Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Čet Tra 10, 2008 7:33 pm Naslov poruke: He-100 MPM 1/72 |
|
|
Evo jednoga aviončića i od mene. Trebao je to biti projekt gotov preko jednoga slobodnoga vikenda, ali znadete i sami kako to već bude. Ne smatram maketu ništa posebno kompliciranom za sastavljanje, niti sam se bavio previše nedostacima na maketi, sve u svemu desetak sati rada.
Naravno nisam odolio da i sam nešto svojega ubacim, Balkenkreuz-eve sam takodjer morao mjenjati, jer su priloženi u kutiji netočni. Nažalost i Hakenkruz nije po mome ukusu, ali nisam imao rezervnoga pa sam zalijepio taj.
Standardni rani Splinter je bojan Revellovim bojama iz nekakve posebne serije RLM 70-71-65, RLM 02 je LC. Boje su posvjetljene cca 15 %, malo sam se igrao bojama jer originali još uvjek daju preveliki kontrast, a prema fotografijama iz toga doba jasno se uočava da je on minimalan.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Čet Tra 10, 2008 7:42 pm Naslov poruke: |
|
|
odlican posao _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mile
 | | Član od: 09 Pro 2007 | | Poruke: 608 | | Mjesto: split |
|
Upisano: Čet Tra 10, 2008 7:46 pm Naslov poruke: |
|
|
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 10, 2008 8:24 pm Naslov poruke: |
|
|
pa lijepo je to ispalo za jedan vikend posla  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Čet Tra 10, 2008 9:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| stvarno je lje,super je taj wash |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Čet Tra 10, 2008 9:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Izvrsno urađeno. Maskirna shema za deset kao i zamjena trapa i hidraulike metalnim. Ako nije tajna, od čega je urađeno?  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 10, 2008 11:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Nema šta Tiger ,laganop sam zavidan
I mene zanima od ćeg si navravil metalni stajni trap.
Bdw napisao si da si išao na to ,al ćini mi se na fotkama da je ipak malo premala razlika u bojama il je to sam do slika? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Tra 11, 2008 12:29 am Naslov poruke: |
|
|
Drago mi je da vam se sviđa
Da najprije odgovorim na pitanje kako sam napravio noge, ma dečki najobičnije medicinske igle, stupnjeve ili zadebljanje dobijem tako da uvučem tanju u deblju, problem je možda dobiti pravu duljinu, e to pak radim na način da je zarežem turpijom i kad je probate presavinuti one pod kutem pucaju, eventualno ih malo obradite turpijom i uglavnom je to to. Mali prsteni su od tanke licnaste žice.
| Poky Napisao/la: | | Bdw napisao si da si išao na to ,al ćini mi se na fotkama da je ipak malo premala razlika u bojama il je to sam do slika? |
Pa sad prijatelju i nije baš do slike, probao sam posvjetljenjem dobiti sliku onakvu kakva je i maketa. Pretpostavio sam da će se i netko zakvačiti za te kontraste, ali pogledajte prave fotke, npr. imam u boji baš He-100 i vidi se kako je zapravo mali kontrast na tim Splinterima 70/71.
Jasno da će biti i onih koji se sa time neće složiti, no dobro, mogao bih se složiti da sam mogao i ja malo "pretjerati". Znaš i sam kako je to mala maketa, da je možda Ju-88 sigurno bi bilo sve jasnije. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 11, 2008 1:24 am Naslov poruke: |
|
|
| tiger Napisao/la: |
| Poky Napisao/la: | | Bdw napisao si da si išao na to ,al ćini mi se na fotkama da je ipak malo premala razlika u bojama il je to sam do slika? |
Pa sad prijatelju i nije baš do slike, probao sam posvjetljenjem dobiti sliku onakvu kakva je i maketa. Pretpostavio sam da će se i netko zakvačiti za te kontraste, ali pogledajte prave fotke, npr. imam u boji baš He-100 i vidi se kako je zapravo mali kontrast na tim Splinterima 70/71.
Jasno da će biti i onih koji se sa time neće složiti, no dobro, mogao bih se složiti da sam mogao i ja malo "pretjerati". Znaš i sam kako je to mala maketa, da je možda Ju-88 sigurno bi bilo sve jasnije. |
Apsolutno se slažem s Tigerom glede te "novokomponirane" diferencijacije splintera kod produkcije maketarskih boja. Bilo je u stvarnosti možda odstupanja pri korištenju boja (uz uvažavanje vremenskih utjecaja na objekt kakvim ga želimo prikazati etc.), ali ono što se danas obično nudi u tim paletama boja po meni takodjer pretjerano odstupa od stvarnosti. Gledajte fotke, a pustite "mudrolije" maketarske produkcije ... (njima je bitno da gore napišu da je to "original RLM" nijansa i da se to proda ... a ljudi puše ...). I uvijek imajte na umu da slažete umanjenu repliku (na udaljenosti od 72/48/32 etc. metara), a ne "piturate" pravi avion.
Treba znači pronaći pravu mjeru između fikcije (maketa) i stvarnosti (pravi avion), uz uvažavanje potrebe za (podizanje) efekta makete kao takve ...
Btw., obzirom na postavljeni cilj s ovom maketom - odlican posao Tiger!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Pet Tra 11, 2008 6:59 am Naslov poruke: |
|
|
Super! Nema se sta drugo reci!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|