Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Rimljani-FIMO masa
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Igor_A.

Član od: 03 Tra 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Tra 19, 2008 10:51 pm    Naslov poruke: Rimljani-FIMO masa Citiraj ovaj komentar

Evo, našao sam vremena da poslikam svoju kolekciju ručno izrađenih rimljana. To su moji prvi radovi u Fimo masi, znam da nisu savršeni, ali možda vam se svide,

Ovo su najveći koje sam izradio, visine oko 90mm, predstavljaju rimske legionare s kraja 1. st. u segmentnim oklopima "lorica segmentata"

Ovi su nešto manji, visine oko 75mm.

centurion

optio - niži čin, u rangu narednika

signifer - nosač stijega "signuma"

vexillifer - zastavnik

cornicen - trubač sa rogom

legionari - 1. st. segmentni oklopi "lorica segmentata"

legionari - 1. st. žičani oklopi "lorica hamata"

rimski pomoćni vojnici

svi zajedno

scorpio - mali katapult za strijele i koplja

balista - veliki katapult koji je izbacivao kamene kugle

Ovi su najmanji, visine oko 42mm,

sirijski strijelci

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
T34
Gost
PorukaUpisano: Sub Tra 19, 2008 11:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dvadeseta "Valeria Vitrix" ako me sjećanje služi!!!
Kako skrolam sliku po sliku dole tako prizori postaju sve dinamičniji i imam osjećaj da će figure krenuti iz monitora na mene Shocked
Strava!
Fenomenalni su, stvarno!
Natrag na vrh
Igor_A.

PorukaUpisano: Sub Tra 19, 2008 11:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

T34 Napisao/la:
Dvadeseta "Valeria Vitrix" ako me sjećanje služi!!!
Kako skrolam sliku po sliku dole tako prizori postaju sve dinamičniji i imam osjećaj da će figure krenuti iz monitora na mene Shocked
Strava!
Fenomenalni su, stvarno!

Hvala, vidi se poznaješ tematiku!
Evo uspio sam zumirati štit, nazire se natpis,

LEG XX----VAL - od "Valeria Vitrix"

Igor_A.: poruka promijenjena dana: Ned Tra 20, 2008 7:16 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Shmeegy

Član od: 09 Kol 2007
PorukaUpisano: Sub Tra 19, 2008 11:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gledam i nevjerujem!! svaka cast!!1 kako je reko T34 kako idem prema dole sve dramaticinije! Wink Shocked Very Happy
Gost
PorukaUpisano: Sub Tra 19, 2008 11:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo je prekrasno, prava umjetnost.
Svaka čast!
Koliko Vam je potrebno vremenski da napravite recimo jednu manju ili veću figuricu?
Natrag na vrh
Igor_A.

PorukaUpisano: Sub Tra 19, 2008 11:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tiger Napisao/la:
Ovo je prekrasno, prava umjetnost.
Svaka čast!
Koliko Vam je potrebno vremenski da napravite recimo jednu manju ili veću figuricu?

Teško je sad reći. Za veće figurice logično treba i više vremena, ovim rimljanima sam se bavio možda godinu ili godinu i pol, ne sjećam se više, onako kada bi našao vremena, u večernjim satima uglavnom.
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Ned Tra 20, 2008 12:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nevjerojatno!
Mene dosta zanima rimska vojna povijest, pogotovo pomorski aspekt punskih ratova (kvragu čak znam napamet dobar dio Vegecijevih načela!) tako da sam triput pregleda ove tvoje slike, svaki put sve sporije i sporije. Molim te možeš li mi reć kako su ti ovako uniformirano i realno ispali svi ti silni scutumi, štitovi? Gledam i jednostavno ne mogu virovat!
Natrag na vrh
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Ned Tra 20, 2008 12:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast, ručno rađeno- nevjerojatno realno.

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
dibko

Član od: 15 Tra 2008
Mjesto: Maribor
PorukaUpisano: Ned Tra 20, 2008 1:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast, Majstore! Goreprsti Goreprsti Ako su ovi prvi od mase, šta če još biti kasnije???
Natrag na vrh
Igor_A.

PorukaUpisano: Ned Tra 20, 2008 8:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Essex Napisao/la:
Nevjerojatno!
Mene dosta zanima rimska vojna povijest, pogotovo pomorski aspekt punskih ratova (kvragu čak znam napamet dobar dio Vegecijevih načela!) tako da sam triput pregleda ove tvoje slike, svaki put sve sporije i sporije. Molim te možeš li mi reć kako su ti ovako uniformirano i realno ispali svi ti silni scutumi, štitovi? Gledam i jednostavno ne mogu virovat!

Ne radi se o nekom posebnom umjeću, jednostavno iskoristio sam svoje znanje rada u AutoCadu. Nacrtao sam šemu za pojedini štit scutum u AutoCadu, smanjio prilikom printanja na odgovarajuću veličinu i isprintao na papir u boji. Zatim sam "šare" ispunio pomoću gel pisaljki (zlatna, srebrna, bakrena boja) i izrezao. Da bi dobio zakrivljeni oblik scutuma sa stražnje strane sam prstom razvokao tanki sloj razmekšane Fimo mase (dobro se prima za papir i bez ljepila), potom sam štit stisnuo na zakrivljenu površinu, najbolje metalnu (koristio sam borere, one nazubljene za rezanje kružnih otvora, zgodni su jer ima nekoliko različitih promjera), i onda u pećnicu. Kad su pečeni, na odvajam ih odmah od podloge, nego pustim da se ohlade, kako se nebi deformirali, da zadrže zakrivljeni oblik.
Natrag na vrh
mile

Član od: 09 Pro 2007
Mjesto: split
PorukaUpisano: Ned Tra 20, 2008 5:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jednostavno odlicno Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Pon Tra 21, 2008 8:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slavna 20-a...svaka čast. Very Happy

Btw...hm...da li si se pokušao igrati s ostalom opremom? Štit, gladius i JEDAN pilum...ok...a druga 2 piluma? Čutura? Ranac (u stvari, svežanj)? Porcija? Mislim..nemam što za dodati...d Roumans su ti fenomenalni...samo pitam. Wink
Natrag na vrh
Igor_A.

PorukaUpisano: Pon Tra 21, 2008 9:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

AleksandarMorozov Napisao/la:
Slavna 20-a...svaka čast. Very Happy

Btw...hm...da li si se pokušao igrati s ostalom opremom? Štit, gladius i JEDAN pilum...ok...a druga 2 piluma? Čutura? Ranac (u stvari, svežanj)? Porcija? Mislim..nemam što za dodati...d Roumans su ti fenomenalni...samo pitam. Wink

Možda, ako ću ih ponovo raditi, dodam i nešto opreme, pogotovo ako ih budem radio "u maršu" ili ako se odlučim za nekakvu dioramu koja bi prikazivala prizor iz rimskog logora, ovako dok stupaju u bitku, nije mi se činilo potrebnim dodavati još i opremu.
Natrag na vrh
Zdravko

Član od: 28 Velj 2007
PorukaUpisano: Sri Tra 30, 2008 11:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fenomenalno,

ovako nešto vidim prvi puta i nadam se da ćemo kolekciju moći vidjeti negdje i uživo.

Samo tako majstore,

Zdravko
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Tra 30, 2008 11:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pridružujem se pohvalama. Very Happy Svaka čast. Jedino što su za moj ukus, lica suviše iskarikirana...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma