Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mile
 | | Član od: 09 Pro 2007 | | Poruke: 608 | | Mjesto: split |
|
Upisano: Čet Ožu 13, 2008 9:18 pm Naslov poruke: Postshading |
|
|
evo procita sam ovo u jednom topicu pa bi pitao nesto:
kako se radi
cemu sluzi
na koje makete ide
kako se nanosi
thx  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mtech
 | | Član od: 23 Lis 2005 | | Poruke: 142 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ožu 14, 2008 4:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa postshade mos stavljat na koju god maketu hoces, nanosi se ugl. airbrushom i sluzi razbijanju monotone boje i/ili naglasavanju panela i sl., mozes ga koristiti i za simulaciju efekta suncem "spaljene" boje itd. Boje su za postshade jako razrijedjene sto ti daje onda mogucnost bolje kontrole nanosa i nijansi koje ces pri tome dobiti ... npr ja za postshade jaaaaako rijetko koristim crnu koja je za recimo preshade ispod RLM65 dusu dala a puno cesce tamnije nijanse boje na koju postshade ide ili varijacija na temu ; tamnijom bojom napravim shemu pa onda sredinu u svakom panelu izvlacim i sjencam svjetlijom ...
Neznam da li si sve skuzio al nadam se da ti je pomoglo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5386 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ožu 14, 2008 5:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo na brzinu ja ću ti objasniti kako ja to radim u zadnje vrijeme.
Dakle prebojiš maketu nekom bojom (koja ti treba na dotičnoj maketi) recimo zelena. Nakon što si obojo potrebnu površinu u tu istu boju koja ti je ostala u kantici airbrusha dodaš malo bijele samo toliko da je za 1/2 nijanse posvjetliš i nanosiš po sredini panela tako da ti rubovi panela ostaju u orginalnoj boji mrvicu tamniji ,ili možeš to izvesti na suprotan način :dodaš u boju mrvu crne i nanosiš po panelima tako da ti sredine panela ostaju svjetlije. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mile
 | | Član od: 09 Pro 2007 | | Poruke: 608 | | Mjesto: split |
|
Upisano: Pet Ožu 14, 2008 7:29 pm Naslov poruke: |
|
|
aha hvala ljudi  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|