Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Ned Velj 03, 2008 9:11 pm Naslov poruke: F-4S Phantom II 1/72 |
|
|
Kako su mi svi ostali projekti u fazi gdje bas i nemogu puno raditi po njima (suse se...), zapoceo sam nesto sto uopce nisam siguran kako ce zavrsiti....
Maketa bi jednog dana kad bude gotova trebala predstavljati F-4S..... Ovo je svojevrsni kitbash/skrec projekt, posto S varijantu phantoma nemam, a pri ruci mi se naslo par drugih, pa rekoh, da probam napraviti od njih nesto pametno...
Kao osnova ce biti koristena Hasegawina F-4EJ (japanac), jako hvaljena maketa, cak kazu bolja i od novog revella. Jasno, EJ i S nemaju bas prevelike veze, dosta toga ce trebati promjeniti da bi licilo na navy varijantu, a tu u igru uskace revellov F te italerijev S kao donatori rezervnih dijelova, te nekih koje bi bilo uzasno tesko skrecati, a ti dijelovi odgovaraju S varijanti...
Trup, nos i krila su jos u fazi mjerenja i oznacavanja sto se gdje reze i dodaje, pa sam se danas pozabavio cockpitom. Hasin je pravo smece, bez detalja i decalima umjesto panela. Italerijeva kontrolna tabla je neupotrebljiva, a revellova mi ne odgovara, pa sam cijelo popodne proveo skrecajuci zadnju kontrolnu tablu. Donji dio je gotov, presprican nekom bojom, cisto da vidim sto sam dobio.... Jos ce je trebati doraditi i detaljirati, ovo je samo mozda 50% donjeg dijela table.... Sutra, ako me grcevi u rukama i ocima popuste, slijedi skrec gornjeg dijela....
Enivej, samo jedna slika poluzavrsene table, farba je jos mokra.... Slikano je na kovanici od 2kn, cisto radi usporedbe velicine...
I da, znam da nisam normalan.... I takodjer znam da nikad necu uspjeti skrecati 100% tocno cockpit, no ionako se u ovom mjerilu puno toga i ne vidi, a bit ce svakako bolje nego decal ili nedajboze nista...  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Velj 03, 2008 9:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Stari moj... stvarno si volja!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Pon Velj 04, 2008 10:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Uh, nacekat ces se.... tabla je u medjuvremenu oguljena, tek kad sam pogledao sliku na ekranu, skuzio sam da su prekidaci preveliki, tako da sad sredjujem taj dio ponovo. U medjuvremenu sam malo radio na kadi cockpita, slika sutra, baterija prazna, a i oci su mi crvene i natecene kao kod zeca, kad je to prokleto sitno i malo....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sri Velj 06, 2008 5:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo mali update, table su sad negdje 80% gotove, barem sto se tice prednjeg dijela.....No, ima jos posla na njima....
U medjuvremenu, poceo sam "ozicavati" i kadu cockpita...sami pocetak, ima jos puno posla oko toga...
 _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sri Velj 06, 2008 8:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Tanki stiren (ustvari, valjda je to stiren, ostalo mi neke plastike od vacuform jedara), izrezes, pa bodes rupice, onda drvofixom lagano da je zacepis i da ostane izbocenje.... i tako.... najbolja fora je sto je tesko napraviti 2 jednake.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sri Velj 06, 2008 10:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Jos jedan mali update..... ako nekog zanima..
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sri Velj 06, 2008 11:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Valja valja! sa zanimanjem pratim!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Ned Velj 10, 2008 8:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Ponovo nedjelja i ponovo update.....
Cockpit prije sastavljanja i washa...
Dok se wash susio, krenuo sam sa preradom nosa i trupa, da bih dugacki siljati nos pretvorio u kraci i tubastiji kakvog je imala S varijanta....
Prije rezanja...
Nakon rezanja, modificiranja nosa, jos ima puuno posla oko toga... (pola tube kita, i dvije table smirgla)...
U trenutcima kad bi poludio od smirglanja i mesarenja, poceo sam se baviti usisnicima zraka, sitne modifikacije da dobijem unutrasnost usisa onakvu kakva je na pravoj stvari..... Malo poliesterske smole, komadici smeca.... kad se osusi opet par sati kitanja i smirglanja i mozda bude licilo na nesto...
Za kraj, jedna slika postavljenog cockpita u trup... Ne vidi se puno, ali jos bolje....
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Ned Velj 10, 2008 11:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Vidim da tema bas nikog posebno ne zanima, osim mene i dragana..... ....ali, ako primjetite da sam propustio nesto prepraviti sto je neophodno za S verziju, javite....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kosalo
 | | Član od: 05 Sij 2008 | | Poruke: 328 | |
|
Upisano: Pon Velj 11, 2008 1:44 am Naslov poruke: |
|
|
na prednje staklo?!
ja ocito jako dugo nisam pratio razvijanje HUD-a...sto stvarno neki modeli imaju projekciju na prednje staklo, a ne vise na zasebnu prozirnu plocu iznad instr. ploce?
L _________________ And people still laugh about as much as they ever did, despite their shrunken brains. If a bunch of them are lying around on a beach, and one of them farts, everybody else laughs and laughs, just as people would have done a million years ago. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|