Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

sd.kfz.234/2 Puma
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pon Ožu 24, 2008 2:46 pm    Naslov poruke: sd.kfz.234/2 Puma Citiraj ovaj komentar

evo, stavit cu tu tek tolko par slikica skroz gotove pume....slike nisu bas nekaj posto vidite kakvo je vrijeme vani, a unutra je jos mracnije Smile ....jedino kaj je novo na ovim slikama je to da sam konacno stavio rezervni kotac na njegovo mjesto i zaprasio sam malo kotace i podvozje...not mutch, al eto, stavljam ju to da nekak zavrsim to poglavlje Smile ....bilo mi je zabavo radit na ovoj maketi, nadam se da je vama barem pola tolko bilo zabavno pratit napredak Very Happy ...ucio sam dosta novih tehnika na njoj....namjerno ju nisam jako prljao i radio ju jako rasturenu jer nisam ljubitelj jako uneredenih i razvaljenih maketa Very Happy ....u nekoj skorijoj buducnosti ju planiram stavit na neku malu dioramicu nekog makadamskog puta, sa malo travice i pokojim grmice...nista spektakularno, tek tolko da ima svoje postolje...

eto...dosta maketarskih tehnika sam na ovoj maketi kolko tolko uspjesno savladao...sad mi ostaje jos samo jedan neosvojivi vrh...kako uspjesno slikat maketu Laughing Laughing Laughing .....uskoro ce i schwimmwagen medu gotove projekte pa se sad bacam na hummela Razz
Eddie

Član od: 23 Velj 2007
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pon Ožu 24, 2008 3:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super je, samo možda malo više prašine po tijelu pume.
Kako si radia chiping, i kojom bojom? Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
torax

PorukaUpisano: Pon Ožu 24, 2008 4:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

chipping sam radio gunmetal bojom.....ma necu ga prasit po tijelu, svidami se ovakva kakva je...gledao sam malo po netu i nisam nasao niti jednu jako zaprasenu pumu tak da sam odluci da i moja ne bude zaprasena...
Poky

Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 12:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sviđa mi se ,a čija je maketa? Al ipak bi trebao malo više zaprašiti maketu barem donji dio podvozja ,napravio si ful hrđave ausuhe ,a ostatak Pume ko da je izašu iz praonice....
torax

PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 1:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
Sviđa mi se ,a čija je maketa? Al ipak bi trebao malo više zaprašiti maketu barem donji dio podvozja ,napravio si ful hrđave ausuhe ,a ostatak Pume ko da je izašu iz praonice....

ha cuj...padao je pljusak pa je oprao vozilo Laughing Laughing Laughing .....podvozje je zapraseno, al zbog slicnosti boje prasine i boje vozila, ne vidi se bas....maketa je italeri...
T34
Gost
PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 1:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni je fenomenalna zaista!
Bravo Torax!
Jedna umjerena sredina u svemu - a unatoč tome maketa je itekako atraktivna; pravi dokaz uspjeha!!!
Bravo bravo bravo!!!
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 10:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo složeno i obojano. Zaista je malo pre-čista. Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Goran

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Jastrebarsko
PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 10:14 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Što se tiče auspuha, malo jesu prehrđavi, ako imaš crnog pigmenta, recimo Black Rust ili Black Smuth, mogao bi ih malo doraditi, puno bolje bi izgledalo, ovako malo odudaraju od cjelokupnog dojma koji je jako dobar. Jedino što bi ja osobno još malo napravio, to je wash sa Raw umber i crnom.

PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 10:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Goran Napisao/la:
Što se tiče auspuha, malo jesu prehrđavi, ako imaš crnog pigmenta, recimo Black Rust ili Black Smuth, mogao bi ih malo doraditi, puno bolje bi izgledalo, ovako malo odudaraju od cjelokupnog dojma koji je jako dobar. Jedino što bi ja osobno još malo napravio, to je wash sa Raw umber i crnom.

kak da napravim jos jedan wash kad je vec sve gotovo?opet lakirat maketu u gloss pa onda matt lak?...ne da mi se to Very Happy ....takva je kakva je....ja sam zadovoljan.....ionak je bila poligon za ucenje...ajde, posto cujem puno prituzbi da je precista, da mi je znat kak vam onda auti izgledaju Laughing Laughing , kaj mi preporucate, kak da ju zaprljam? Smile
Eddie

PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 11:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kak da napravim jos jedan wash kad je vec sve gotovo?opet lakirat maketu u gloss pa onda matt lak?...ne da mi se to Very Happy ....takva je kakva je....ja sam zadovoljan.....ionak je bila poligon za ucenje...ajde, posto cujem puno prituzbi da je precista, da mi je znat kak vam onda auti izgledaju Laughing Laughing , kaj mi preporucate, kak da ju zaprljam? Smile[/quote]

Ja sam mslia onak: Puma vozi po seoskoj cesti, diže se prašina, pada po njoj, padne lagana kiša i onda ti ostaju one žučkaste crte slijevanja kiše pomiješane s prašinom. Osuši se i ostanu ti takve crte.
Ako to dobro uradiš maketa ispadne odlicna, i još malo zaprašivanja s donje strane. Very Happy

pozz
Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 11:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Eddie Napisao/la:
kak da napravim jos jedan wash kad je vec sve gotovo?opet lakirat maketu u gloss pa onda matt lak?...ne da mi se to Very Happy ....takva je kakva je....ja sam zadovoljan.....ionak je bila poligon za ucenje...ajde, posto cujem puno prituzbi da je precista, da mi je znat kak vam onda auti izgledaju Laughing Laughing , kaj mi preporucate, kak da ju zaprljam? Smile

Ja sam mslia onak: Puma vozi po seoskoj cesti, diže se prašina, pada po njoj, padne lagana kiša i onda ti ostaju one žučkaste crte slijevanja kiše pomiješane s prašinom. Osuši se i ostanu ti takve crte.
Ako to dobro uradiš maketa ispadne odlicna, i još malo zaprašivanja s donje strane. Very Happy

pozz[/quote]

gle..ne kuzis me...pljusak je padao satima pa je sve isprao Laughing Laughing Laughing ...salim se....da, mogao bi probat tak nekaj...al prvo cu proucit malo tehnike po netu...il ak mi ima ko tu kakav savjet dat kaj se toga tice, slobodno se javi Wink
Goran

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Jastrebarsko
PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 11:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

torax Napisao/la:
...ne da mi se to Very Happy ....takva je kakva je....ja sam zadovoljan.....

Ako si ti zadovoljan kud ćeš veće sreće. Very Happy

PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 11:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ha cuj...mozda se moze jos vise sretan bit Wink ....vidjet cu, mozda cu ic radit te curke kak je eddie rekao...
SS Waffen
Gost
PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 11:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Goran Napisao/la:

Tacno mozda su mogli za nijansu da budu manje rdjavi.Inace maketa zasluzuje velike velike pohvale.
Natrag na vrh
Eddie

PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 12:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

gle..ne kuzis me...pljusak je padao satima pa je sve isprao Laughing Laughing Laughing ...salim se....da, mogao bi probat tak nekaj...al prvo cu proucit malo tehnike po netu...il ak mi ima ko tu kakav savjet dat kaj se toga tice, slobodno se javi Wink[/quote]

Te crte ja radim tako da pastelu pomiješam s vodom(al da ne bude vodenasto) i kistom povlacim tanke crte, kad se osuši sa štapicem za uši ublažim tu crtu(da ne bude pre žuto).
Probaj tu tehniku na neki svoj ili moj nacin, uvijek možeš oprati ako pogriješiš.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma