završavaš sve projekte, koje si dotjerao do faze bojanja, ajde red je sada na malo " ozbiljniji" tu -160!
Rhino je ispao odlično!! Very Happy
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Pon Tra 21, 2008 5:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma daj, gdje cu s njime...... bit ce i on jednog dana.... Wink

Evo, sad bas malo prikupljam slike i dokumentaciju proucavam, uz malo srece, veceras se bacam na jednog "teskasa", iako nemam blagog pojma gdje cu ga drzati kad ga zavrsim.... Rolling Eyes

Btw, taj hornet "blue angels" je daleko losija maketa od ove, to je stara hasegawa sa ocajnim decalima..... ovo je iz nove serije horneta (sto se vidi po cijeni, 60-tak kuna stari, 170-tak novi)....

Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Pon Tra 21, 2008 5:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mariok Napisao/la:
dragan_mig31 Napisao/la:

dragane vrlo rijetko ima horneta, teski su za nabaviti, vrlo malo ih bude i to nestane, ja sam isto tako zainteresiran za jedonog A ili C Horneta, znam da je bilo povlačio se onaj od blue angelsa...ja sam svoga F-18F kupio u intersparu u zadru za 137 kn bio jedan jedini! maketa odlična

Damire što reći! završavaš sve projekte, koje si dotjerao do faze bojanja, ajde red je sada na malo " ozbiljniji" tu -160!
Rhino je ispao odlično!! Very Happy

neznam gde cu da nadjem f-18 a/c u 1:72.treba mi jer imam aftermarket dekale za agresorskih horneta a nemam maketu Very Happy ja idem sve obratno Very Happy inace jos jednom maketa je prva liga...

p.s. koji teskas pocinjes da radis? mozda b-52?
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pon Tra 21, 2008 6:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
Ma daj, gdje cu s njime...... bit ce i on jednog dana.... Wink

Evo, sad bas malo prikupljam slike i dokumentaciju proucavam, uz malo srece, veceras se bacam na jednog "teskasa", iako nemam blagog pojma gdje cu ga drzati kad ga zavrsim.... Rolling Eyes

Btw, taj hornet "blue angels" je daleko losija maketa od ove, to je stara hasegawa sa ocajnim decalima..... ovo je iz nove serije horneta (sto se vidi po cijeni, 60-tak kuna stari, 170-tak novi)....

odlična je maketa i onaj tvoj kojeg si bacio, dobro ova E/f je nova maketa
Natrag na vrh
mile

Član od: 09 Pro 2007
Mjesto: split
PorukaUpisano: Pon Tra 21, 2008 7:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

stvarno si ga dobro sredio,a posebno mi se svidja wash Shocked
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pon Tra 21, 2008 7:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I što sada nakon svih da ja dodam? Wink Vanserijski!! Zaista krasna maketa. Sviđa mi se detalj tamnijih panela kod repa.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Tra 21, 2008 9:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma kaj kukaš ,maketa je taman kak treba i točka!
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Tra 22, 2008 9:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa je izvrsna! Very Happy Ja nebi bio ja da nešto ne dodam...Ispusi motora su mi nekako previše mat i prečisti. Mislim i da bi onaj metalni dio ispred ispuha trebao obojati u neki drugi ton...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Uto Tra 22, 2008 9:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

meni je maketa super...ne vidim gresaka na njoj Smile
krunc
Gost
PorukaUpisano: Uto Tra 22, 2008 9:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hornet ti je kao i 16-ca ispao super... drago mi je da si odlicio nakon silnih rezuckanja sluzit par komada aob, cisto da se smanji brojno stanje na lageru! Very Happy
Bitno je da se slaže, a u tvom slucaju krajnji rezultat je po ocekivanju odlican!

Bravo!
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma